YIT připravila vzorový byt v etapě Vantaa rezidenčního projektu

YIT připravila vzorový byt v etapě Vantaa rezidenčního projektu

V pořadí devátá z celkem deseti etap projektu Suomi Hloubětín od společnosti YIT představila vzorový byt, který si zájemci o nové moderní bydlení mohou prohlédnout na webu developera. Ve čtyřech domech vyrůstá dohromady 104 nízkoenergetických bytů ve finském stylu. Ke koupi jich nyní zbývá posledních pár. Kolaudace je plánována na podzim letošního roku, noví majitelé by se tak mohli nastěhovat na jaře toho příštího.

Vantaa, devátá z celkem deseti etap projektu Suomi Hloubětín, zahrne celkem čtyři bytové domy o pěti až šesti podlažích se 104 jednotkami v dispozicích od 1+kk po 5+kk. Ke každému z nich náleží buď balkon, terasa nebo předzahrádka a také sklepní kóje. Budovy propojí společné podzemní podlaží, v němž bude dostatek parkovacích stání a sklepy. Zároveň mezi nimi vznikne polosoukromý prostor se zelenými plochami a herními prvky. K dispozici bude kočárkárna i místnost na mytí kol či psů.

Útulné a nadčasové bydlení v přírodních odstínech

V novém vzorovém bytě kategorie 2+kk s předzahrádkou, situovaném v přízemí, o jehož návrh se postarala designérka YIT Stavo Lenka Hlaváčková Schubertová, se prolínají dvě základní barvy - bílá a přírodní hnědá. Přirozeně vypadající odstín dubu toffee se promítá na podlahových krytinách a na dekoru atypického nábytku. „Tyto základní barvy jsem při návrhu doplnila o jemné motivy šedé a béžové, které se objevují například na závěsech v ložnici a obýváku nebo na sedací soupravě a kobercích. Decentní odstín béžové se nachází také na obložení koupelny s vanou. Design jednotlivých místností tak na sebe příjemně navazuje. U každé z nich jsem pak použila další jedinečný výrazný motiv," vysvětluje designérka Lenka Hlaváčková Schubertová.

Součástí obývacího pokoje je kuchyňský kout s elegantní černou pracovní deskou, kterou doplňuje keramický obklad v bíločerném dekoru. Jídelní stůl ve stejném barevném odstínu jako zbylý nábytek tvoří přechodový prvek mezi prostorem pro vaření a tím obytným. „Jako zajímavý prvek centrální části bytu jsem zvolila nevšedně ztvárněnou stěnu s diagonálními policemi plynule navazující na kuchyňskou linku. Na policovou stěnu jsem vybrala drobné dekorační předměty v dřevěném provedení," popisuje Lenka Hlaváčková Schubertová a dodává: „Zároveň jsem se snažila do interiéru vnést přírodní motivy, které krásně zapadají do finského stylu. Proto se právě dřevo se stalo dominantním prvkem všech místností. Navíc jsem po celém bytě umístila závěsné nádoby na květiny a povlečení na manželské posteli v tlumených tónech zdobí modrozelené lístky." Se zbytkem vybavení bytu ladí rovněž moderní osvětlovací tělesa. V ložnici se dokonce podařilo designérce zakomponovat útulný pracovní koutek.

Moderní čtvrť se vším potřebným

Rezidenční komplex Suomi Hloubětín s celkem 10 etapami, v nichž vznikne téměř 900 nízkoenergetických bytů, se nachází v klidné lokalitě s dobrou dostupností jak do centra města, tak do přírody. Na počátku letošního roku byla spuštěna výstavba školky v areálu, o jejíž návrh ve skandinávském stylu se postaral finský architekt Jyrki Tasa. V rámci šetrného zacházení s životním prostředím developer revitalizoval přilehlou říčku Rokytku a její okolí. V bezprostřední blízkosti areálu pak plánuje výstavbu projektu Lappi Hloubětín, který plynule naváže na Suomi Hloubětín a vytvoří s ním jednotný celek čítající až 1200 bytů.

Shrnutí: Nová rezidenční čtvrť Suomi Hloubětín v kostce

• Lokalita: Praha 9 - Hloubětín v sousedství říčky Rokytky, mezi ulicemi Kolbenova, Kbelská a Poděbradská s veškerou občanskou vybaveností. V blízkosti jsou zastávky metra Kolbenova a Hloubětín.
• Jednotlivé etapy Suomi Hloubětín jsou pojmenované po finských městech (Espoo, Oulu, Turku, Lahti...) a nově vzniklé ulice nesou jména významných finských osobností z oblasti kultury, architektury a vědy (Waltariho, Saarinenova, nám. A. Aalta, park Janssonové...).
• Počet etap výstavby: 10
• Celková rozloha: více než 9 hektarů
• Celkový počet bytů v 10 etapách: téměř 900 bytů
• První etapa (Espoo): 149 bytů, kolaudace září 2017
• Druhá a třetí etapa (Turku a Oulu): celkem 196 bytů, kolaudace podzim 2018
• Čtvrtá etapa (Lahti): 104 bytů, zahájení listopad 2017, kolaudace říjen 2019
• Pátá etapa (Salo): 101 bytů, zahájení květen 2018, kolaudace listopad 2020
• Šestá etapa (mateřská škola): plánované zahájení výstavby 2021
• Sedmá etapa (Porvoo): 60 bytů, zahájení květen 2018, kolaudace listopad 2020
• Osmá etapa (Pori): 82 bytů, zahájení březen 2019, kolaudace prosinec 2020
• Devátá etapa (Vantaa): 104 bytů, zahájení listopad 2019, plánovaná kolaudace na podzim roku 2021
• Desátá etapa (Tampere): v přípravě

Dokončení celého areálu Suomi Hloubětín včetně parku a jeho vybavení je plánováno na rok 2023.

YIT a YIT Stavo

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Obě společnosti působí v oboru stavebnictví řadu let - původní Euro STAVOKONSULT byla na českém trhu téměř 20 let, kořeny skandinávské YIT sahají až do roku 1912. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 20 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě jsou nyní 4 projekty: Ranta Barrandov, Koti Libeň, revitalizace původní továrny Meopta na rezidenční projekt Parvi Cibulka a přelomový projekt Suomi Hloubětín s 10 etapami bytových domů.

Na ploše původního 9hektarového brownfieldu v Hloubětíně vzniká nová čtvrť s bydlením, obchodními prostory a školkou, ve které najde domov více než 2 500 obyvatel. YIT čtvrť dále rozšíří o nový polyfunkční projekt Lappi Hloubětín s téměř 290 byty a komerčními prostory o výměře cca 3 500 m2, jehož výstavbu plánuje zahájit letos. Další projekty má developer v přípravě.

YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze. V oblasti CSR YIT dlouhodobě podporuje Kliniku dětské chirurgie FN Motol a s ní spjatou nadaci Konto „Dětská chirurgie Motol", kterou zaštiťuje herečka Tereza Brodská.

K 1. únoru 2018 proběhla fúze finské YIT s další přední stavební firmou ve Finsku - společností Lemminkäinen (obě s více než stoletou tradicí). Nově vzniklá skupina, působící pod názvem YIT, je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2020 dosáhl téměř 3,1 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 9 zemích: Finsku, Rusku, Švédsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni téměř 7 500 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

Zdroj informací

YIT Stavo s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

9. dubna 2021

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.1342 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál