Koch Industries spolupracuje s Mobile Industrial Robots na dodávkách autonomních mobilních robotů

Koch Industries spolupracuje s Mobile Industrial Robots na dodávkách autonomních mobilních robotů

Mobile Industrial Robots (MiR), mezinárodní lídr na trhu autonomních mobilních robotů (AMR), oznámil globální strategickou spolupráci s jedním z největších světových holdingů Koch Industries. V roce 2020 začal MiR spolupracovat s Guardian Industries, dceřinou společností Koch Industries, kdy Guardian Industries testoval různá řešení pro automatizaci vnitropodnikové dopravy s cílem optimalizovat produktivitu a interní pracovní toky. Výrobní tým firmy nasadil roboty MiR ve dvou lokalitách ve Spojených státech. Úspěch těchto pilotních projektů vyústil v dohodu mezi společnostmi Koch Industries a MiR o globálním posouzení projektu.

„Tuto strategickou dohodu jsme uzavřeli se společností MiR, protože má kapacitu a rozsáhlé znalosti, které nám pomáhají zefektivňovat a optimalizovat naše logistické operace," řekl Antonio Blanco, Global Category Manager v Guardian Industries. „MiR nabízí flexibilní automatizační řešení, které lze přizpůsobit našim současným i budoucím provozním potřebám. Technologii implementujeme na mnoha našich lokalitách, protože MiR považujeme za dlouhodobého partnera se zkušenostmi a schopnostmi, díky nimž nás podpoří v dosahování našich cílů produktivity.“

MiR nabízí pět různých mobilních robotů a má nejširší škálu AMR robotů na trhu pro různé přepravní úkoly, od přepravy menších dílů až po manipulaci s těžkými náklady do 1000 kg. Roboty také mohou automaticky vyzvedávat, přepravovat a doručovat palety. Kolaborativní a autonomní mobilní roboty MiR pro výrobu jsou navrženy tak, aby prováděly úkony po boku pracovníků a ulevily jim tak od různých fyzicky namáhavých prací. Díky tomu se pracovníci mohou soustředit na hodnotnější úkoly.

MiR roboty je možné vybavit různými top moduly v závislosti na potřebách zákazníků. Všestrannost robotů je dalším klíčovým důvodem, proč se Guardian Industries rozhodla spolupracovat s MiR, a proč další společnosti skupiny Koch také vyhodnocují možné implementace.

Guardian Industries plánuje nasadit technologii v celé organizaci. „Budeme implementovat roboty v několika závodech s různým uspořádáním a produkty, takže je pro nás důležité mít logistické řešení, které se vejde do všech typů prostředí a snadno se přizpůsobí novým úkolům. A to je přesně to, co MiR nabízí, “ říká Peter Westrick, technický manažer pro manipulaci s materiálem.

„Těší nás tato nová spolupráce, a že můžeme přispět k dosažení cílů firmy na produktivitu nasazením našich flexibilních, kolaborativních a bezpečných mobilních robotů,“ řekl Christian Clausen, obchodní ředitel společnosti MiR. „Vidíme velký potenciál napříč průmyslovými odvětvími pro optimalizaci interních logistických pracovních toků, od příchozí a odchozí logistiky až po manipulaci s materiálem ve výrobních závodech. Naše roboty certifikované pro odvětví průmyslové výroby lze nasadit přímo do těchto různých pracovních toků."

„Prostředí v závodech jsou v dnešní době agilní a vysoce dynamická, lidé, zařízení, palety a další překážky se mohou objevit v dříve volných průchodech," dodal Ch. Clausen. „Naše mobilní roboty velmi dobře vyhovují těmto neustále se měnícím prostředím. Díky kolaborativní autonomní navigaci našich robotů se automatizovaná přeprava materiálu stává flexibilní a snadno přizpůsobitelná bez dalších nákladů nebo narušení procesů. “

Guardian Industries

Guardian Industries, globální společnost se sídlem v Auburn Hills v Michiganu, provozuje zařízení po celé Severní a Jižní Americe, Evropě, Africe, na Středním východě a v Asii. Provozy Guardian zaměstnávají 15 000 lidí a vyrábějí vysoce odolné plavené sklo; skleněné výrobky pro architektonické, bytové, interiérové, dopravní a technické skleněné aplikace; a vysoce kvalitní pochromované a lakované plastové komponenty pro automobilový průmysl. Guardian je stoprocentní dceřinou společností firmy Koch Industries, Inc.

Koch Industries

Společnost Koch Industries, Inc. se sídlem ve Wichitě v Kansasu je jednou z největších privátně vlastněných společností v Americe s odhadovaným ročním obratem až 115 miliard dolarů, jak uvádí časopis Forbes. Vlastní různorodou skupinu firem zabývajících se rafinací, chemickými látkami a biopalivy; spotřebním zboží; hnojivy; polymery a vlákny; systémy řízení procesů a znečištění; elektronikou, softwarem a analýzou dat; minerály; sklem; automobilovými komponenty; farmařením, obchodování s komoditami a investicemi. Od roku 2003 investovaly společnosti Koch do růstu a zlepšení téměř 133 miliard dolarů. Díky působení ve více než 70 zemích zaměstnávají společnosti Koch po celém světě 122 000 lidí, z toho okolo 62 000 ve Spojených státech. Od ledna 2009 do současnosti získaly společnosti Koch více než 1300 ocenění za bezpečnost, environmentální dokonalost, správu komunity, inovace a služby zákazníkům.

Mobile Industrial Robots

Společnost Mobile Industrial Robots (MiR) vyvíjí a dodává nejpokročilejší kolaborativní a bezpečné autonomní mobilní roboty (autonomous mobile robots – AMRs) na trhu. Tyto roboty umožňují rychlé, snadné a nákladově efektivní řízení interní logistiky, přičemž zaměstnancům umožňují vykonávat produktivnější činnost. Inovativní roboty od MiR již nasadily stovky velkých a středně velkých výrobních společností, logistických center a též řada nemocnic po celém světě. MiR, jako světový lídr na trhu, velmi rychle vytvořil globální distribuční síť ve více než 60 zemích a má regionální kanceláře v New Yorku, San Diegu, Singapuru, Frankfurtu, Barceloně, Tokiu a Šanghaji. Společnost hned od svého založení v roce 2013 rychle rostla a v období od 2015 do 2020 se její tržby zvýšily o 1 246 %. Firma se sídlem v dánském Odense byla založena a je řízena odborníky s dlouholetou zkušeností z dánského robotického průmyslu. V roce 2018 byla koupena společností Teradyne, předním dodavatelem automatizačního vybavení pro testování. V České republice a na Slovensku dodávají produkty MiR na trh společnosti AMTECH spol. s r.o., DREAMland PLC a MTS.

Zdroj informací

Mobile Industrial Robots a NejBusiness.cz

Datum

28. května 2021

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.2412 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál