Sony slaví vítězství na udílení cen TIPA 2021

Sony slaví vítězství na udílení cen TIPA 2021

Společnost Sony s hrdostí oznamuje, že celosvětově uznávaná asociace TIPA (Technical Image Press Association) opět ocenila výkon a inovace společnosti Sony celkem pěti cenami TIPA. Společnost Sony zvítězila v kategorii digitálního i mobilního průmyslu a získala například tituly „Nejlepší profesionální fullframový fotoaparát“ pro Alpha 1 a „Nejlepší smartphone pro fotografování“ pro Xperia 1 III.

 

Nejlepší profesionální fullframový fotoaparát

Alpha 1

Alpha 1, technologicky nejpokročilejší a nejinovativnější fotoaparát, jaký kdy společnost Sony uvedla na trh, kombinuje výkon s vysokým rozlišením a vysokou rychlostí na úrovni, která ve světě digitálních fotoaparátů nebyla doposud nikdy dosažena. Se zbrusu novým 50,1megapixelovým fullframovým skládaným obrazovým snímačem Exmor RS ™, nepřetržitým snímáním až 30 snímků za sekundu bez blackoutu, přepočtem AF / AE až 120krát za sekundu, 8K 30p 10bitovým videem 4: 2: 0 a dalšími funkcemi, umožní Alpha 1 tvůrcům zachytit to, co nikdy předtím zachytit nemohli. Fotoaparát poskytuje novou tvůrčí svobodu profesionálním fotografům v oblasti sportu, svateb, portrétní fotografie, fotografování divoké zvěře a mnoha dalších náročných disciplínách.

Nejlpší expertní foto / videokamera

α7S III

Díky 12,1MP (přibližně, efektivní) fullframovému obrazovému snímači CMOS Exmor R se zadním osvitem s ultravysokou citlivostí a širokým dynamickým rozsahem 15+ kroků při natáčení (S-log3), řadě působivých možností nahrávání videa včetně 4K 120p a 10bitové barevné hloubce 4: 2: 2, mechanismem rozptylu tepla, dvouslotovému paralelnímu záznamu umožňujícímu natáčení videosekvencí 4K 60p po dobu více než jedné hodiny až do vybití baterie, novému systému automatického ostření, rozhraní dotykové obrazovky a bočnímu vyklápění LCD displeje, se nová Alpha 7S III stává dokonalým kreativním nástrojem pro profesionální tvůrce videí a všechny typy tvůrců fotografií a videa.

Nejlepší standardní objektiv

FE 50 mm F1.2 GM

Objektiv FE 50 mm F1.2 GM (model SEL50F12GM) – poskytuje vynikající rozlišení a pozoruhodný bokeh typický pro řadu Sony G Master TM, špičkové funkce automatického ostření (AF) a profesionální ovládání a spolehlivost v kompaktním a lehkém provedení. Maximální clona objektivu F1.2 přináší působivě nízkou hloubku ostrosti pro maximálně kreativní výraz. Jeho neuvěřitelná schopnost propouštět světlo umožňuje vyšší rychlost závěrky a nižší ISO při slabém osvětlení, takže je ideální pro portréty, svatební fotografie, video a další použití.

Nejlepší kamera pro vloggery

Vlogovací fotoaparát ZV-1

Fotoaparát ZV-1 je vybaven skládaným obrazovým snímačem Exmor RS® CMOS typu 1,0 s čipem DRAM a objektivem s velkou clonou ZEISS® Vario-Sonnar T * 24-70 mm F1,8-2,8, který vytváří krásný bokeh efekt (rozostření pozadí). Díky tomu fotografovaný objekt opravdu vynikne na pozadí. Fotoaparát uzamkne a sleduje objekty s vysokou přesností a rychlostí pomocí špičkového systému automatického ostření Sony. ZV-1 je vybaven různými funkcemi a efekty, které jsou účelově vytvořeny pro tvůrce obsahu a vlogery. Patří mezi ně LCD obrazovka s variabilním úhlem umožňujícím snímání selfie, grip a kontrolka záznamu. Směrový mikrofon s 3 vložkami a větrnou clonou zachytí váš hlas čistě a minimalizuje hluk větru. Díky přepínači Bokehu a režimu pro předvádění produktů (Product Showcase) budou videa při vynaložení menšího úsilí zajímavější. Aby model ZV-1 uspokojil každou potřebu tvůrců videa, nabízí pokročilé funkce videa, včetně nahrávání filmů v rozlišení 4K a stabilizace obrazu v těle.

Nejlepší chytrý telefon pro fotografování

Xperia 1 III

Xperia 1 III byla vyvinuta společně s inženýry stojícími za fotoaparáty řady Alpha, proslulými svou špičkovou technologií automatického ostření. Model nabízí rychlé a přesné kontinuální AF u všech tří fotoaparátů a Real-time Eye AF. Xperia 1 III je navíc vybavena prvním variabilním teleobjektivem na světě spárovaným se snímačem Dual-PD a 4K HDR OLED displejem se 120Hz obnovovací frekvencí.

Xperia 1 III přináší sofistikovanou sadu funkcí pro fotografy, kteří usilují o perfektní výsledky. Xperia 1 III je vybavena funkcí Real-time Tracking, která umožňuje uživatelům přesně zaostřit při fotografování náročných snímků s pohybujícími se objekty. Pomocí algoritmů založených na AI a 3D senzoru iToF měřícího vzdálenost může Real-time Tracking v reálném čase přesně detekovat předmět, zaostřit na něj a pokračovat v jeho sledování, dokonce i když se na okamžik dostane mimo záběr. Tuto technologii dále doplňuje teleobjektiv s variabilní ohniskovou vzdáleností, který je prvním svého druhu u mobilního telefonu. Teleobjektiv spolupracuje se snímačem Dual PD a dosahuje ohniskové vzdálenosti až 105 mm – a díky snímači Dual PD nabízí rychlé automatické ostření. Při přepínání mezi 70 mm a 105 mm se zaostření upraví okamžitě, aby bylo možné rychle zachytit krásu jakéhokoliv detailu. Xperia 1 III nabízí také ohniskové vzdálenosti 16 mm a 24 mm pro větší kreativní flexibilitu při fotografování.

Zdroj informací

Sony a NejBusiness.cz

Datum

31. května 2021

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.1347 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál