Nokian Tyres: Nové pneumatiky Nokian Seasonproof C a Nokian Snowproof C

Nokian Tyres: Nové pneumatiky Nokian Seasonproof C a Nokian Snowproof C

Nová Nokian Snowproof C je bezpečná a spolehlivá zimní pneumatika určená speciálně pro užitková vozidla s vyšší hmotností. Pneumatika vyniká především svou bezpečností v zimních podmínkách, komfortem a odolností. Nová pneumatika Nokian Snowproof C byla vyvinuta tak, aby i při narůstajícím počtu ujetých kilometrů byla odolná vůči vysokému zatížení a opotřebení a zaručovala tak vynikající kilometrovou životnost.

Nokian Snowproof C je nová prémiová zimní pneumatika vyvinutá tak, aby zajišťovala bezstarostnou jízdu ve středoevropských zimních podmínkách. Díky vynikající přilnavosti na čerstvém i rozbředlém sněhu a za deště zaručuje pneumatika Nokian Snowproof C vyspělou bezpečnost při každodenních jízdách. Koncept Alpine Sense Grip si poradí se všemi výzvami zimního počasí a zajišťuje předvídatelné a vyvážené jízdní reakce.

Podle spotřebitelského průzkumu společnosti Nokian Tyres* považuje téměř 60 % středoevropských řidičů zimní pneumatiky za nejdůležitější bezpečnostní vybavení vozidla v zimních měsících. Téměř 70 % respondentů považovalo za nejvýznamnější vlastnosti zimních pneumatik jejich přilnavost a ovladatelnost v zimních podmínkách. Požadovanými vlastnostmi byla také stabilita, přilnavost na sněhu a odolnost vůči opotřebení.

„Bezpečnost a vyvážené jízdní vlastnosti představují vždy výchozí body naší filozofie vývoje. Při vývoji nové zimní pneumatiky pro užitková vozidla jsme věnovali zvláštní pozornost zvýšení přilnavosti na mokru a na sněhové břečce a zároveň prodloužení kilometrového výkonu a snížení valivého odporu. V souladu s touto filozofií zvyšuje nová pneumatika Nokian Snowproof C bezpečnost ve všech jízdních podmínkách a zaručuje stabilitu a kontrolu nad vozidlem při profesionálním i rekreačním užití,“ říká Mikko Liukkula, vývojový manažer v Nokian Tyres.

Nová pneumatika Nokian Snowproof C poskytuje bezpečnost a stabilitu ve všech zimních podmínkách. Produktová řada nabízí rozměry pro profesionální a rekreační užití s výběrem 27 produktů o průměru 14 až 17 palců a s indexy rychlosti R (170 km/h), T (190 km/h) a H (210 km/h). Produktová řada bude pro spotřebitele k dispozici od podzimu 2021.

Vynikající zimní přilnavost a vyvážené jízdní reakce

Nová pneumatika Nokian Snowproof C zaručuje každodenní bezpečnost, odolnost a bezstarostnou jízdu. Koncept Alpine Sense Grip použitý u této pneumatiky nabízí kombinaci prvotřídní přilnavosti a zároveň předvídatelných a vyvážených jízdních reakcí na sněhu, sněhové břečce a mokru. Koncept v sobě kombinuje četné inovace týkající se dezénu, směsi pryže a stavby. Dezén optimalizovaný pro užití v zimě spolu s propracovaným, agresivním lamelováním a velkým množstvím hran zajišťují přilnavost a bezpečnost v proměnlivých zimních podmínkách a zároveň vyvážené jízdní reakce a snadnou ovladatelnost i s těžkými náklady.

Směs pryže Alpine Grip je uzpůsobena pro středoevropské zimy a dobře funguje v široké škále teplot. Zaručuje výjimečnou přilnavost na sněhu a mokru spolu s vynikající odolností vůči opotřebení. Silná kostra optimalizovaná pro C pneumatiku spolu s patentovanou technologií aramidových bočnic Nokian Tyres zajišťují jedinečnou životnost a odolnost vůči opotřebení.

Bezpečnost, odolnost a palivová účinnost

Pneumatiky pro užitková vozidla jsou speciální produkty vyvinuté pro náročné a všestranné užití. Musí mít dostatečně odolnou stavbu, aby bezpečně a spolehlivě zvládaly vysoké hmotnosti a proměnlivé jízdní podmínky. Propracovaná stavba pneumatiky Nokian Snowproof C zahrnuje velice pevnou základovou vrstvu a silné ocelové pásy pod běhounem.

Životnost nového produktu je maximálně prodloužena díky jedinečné technologii aramidových bočnic Nokian Tyres. Extrémně silná aramidová vlákna zpevňují bočnice a pneumatika je tak odolnější a více chráněna v náročných jízdních situacích. Technologie chrání pneumatiku před průpichy, průrazy a poškozením při nárazech nebo kontaktu s výmolem. Tyto vlastnosti umožňují pneumatice Nokian Snowproof C unést i těžké náklady a zvládat náročné jízdní podmínky.

Při vysokém zatížení může mít valivý odpor významný dopad na cenu za palivo. Směs pryže pneumatiky Nokian Snowproof C je optimalizována pro těžké náklady, takže bezpečně funguje napříč širokým rozpětím teplot a snižuje valivý odpor. Díky nízkému valivému odporu představuje pneumatika Nokian Snowproof C palivově účinnou volbu pro řidiče, kteří chtějí udržovat nízkou ekologickou stopu, a přitom ušetřit náklady za palivo.

Vynikající ovladatelnost a stabilita

Proměnlivé zimní počasí směřuje k tomu, že většina jízd ve středoevropských zimních podmínkách bude probíhat na deštěm zmáčených nebo holých asfaltových silnicích. Nový, agresivní dezén poskytuje pneumatice Nokian Snowproof C vyvážený kontakt s vozovkou a tím i rychlé a předvídatelné reakce na řízení. Středová oblast dezénu je tuhá a propojená s běhounovými bloky, což zajišťuje vyváženou ovladatelnost a stabilitu i při vysokém zatížení.

Kanálky na odvod vody a rozbředlého sněhu, které se nachází uprostřed běhounu, zvyšují odolnost vůči aquaplaningu na vodě nebo sněhové břečce. Tyto kanálky shromažďují vodu a rozbředlý sníh mezi pneumatikou a povrchem a urychlují jejich odvod pryč z kontaktní plochy. Extra přilnavost na zasněžených silnicích mají na starosti sněhové drápy. Ty jsou umístěné mezi bloky pryže a zajišťují vyváženou přilnavost na sněhu a ledu, která se nejvíce projeví při brzdění a akceleraci. Propracované, husté lamelování se speciálními lamelami nalevo a napravo středových bloků pryže ještě více zvyšuje bezpečnost v zimních podmínkách. Lamely nejsou prořezány napříč celým dezénovým blokem, takže přilnavost zůstává pevná a ovladatelnost na holé silnici optimální.

Jízdní komfort je vždy klíčovou vlastností pneumatiky. Nový dezén, počítačově optimalizované běhounové bloky a stavba nové pneumatiky Nokian Snowproof C mají dohromady za cíl zvýšit na maximum jízdní komfort a zajistit příjemnou hladinu zvuku při odvalování.

Nokian Snowproof C – Bezstarostná jízda na zimních silnicích

  • Bezpečná a stabilní ve všech zimních podmínkách, včetně čerstvého a rozbředlého sněhu
  • Vynikající životnost – větší kilometrový výkon a maximální odolnost
  • Větší jízdní komfort a snížená hlučnost

Hlavní inovace

Alpine Sense Grip: Dezén optimalizovaný pro zimní užití spolu se směsí pryže Alpine Grip zajišťují kombinaci prvotřídní přilnavosti a zároveň předvídatelných a vyvážených jízdních reakcí na sněhu, sněhové břečce a mokru.

Sněhové drápy: Vyvážená přilnavost na sněhu a ledu. Sněhové drápy efektivně přilnou k měkkému sněhu a zaručují tak prvotřídní přilnavost při brzdění a akceleraci.

Kanálky na odvod vody a rozbředlého sněhu: Efektivní odvod vody a sněhové břečky. Kanálky shromažďují vodu a rozbředlý sníh mezi pneumatikou a vozovkou a urychlují jejich odvod pryč z kontaktní plochy. Tím zabraňují vzniku nebezpečného aquaplaningu.

Technologie aramidových bočnic. Extrémní odolnost. Extrémně silná aramidová vlákna, která zesilují bočnice pneumatiky, poskytují větší odolnost a ochranu v náročných jízdních podmínkách. Díky vláknu je pneumatika odolnější vůči průpichům a průrazům, které by ji mohly snadno poškodit.

Patentovaná bezpečnost

Pro větší bezpečnost je na běhounu pneumatiky Nokian Snowproof C umístěn indikátor bezpečnosti jízdy (DSI), který byl patentován společností Nokian Tyres. Bezpečnost dále zvyšuje informační pole na bočnici pneumatiky, kam je možné při výměně pneumatik zaznamenat jejich správný tlak huštění a pozici montáže. Ještě větší komfort a bezpečnost poskytuje doplňující prostor, kam je možné uvést utahovací moment fixačních šroubů

  • Průzkum zimních pneumatik 2019. Údaje založené na on-line panelovém průzkumu, který uskutečnila společnost Nokian Tyres ve spolupráci se společností pro průzkum trhu YouGov v době od prosince 2018 do ledna 2019. Průzkum proběhl v pěti zemích (Německo, Francie, Itálie, Polsko a Česká republika) na vzorku 500–2000 respondentů v každé zemi.

 

Nokian Tyres

Nokian Tyres vyvíjí a vyrábí prémiové pneumatiky pro řidiče, kteří oceňují bezpečnost a udržitelnost. Inspirováni naším skandinávským dědictvím vyrábíme inovativní pneumatiky pro osobní vozidla, nákladní automobily a těžké stroje, které vám zaručují bezstarostnou jízdu ve všech podmínkách. Náš řetězec Vianor se specializuje na údržbu vozidel a služby týkající se pneumatik. V roce 2020 měla společnost Nokian Tyres okolo 4 600 zaměstnanců a tržby přibližně 1,3 miliard eur. Akcie Nokian Tyres jsou obchodovány na burze Nasdaq Helsinki.

Zdroj informací

Nokian Tyres a NejBusiness.cz

Datum

6. května 2021

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.5054 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál