Mobile Industrial Robots s 55% růstem tržeb zaznamenal v 1. čtvrtletí 2021 rekordní zájem o AMR roboty

Mobile Industrial Robots s 55% růstem tržeb zaznamenal v 1. čtvrtletí 2021 rekordní zájem o AMR roboty

Mobile Industrial Robots (MiR), mezinárodní lídr na trhu autonomních mobilních robotů (AMR), zaznamenal začátkem tohoto roku rekordní poptávku. Prodej AMR robotů v prvním čtvrtletí roku 2021 byl o 55 % vyšší ve srovnání se stejným obdobím v roce 2020 a společnost tak dosáhla historicky nejlepšího první čtvrtletí. Trh střední a východní Evropy rostl ještě výrazněji, když se ve srovnání s 1. loňským kvartálem zdvojnásobil.

Celosvětově nyní pracují s autonomními roboty MiR již tisíce zaměstnanců průmyslových firem včetně například Novo Nordisk, Ford a Honeywell, kde optimalizují logistické procesy. Mezi zákazníky firmy aktuálně patří z velké části nadnárodní podniky, které dále rozšiřují své flotily robotů MiR s cílem automatizovat manipulaci s materiálem a interní logistiku. Automatizace a digitalizace jsou považovány za důležitá opatření vedoucí k rozvoji výrobních podniků, jak během pandemie Covid-19, tak v nadcházejícím období. To je také jeden z důvodů, proč se mnoho pilotních AMR projektů změnilo na nasazení velkých flotil s až 50 roboty.

Automatizace vnitropodnikové dopravy se velmi rychle rozvíjí v automobilovém a elektronickém průmyslu, AMR roboty ale stále více využívají firmy z farmaceutického průmyslu, logistiky a FMCG. Celosvětová pandemie způsobila také dramatický rozvoj čisticích modulů pro roboty MiR, kdy jsou roboty autonomně používány k dezinfekci kanceláří, nemocnic a dalších veřejných míst k eliminaci šíření viru. Výrobci technologií navíc stále více využívají integraci robotických platforem MiR do svých stávajících produktů tak, aby jejich automatizační řešení byla mobilní a flexibilní. Například společnost KEN Hygiene Systems automatizovala s využitím robotů MiR plnění a vyplachování dezinfekčních zařízení v nemocnicích.

Fleet management a globální servis

Od roku 2015, kdy společnost představila svůj první kolaborativní robot MiR100 a vstoupila na trh přepravních robotů, se počet konkurenčních řešení výrazně zvýšil. MiR nadále investoval, aby si udržel svoji pozici lídra na trhu, pokud jde o kvalitu, vyspělost produktu a globální služby.

Søren E. Nielsen, který v roce 2020 přešel z pozice CTO ve společnosti MiR na pozici prezidenta společnosti, říká: „Kvalita a služby jsou zásadní. Naši zákazníci nyní implementují roboty do kritických výrobních procesů, a proto musejí být robustní a odolné. Jedním z důvodů, proč jsou výsledky v prvním čtvrtletí tak silné, je zvýšený nárůst prodeje našeho nejnovějšího robota MiR250. Robot je konstruován tak, aby byl dostatečně robustní pro průmyslové prostředí a zároveň agilní a bezpečný pro dynamická výrobní a logistická prostředí. Zaměřili jsme se na další vývoj výkonného systému MiRFleet pro správu flotil robotů MiR a jejich integraci do dalších zákaznických systémů jako například ERP a WMS. Usnadnili jsme tímto způsobem rozšiřování flotil MiR robotů – jak na jedné tak na více lokalitách. Nedávno jsme také uvedli novou servisní podporu pro všechny naše zákazníky na lokální i globální úrovni. “

Růst vyžaduje mnoho talentů

Během prvního čtvrtletí roku 2021 se k MiR připojilo 26 nových pracovníků, aby podpořili růst a rozvoj firmy na všech frontách. Odpovídá to 10% nárůstu počtu zaměstnanců. Výborné výsledky v tomto období znamenají, že společnost najímá další zaměstnance – aktuálně nabízí více než 20 nových pozic.

„Rok 2020 byl náročný pro všechny a po několika letech vysokého růstu ve všech směrech včetně počtu zaměstnanců, byl loňský rok méně hektický. V souladu s tím, jak se naše tempo růstu opětovně zvyšuje, budeme realizovat další nové projekty. Vyspělá technologie robotů MiR umožňuje řešit stále více triviálních, vyčerpávajících nebo nebezpečných úkolů a lidé tak mohou trávit čas kreativnějšími a hodnotnějšími úkoly. Zákazníci se i v letošním roce mohou těšit na řadu produktových novinek,“ dodal Søren E. Nielsen.

Mobile Industrial Robots

Společnost Mobile Industrial Robots (MiR) vyvíjí a dodává nejpokročilejší kolaborativní a bezpečné autonomní mobilní roboty (autonomous mobile robots – AMRs) na trhu. Tyto roboty umožňují rychlé, snadné a nákladově efektivní řízení interní logistiky, přičemž zaměstnancům umožňují vykonávat produktivnější činnost. Inovativní roboty od MiR již nasadily stovky velkých a středně velkých výrobních společností, logistických center a též řada nemocnic po celém světě. MiR, jako světový lídr na trhu, velmi rychle vytvořil globální distribuční síť ve více než 60 zemích a má regionální kanceláře v New Yorku, San Diegu, Singapuru, Frankfurtu, Barceloně, Tokiu a Šanghaji.

Společnost hned od svého založení v roce 2013 rychle rostla a v období od 2015 do 2020 se její tržby zvýšily o 1 246 %. Firma se sídlem v dánském Odense byla založena a je řízena odborníky s dlouholetou zkušeností z dánského robotického průmyslu. V roce 2018 byla koupena společností Teradyne, předním dodavatelem automatizačního vybavení pro testování. V České republice a na Slovensku dodávají produkty MiR na trh společnosti AMTECH spol. s r.o., DREAMland PLC a MTS.

Zdroj informací

Mobile Industrial Robots a NejBusiness.cz

Datum

1. května 2021

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.3486 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál