Albert se zavazuje: v tomto roce darujeme 2x více než vloni, celkem 1 600 tun potravin

Albert se zavazuje: v tomto roce darujeme 2x více než vloni, celkem 1 600 tun potravin

K potřebným doputuje opět více potravin. Albert se zavázal zdvojnásobit své dary České federaci potravinových bank. K lidem v nouzi se letos z jeho obchodů dostane 1 600 tun neprodaných potravin. Toto množství představuje 64 plně naložených kamionů. S rozvozem pomůžou dvě nové dodávky s chladící vestavbou, které Albert v pondělí daroval dvěma regionálním potravinovým bankám. Každá uveze až čtyři palety čerstvého jídla.

Albert, který slaví výročí 30 let na českém trhu, v pondělí podepsal společně s ředitelkou České federace potravinových bank Veronikou Láchovou závazek o zdvojnásobení svých darů. „S potravinovými bankami spolupracujeme již deset let. Zejména v poslední době potřeba darovaných potravin roste, a tak jsme rádi, že se nám daří společné úsilí o neustále navyšování objemu darovaných potravin. Již vloni jsme dar zdvojnásobili a pro letošní rok se zavazujeme objem opět dvojnásobně navýšit na plných 1 600 tun neprodaných potravin, tedy 3 200 000 porcí jídla,“ popisuje Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert. „Abychom pomohli potravinové bance s každodenní přepravou většího množství potravin a mohl narůst podíl těch čerstvých, darovali jsme jí u příležitosti podpisu závazku dvě dodávky s chladící vestavbou,“ doplňuje.

Kvůli krizi se loni i letos ocitlo v tíživé životní situaci více lidí než v minulosti. „Hodně seniorů, mladých rodin či rodičů samoživitelů se ocitlo v nouzi a naše pomoc se pro ně stala nezbytnou. Díky závazku Alberta zdvojnásobit letošní dary doputuje k potřebným zase více potravin. Tak výrazné navyšování je možné díky tomu, že neustále rozvíjíme naši spolupráci a hledáme nové způsoby pomoci. Albertu a také jeho zaměstnancům v prodejnách za to patří velké poděkování,“ říká Veronika Láchová, ředitelka České federace potravinových bank.

Dodávky dopraví stovky kilogramů každý týden

Dodávky Peugeot Boxer s chladící vestavbou si převzaly předsedkyně Potravinové banky Pardubice Blanka Vopařilová a ředitelka Potravinové banky Jihočeského kraje Kristýna Škabradová. „Nová dodávka s chladící vestavbou pro nás znamená velkou pomoc v situaci, kdy darované potraviny představují pro mnoho lidí jediný způsob zajištění obživy. Umožní nám denně svážet v rámci Jihočeského kraje čerstvé potraviny pro více než 10 000 odběratelů z 90 organizací,“ říká Kristýna Škabradová ředitelka Potravinové banky pro Jihočeský kraj.

„Ve srovnání s jinými roky se loni a letos v Pardubickém kraji ocitlo výrazně více lidí v situaci, kdy potřebují naši pomoc. Díky nové dodávce s chladící vestavbou k nim tak budeme moci dopravit každý týden o stovky kilogramů potravin více. Dary od nás směřují k 5 700 potřebným z 49 organizací. Albertu děkujeme za pomoc,“ doplňuje předsedkyně Potravinové banky Pardubice Blanka Vopařilová.

K ohroženým skupinám, jako jsou matky samoživitelky, senioři nebo rodiny v krizi, se díky novým automobilům dostane více ovoce, zeleniny či mléčných výrobků. Albert navazuje darováním dodávek na loňský rok, kdy si automobil Peugeot Boxer převzala Potravinová banka pro Prahu a Středočeský kraj.

Děkujeme zákazníkům, že se také zapojují do darování potravin

V sobotu pomáhali v rámci jarního kola Sbírky potravin také zákazníci obchodů Albert. Potřebným darovali v šedesáti třech prodejnách 46 149 kilogramů potravin a drogerie. Nejvíce produktů směřovalo do potravinové banky z pražského hypermarketu na Chodově.

Albert

Obchody Albert působí na českém trhu více než 29 let. První obchod, supermarket v Česku pod názvem Mana 6. června 1991 v Jihlavě.

Síť prodejen Albert má více než 300 obchodů po celé České republice, hypermarkety a supermarkety Albert najdou zákazníci v každém kraji.

Albert patří mezi největší soukromé zaměstnavatele v Česku, o zákazníky se denně stará téměř 17 000 zaměstnanců.

Činnost obchodů Albert oceňují i odborníci. V roce 2019 získala společnost Albert cenu Odpovědný zahraniční investor, kterou uděluje vláda za aktivitu v oblasti společenské odpovědnosti, zlepšování životního prostředí a podporu regionů a dobrovolnictví.

Prodejna Albert z olomouckého NC Olympia se stala vítězem mezi hypermarkety v prestižní soutěži Diamantová liga kvality 2019, která vybírá nejkvalitnější prodejny v České republice. Tato výhra navazuje na prvenství v roce 2018, které získal hypermarket v nákupním centru na Chodově.

Albert získal již čtyřikrát Národní cenu kvality ČR a jako první tuzemská firma se v roce 2016 dostal do finále evropské úrovně soutěže.

Albert neustále pracuje na modernizaci prodejen a zkvalitňování služeb. Od roku 2017 prošla rekonstrukcí a modernizací již více než polovina prodejen Albert v Česku.  

V roce 2009 byl založen Nadační fond Albert za účelem podpory zdravého životního stylu dětí i jejich rodičů a podpory vzdělávání, integrace a rozvoje dětí ze sociálně znevýhodněných skupin.

V obchodech Albert mohou zákazníci využít program 100% garance kvality, který se vztahuje na téměř celý sortiment potravin, kosmetiku, drogerii i například na krmivo pro zvířata.

Zdroj informací

Albert Česká republika, s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

28. dubna 2021

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

1. března 2024

Česká spořitelna zaznamenala v roce 2023 růst obchodních výsledků a přispěla ke stabilizaci trhu

Česká spořitelna vykázala k 31. prosinci 2023 neauditovaný konsolidovaný čistý zisk počítaný podle...

Reklama

Page generated in 1.1672 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál