15. ročník turnaje Golf pro Dobrý skutek vynesl rekordní výtěžek 1 280 000 korun

15. ročník turnaje Golf pro Dobrý skutek vynesl rekordní výtěžek 1 280 000 korun

V rámci letošního ročníku charitativního turnaje Golf pro Dobrý skutek, který se konal 11. června v Golf Resortu Karlštejn, se podařilo získat dosud nejvyšší částku v 15leté historii turnaje. Vybraných 1 280 000 korun tak ukazuje, že touha Čechů pomáhat potřebným je po koronavirové pandemii možná ještě silnější než dříve. Výtěžek z akce bude do konce srpna kompletně přerozdělen klientům Dobrého skutku, který pomáhá lidem s různými typy postižení. První obdarovanou se po skončení turnaje stala Tereza Horváthová, která obdržela finanční prostředky na pořízení asistenčního psa ve výši 100 000 korun.

„Hlavním motivem účasti na dobročinném turnaji není uhrát svůj vlastní rekord, ale pomoci těm, kteří mají mnohem vážnější hendikep, než je ten golfový. Jsme rádi, že tímto způsobem smýšlejí všichni hráči, kteří si akci velmi oblíbili a každý rok se na ni přihlašují se stále větším předstihem. Letos se navíc podařilo shromáždit rekordní sumu, díky které můžeme pomoci ještě většímu počtu našich klientů,“ řekla po akci předsedkyně Dobrého skutku z. s. Barbora Hrubá.

Na golfovém hřišti Golf Resortu Karlštejn se v pátek 11. června sešlo 160 hráčů a hostů, aby společně podpořilo charitativní organizaci Dobrý skutek, která se věnuje pomoci osobám s různými typy postižení. Vedle startovného, které současně sloužilo jako darovné, přispěli mnozí hráči také formou individuálního příspěvku. Celkový výtěžek z akce, 1 280 000 korun, bude do konce srpna kompletně přerozdělen a distribuován klientům Dobrého skutku. Ti si tak budou moci zajistit financování nejrůznějších rehabilitačních programů, bezbariérové koupelny, schodišťové plošiny, elektrického vozíku a mnoha dalších vybavení pomůcek i služeb pro hendikepované.

První z turnajových obdarovaných klientů Dobrého skutku se stala Tereza Horváthová, která po vyhlášení výsledků převzala šek v hodnotě 100 000 korun. Tento dar jí umožní zafinancovat pořízení asistenčního psa, jehož výběr a výcvik zajistí obecně prospěšná společnost Pomocné tlapky. „Nemohu se dočkat, až budu moci sdílet život se psím kamarádem, který mi pomůže lépe se vyrovnat s mým hendikepem a překonávat překážky, které jsou s ním spojené. Také se moc těším na to, že v něm získám blízkého přítele, který mi do života přinese více radosti a pohody,“ řekla při převzetí daru Tereza Horváthová.

Dobrý skutek

Dobrý skutek, z. s. byl založen v roce 2005 za podpory společnosti Broker Consulting, a. s. a Jágr Team, s. r. o. Od svého vzniku se zaměřuje na pomoc osobám v tíživé situaci, které se neobejdou bez pomoci druhých. Nejčastěji jsou to lidé s postižením, po úrazech či zastižení ztrátou v důsledku nějakého neštěstí. Jejich podporu realizuje Dobrý skutek formou veřejných finančních sbírek, které jsou zveřejňovány na stránkách Dobrého spolku, a charitativních akcí, jakou je například Golf pro Dobrý skutek. Mezi patrony charitativní organizace jsou například moderátorka Lucie Křížková nebo hokejista Jaromír Jágr. Z výtěžků sbírek a akcí jsou nejčastěji financovány kompenzační pomůcky, asistenční služby a speciální rehabilitace klientů Dobrého skutku, kteří na základě lékařského doporučení mohou získat dar v hodnotě do 100 000 korun na osobu.

Broker Consulting

Hlavním partnerem Dobrého skutku a organizátorem turnajů Golf pro Dobrý skutek je společnost Broker Consulting, a. s. Ta je největší skupinou na českém a slovenském trhu, která poskytuje služby v oblasti finančního a realitního zprostředkování. Od roku 1998 již získala důvěru více než 600 000 individuálních klientů a 4 000 firem. Distribuci služeb zajišťuje přibližně 2 000 konzultantů ve více než 100 kancelářích a 42 franšízových pobočkách OK POINT. Společnost se také věnuje developmentu, správě nemovitostí či férovým nebankovním půjčkám. Do širší skupiny patří například Broker Consulting ČR, Broker Consulting Slovenská republika, ProCredia, skupina PRODOMIA Group, BC Real, MONECO investiční společnost, Broker Consulting SICAV.

Zdroj informací

Broker Consulting, a.s. a NejBusiness.cz

Datum

18. června 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.2135 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál