Čeští BudgetBakers získali rekordní investici z Holandska, vzniká digitální finanční platforma budoucnosti

Čeští BudgetBakers získali rekordní investici z Holandska, vzniká digitální finanční platforma budoucnosti

Český fintechový startup BudgetBakers, který vyvíjí aplikace Wallet a Board, získal investici ve výši téměř 160 milionů korun (6,25 mil. EUR) od Jaspera Anderluha a Nielse Kloka, spoluzakladatelů evropského online brokera DEGIRO. Cílem investice je podpora dalšího růstu BudgetBakers na evropském trhu. A to nejen v oblasti rozvoje samotné aplikace Wallet, ale také zpřístupnění technologie BudgetBakers třetím stranám skrze API.

Investice ve výši 6,25 milionů EUR bude rozložena do tří let a holandští investoři získají v BudgetBakers minoritní podíl. Cílem je v těsné spolupráci s BudgetBakers a při využití jejích PSD2 licencí vybudovat novou pan-evropskou platformu, která bude svým zákazníkům poskytovat nejen služby v oblasti správy osobních financí nové generace, ale zároveň také obohatí produktovou nabídku o další služby.

„BudgetBakers se stávají součástí fintechové platformy, která má v oblasti finančních služeb ty nejvyšší ambice. Naše technologie a know-how poskytujeme novému partnerovi, který je bude integrovat do budované celoevropské virtuální finanční platformy. Zároveň budou naše klíčové produkty Wallet a Board nadále fungovat jako samostatné aplikace, které budeme stále rozvíjet a rozšiřovat. Velmi se těšíme na nové výzvy, které nás v souvislosti s tímto zásadním krokem a pro nás rekordní investicí v následujících letech čekají,“ říká Michal Kratochvíl, výkonný ředitel společnosti BudgetBakers, a pokračuje: „Investované peníze chceme primárně využít na posílení a budování samotného produktu včetně jeho dalších jazykových lokalizací, s čímž souvisí i plánované personální posílení od vývojářů až po management. Naše centrála i vývojářské centrum bude nadále v Praze, ale plánujeme například rozšířit lokální zákaznická call centra, která budou zákazníkům k dispozici 24/7 v národních jazycích.“

Technologickou spolupráci mezi BudgetBakers a novými investory bude zajišťovat nově vznikající platforma SnipTech. „Zpřístupněním technologie BudgetBakers skrze API budou moct evropské banky, fintechy a další platformy třetích stran jednoduše implementovat velmi kvalitní PFM řešení a nabídnout ho svým uživatelům. BudgetBakers vyvíjí prvotřídní technologii a Sniptech bude mít na starosti prodej a certifikaci systémů,“ říká ke spolupráci Frank Schuitemaker, zodpovědný za obchodní stránku v oblasti API ve SnipTechu.

Velký potenciál spolupráce vidí i Jan Müller, technický ředitel a zakladatel BudgetBakers: „Z původně malého fintechového startupu se stáváme stabilní firmou s velkým potenciálem pro růst. Vždy jsme usilovali o to, být těmi, kdo udává trendy a přichází s revolučními novinkami, což tato spolupráce zcela naplňuje. Nově vznikající pan-evropský projekt má velké ambice a chce se stát špičkou v oblasti poskytování finančních služeb.“

BudgetBakers ve svých začátcích významně finančně podpořili již například angel investor Petr Zámečník, Ivan Svítek, český bankéř s mezinárodní reputací, StartupYard nebo investiční skupina Rockaway Capital Jakuba Havrlanta, která podporuje BudgetBakers už od roku 2017.

„V Rockaway Ventures jsme nadšeni, že se BudgetBakers podařilo získat investory s velkou zkušeností v budování mezinárodních fintechů, robustní technologickou základnou a lidskými zdroji v několika zemích EU. BudgetBakers tím získává možnost významně rozšířit svou klientskou bázi v rámci EU, dosáhnout na atraktivní místní cross-sellingové příležitosti a velkou zákaznickou loajalitu,“ říká Andrea Lauren, investiční partnerka Rockaway, která je zodpovědná za venture kapitálové investice.

BudgetBakers

BudgetBakers jsou českým fintechovým startupem, který již od roku 2014 vyvíjí mobilní aplikaci pro správu osobních financí Wallet. Zakladateli jsou současný CTO Jan Müller a produktový manažer Martin Jiřička, z pozice CEO BudgeBakers vede Michal Kratochvíl. Brzy po svém vzniku překročil Wallet hranice ČR a dnes poskytuje služby klientům po celém světě, jejich většina přitom pochází z USA, Ruska nebo Indonésie. V současnosti aplikaci využívá 500 tisíc aktivních uživatelů a na kontě má již přes 5 milionů stažení. V roce 2019 představili BudgetBakers manažerskou aplikaci Board, určenou pro malé a střední podnikatele, kterým nabízí detailní vhled do stavu jejich financí a celého podnikání. Ve stejném roce se BudgetBakers stali jedním z prvních nebankovních subjektů, který dokázal získat licenci od České národní banky k napojení do bankovního rozhraní API.

Zdroj informací

BudgetBakers s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

15. dubna 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.0926 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál