FlixBus obnovuje spojení do Košic i linku Plzeň - Praha - Brno

FlixBus obnovuje spojení do Košic i linku Plzeň - Praha - Brno

Flotila zelených autobusů se od dubna postupně rozrůstá. Od 27. 5. budou moci cestující využít obnovené spojení Praha – Košice a Plzeň - Košice. Ve stejný den vyjede také linka mezi Plzní, Prahou a Brnem a zpět, která bude provozována s denní frekvencí.

Z Prahy do Košic se cestující s FlixBusem dostanou ve čtvrtek, pátek, sobotu a neděli. Z Prahy spoj vyráží v 6:00 a do Košic se dostane v 18:30. Spoj z Košic do Prahy bude jezdit v pondělí, pátek, sobotu a neděli. Z Košic bude linka vyjíždět v 7:00 a na konečnou, tedy do stanice Praha hl. nádraží, přijede v 19:30. Zelená linka projíždí středem Slovenska, zastavuje zde ve čtrnácti městech, např. v Banské Bystrici, Zvoleně či Trenčíně. Na českém území má zastávku v Uherském Brodě, Uherském Hradišti a Brně. Cena jízdenky začíná na 299 Kč.

Linka mezi Plzní a Košicemi bude provozována v pondělí, pátek, sobotu a neděli. Opačný směrem je pak k dispozici od čtvrtka do neděle. Z Plzně vyjede v 8:20 a příjezd do Košic je 20:30. Z Košic autobus vyráží v 7:00 a v Plzni bude 19:25. Linka Plzeň – Košice křižuje severní část Slovenska, kde zastavuje v sedmi městech. Na českém území stojí v Brně a Praze.

„Východoslovenská metropole a dalších více jak 20 slovenských měst tak získávají přímé autobusové spojení s Českou republikou,“ uvedla tisková mluvčí FlixBusu pro ČR a SR Eva Krejčí.

Denní spoj Plzeň – Praha – Brno se vrací do jízdního řádu

Ve čtvrtek 27. 5. vyjede opět linka mezi Plzní, Prahou a Brnem a zpět. Z Plzně vyjíždí v půl sedmé ráno, na Florenci zastavuje v 8:15, do Brna odjíždí v 8:50 a na zastávku u hotelu GRAND příjíždí v 11:2O. Zpáteční odjezd z Brna je plánován na 13:10 s příjezdem do Prahy v 15:40, do Plzně autobus odjíždí z ÚAN Florenc v 16:25 a na konečné zastavuje v 18:10. Spoj byl nastaven tak, aby část mezi Plzní a Prahou mohli využít ti, kteří pravidelně dojíždějí za prací.

Ze zelené na modrou zdarma

Díky spolupráci se společností NextBike mají všichni cestující FlixBusu možnost vypůjčit si v květnu sdílené kolo na hodinu zdarma. Kód zákazníci najdou na potvrzení své rezervace. NextBike funguje ve víc než dvaceti městech České republiky.

Roušky a dezinfekce rukou je základ. Udržujte rozestupy, kde to jde

Již od jara loňského roku jsou v autobusových spojích FlixBusu zavedená zvláštní bezpečnostní opatření. Nástup na palubu autobusu je umožněn pouze zadními dveřmi, u kterých je cestujícím k dispozici dezinfekce na ruce. Cestující musejí mít nasazené respirátory. Samotné odbavení probíhá přes mobilní telefony a digitální snímač. Řidiči cestujícím připomínají nutnost dodržovat při nástupu do autobusu patřičné rozestupy. Dezinfekce a větrání vozidel po každé jízdě probíhá podle pokynů pro dezinfekci dle předpisů a nařízení Světové zdravotnické organizace. Společnost i nadále apeluje na samotné cestující, aby se vydali na cestu pouze ve výborném zdravotním stavu, dodržovali základní bezpečnostní opatření a hygienické návyky, aby tak během cesty chránili sebe i své okolí.

FlixMobility 

FlixMobility je mladá společnost působící v oblasti dálkové dopravy, která skrze své značky FlixBus a FlixTrain nabízí pohodlný a ekologický způsob přepravy za dostupné ceny. Díky unikátnímu obchodnímu modelu a inovativním technologiím se ze startupu rychle stala silná společnost s největší evropskou sítí dálkových meziměstských autobusů a v roce 2018 také prvními dálkovými vlakovými spoji. Od roku 2013 přepravila FlixMobility stamiliony lidí a dala vznik tisícům nových pracovních míst v oblasti dopravy. V roce 2018 spustila společnost FlixMobility první dálkové spoje také v USA. 

Z center v Evropě i USA se tým FlixMobility stará o plánování sítě, zákaznický servis, management kvality, marketing a prodej a v neposlední řadě také o rozvoj nových obchodních příležitostí a technologický rozvoj. O každodenní provoz flotily autobusů FlixBus se starají regionální partneři, povětšinou rodinné firmy, které na trhu úspěšně působí po desetiletí. FlixTrain je provozován ve spolupráci se soukromými vlakovými přepravci. Díky tomuto partnerství jde tak inovace, podnikatelský duch a silná mezinárodní značka ruku v ruce se zkušenostmi a kvalitou tradičního odvětví dopravy.

Zdroj informací

FlixBus CZ s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

18. května 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.267 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál