První letošní česká zelenina míří z polí k zákazníkům

První letošní česká zelenina míří z polí k zákazníkům

V tomto týdnu začíná sklizeň první tuzemské polní zeleniny. Lahůdková cibulka, pažitka, ředkvičky a chřest sklizené v tomto týdnu pomyslně odstartují letošní zelinářskou sezónu. V dalších týdnech se budou přidávat další druhy, například kedlubny, špenát, saláty a další. Z polí zamíří čerstvá zelenina nejkratší cestou k zákazníkům.

V tomto týdnu se po dlouhé zimě na pulty českých obchodů dostává první jarní, ryze česká polní zelenina. Sklizně jarní cibulky, ředkviček, řezané pažitky, chřestu, ale také saláty z krytých ploch již začaly, v následujících týdnech očekáváme nástup dalších druhů – bylinek, kedluben, špenátů, salátů.

„Po skutečně dlouhé zimě můžeme našim zákazníkům konečně nabídnout čerstvě sklizenou českou zeleninu. Věříme, že nakupující té naší – české zelenině zachovají svou přízeň a budou ji vyhledávat.“, říká předseda Zelinářské unie Čech a Moravy Petr Hanka.

Zelenina se v ČR pěstuje na bezmála 11 tisících hektarů. Mezi nejoblíbenější patří kromě celoročně pěstovaných skleníkových rajčat a okurek již právě zmiňované jarní druhy. Od českých pěstitelů jsou nejkratší cestou distribuovány k zákazníkům.

Zdroj informací

Zelinářská unie Čech a Moravy z.s. a NejBusiness.cz

Datum

22. dubna 2021

Hledáme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Facebook

Page generated in 1.712 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál