Cestovní pojištění od ČSOB Pojišťovny kryje i covid a nově nabízí lékaře po telefonu

Cestovní pojištění od ČSOB Pojišťovny kryje i covid a nově nabízí lékaře po telefonu

Začíná letní turistická sezóna a řada lidí se chystá na zaslouženou dovolenou v zahraničí. Ani při sebevětší opatrnosti přitom nelze vyloučit riziko nákazy onemocněním Covid-19. Cestovní pojištění od ČSOB Pojišťovny proto myslí i na problémy spojené s koronavirem – ať už jde o léčbu, nebo třeba výdaje spojené s nutností zůstat v zahraničí déle. Jako novinku nabízí službu lékař na telefonu, díky které můžete zdravotní problémy na dálku zkonzultovat s lékařem asistenční služby.

ČSOB Pojišťovna kromě toho navyšuje pojistné plnění a rozšiřuje rozsah nabízených služeb. Pojištění léčebných výloh, které pokrývá zdravotní komplikace včetně koronaviru, má navíc nově limit až 100 milionů korun. Cestovní pojištění platí i mimo Evropu – a také při cestování po České republice. Využít je proto mohou i ti, kteří se letos do zahraničí nechystají.

Na dovolenou bezpečně

Na dovolené chce každý zažít to nejlepší – je ale dobré předem myslet i na komplikace. Proto ČSOB Pojišťovna poskytne plnění i těm, kteří se v zahraničí nakazí onemocněním Covid-19, a to dokonce i při cestách mimo Evropu. Jedinou výjimkou jsou země, kam zakazuje vycestovat Ministerstvo zahraničních věcí. Tyto země jsou obvykle označeny černou barvou na takzvaném cestovatelském semaforu, bližší podrobnosti si ale lidé mohou najít přímo na stránkách MZV.

„Naše cestovní pojištění pokrývá všechny situace spojené s onemocněním Covid-19 i epidemií obecně. Pokud někdo na dovolené onemocní, uhradíme mu nejen léčebné výdaje, ale i třeba náklady na prodloužení pobytu v zemi. To samé platí i pro ty, kteří se na dovolené ocitnou v karanténě kvůli kontaktu s pozitivní osobou,“ popisuje Ivana Nekvindová, produkt manažerka cestovního pojištění ČSOB Pojišťovny.

„Chceme, aby lidé mohli dovolenou plánovat v klidu a beze strachu z toho, jak jim může koronavirus zkřížit plány. Proto jsme rizika spojená s epidemií koronaviru od července promítli i v naší nabídce pojištění stornopoplatků. Můžete se tak vyhnout placení nákladů za zrušení nebo přesunutí letenky kvůli kontaktu s pozitivní osobou,“ dodává Nekvindová.

Pomoc na telefonu

ČSOB Pojišťovna si kromě toho na letošní sezónu přichystala i další novinky. Jednou z nich je možnost zdravotní potíže konzultovat přímo s lékařem asistenční služby v českém jazyce. Doktor vám pak může například poradit, jaké léky použít nebo na koho se máte s daným problémem obrátit. Pojištění léčebných výloh, které pokrývá zdravotní komplikace v zahraničí, navíc ČSOB Pojišťovna nabízí nově s limitem až 100 milionů Kč.

„Služby našeho cestovního pojištění neustále rozšiřujeme, abychom klientům vyšli co nejvíce vstříc. Díky naší službě lékaře na telefonu si lidé zjednoduší domluvu s doktory v cizí řeči. U drobných zdravotních obtíží se díky tomu mohou dokonce úplně vyhnout návštěvě ordinace nebo nemocnice. A trávit dovolenou v nemocnici je přece to poslední, co by si kdo přál,“ vysvětluje Nekvindová.

U pojištění odpovědnosti nabízí ČSOB Pojišťovna nově limity plnění až 30 milionů Kč. Navíc z něj nyní uhradí i škodu na zapůjčeném vozidle nebo třeba lodi, a to až do výše spoluúčasti sjednané v havarijním pojištění. Automatickou součástí cestovního pojištění je při sjednání odpovědnosti navíc nově pojištění právní ochrany. Díky němu se pojišťovna postará například i o vyřešení sporů s poskytovateli služeb cestovního ruchu, třeba hotelů nebo leteckých přepravců.

„Díky našim službám si můžete dovolenou naplánovat a užít přesně podle svých přání a představ. Nemůžeme zařídit, aby se vám komplikace vyhnuly. Děláme ale všechno pro to, aby vám nezkazily odpočinek ani dobrou náladu. A ty jsou přece na dovolené to nejdůležitější,“ uzavírá Nekvindová.

Skupina ČSOB

je vedoucím hráčem na bankovním trhu v České republice. Naše motto „Digitálně a s lidmi“ nejlépe vyjadřuje probíhající investice do inovací a digitalizace, díky nimž neustále zjednodušujeme a zkvalitňujeme obsluhu našich klientů v pobočkách i online prostředí. Naše služby jsou k dispozici 24 hodin denně 7 dnů v týdnu. Stavíme na unikátním bankopojišťovacím modelu, který nabízí pod jednou střechou vše pro řešení finančních potřeb – od bankovních služeb pod značkou ČSOB či Poštovní spořitelna přes pojištění od ČSOB Pojišťovny až po úvěry na bydlení od Hypoteční banky či Českomoravské stavební spořitelny, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing, ČSOB Asset Management, ČSOB Factoring a Patria Finance.

Své služby poskytujeme všem typům zákazníků – fyzickým osobám, malým a středním podnikům i korporátní a institucionální klientele. Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC, která působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy.

Zdroj informací

Československá obchodní banka, a. s. a NejBusiness.cz

Datum

9. června 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.1812 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál