COVID-19 zvýšil zájem o project management software o desítky procent

COVID-19 zvýšil zájem o project management software o desítky procent

Příchod vakcín dává naději, že rok 2021 by mohl být z hlediska zvládání pandemie COVID-19 zlomovým, ovšem firmy zůstávají ostražité. Nadále počítají se vzniklými omezeními a posilují svoji schopnost práce na dálku. Doslova boom pak zažívá project management software, jakým je například český Easy Project i další cloudová řešení typu IaaS, Paas a SaaS, která usnadňují řízení projektů a práce na dálku. Na některých světových trzích meziročně rostl zájem o software na project management i o desítky procent.

Pandemický rok 2020 se nesl ve znamení významného růstu distribučních modelů cloud computingu typu IaaS (Infrastructure as a Service,), PaaS (Platform as a Service) a SaaS (Software as a Service), které umožňují reagovat na změnu pracovních podmínek, situace nebo potřeb bez vazby na fyzickou lokalitu.

Přitom data ještě z před tří let vykreslovala v tomto segmentu zcela jinou situaci. Například podle průzkumu britské společnosti Wellingtone, mělo v roce 2018 implementováno CRM systémy 74 % organizací, ale pouze 22 % z nich mělo i řešení pro projektové řízení. Čerstvější průzkum zkraje roku 2020 zase ukázal, že pouze 23 % společností používalo software pro projektové řízení. A pak nastal zlom.

„Koronavirus priority firem drasticky změnil. Masivním přesunem pracovních sil došlo k přehodnocení výrobních, ale i obchodních strategií. Plánování zdrojů a projektů se v online prostředí stalo klíčovým prvkem úspěchu společnosti. A projektoví manažeři se stali důležitější než kdy dřív. I z těchto důvodů se řada firem rozhodla investovat do systémů vzdáleného řízení – aby měli klíčoví projektoví manažeři sofistikovanější nástroje na dohled a produktivitu svých týmů,“ vysvětluje Filip Morávek, CEO české společnosti Easy Software, jejíž řešení na projektové řízení s názvem Easy Project využívá více než 2000 firem v 76 zemích světa.

Zájem o software na projektový management významně roste celosvětově, ale jednotlivé trhy a chování zájemců na nich se od sebe liší. „V případě Easy Projectu jsme loni meziročně vyrostli v počtu unikátních uživatelů bezmála o 20 %. Na pro nás strategických trzích jako Německo, Francie či Itálie jsme rostli pozvolně. To přičítáme faktu, že vzdálený management tam má zavedenou tradici delší dobu i v menších firmách a konkurence je v našem oboru výraznější. Na rozvíjejících se trzích typu Ukrajina, Maďarsko či Brazílie, kde na projektový management sázely dosud spíš větší firmy, vnímáme potenciál pro rychlý růst a zaměřili jsme tímto směrem i náš marketing. Výsledek byl výrazný vzestup zájmu o náš software v řádu desítek procent – na Ukrajině o 54 % a v Brazílii dokonce o 107 %,“ popisuje Filip Morávek.

Situace v tuzemsku se od západoevropských trhů liší především v připravenosti a zkušenosti menších a středních firem se vzdáleným projektovým řízením. „Realizovali jsme průzkum na chování manažerů v loňském pandemickém roce, kterého se zúčastnili čeští a západoevropští manažeři z bezmála 300 firem nejen z řad našich klientů. A jejich reakce a odpovědi jsme porovnávali. Až 40 % oslovených českých manažerů začalo v roce 2020 používat na řízení svých projektů nový software. Byli donuceni reagovat na pandemii a podobné nástroje poprvé zavádět, což je rozdíl oproti zahraničním manažerům. Až 30 % z nich totiž jen nahradilo starý software za nový, což je indikátor toho, že zkušenosti s project management softwarem již měli a rozhodli se do něj kvůli okolnostem ještě více investovat,“ říká Filip Morávek.

Easy Software

Easy Software je společnost založená v roce 2007, která je předním světovým dodavatelem open source business software se sídlem v Praze a Londýně, kde zaměstnává více než 70 zaměstnanců. Společnost prostřednictvím sítě 85 partnerů dodává do 26 zemí světa řešení na míru i jednoduchá vizuální řešení v globálním cloudu.

Mezi nejznámější produkty patří celosvětově používaný software pro řízení projektů nebo celé firmy s názvem Easy Project, který používá více než 2 000 společností po celém světě. Dalšími úspěšnými produkty jsou online nástroj pro tvorbu profesionálních webových kalkulaček a nákupních košíků Calculoid či kompletní a rozšiřitelný upgrade pro Redmine s názvem Easy Redmine.

Zdroj informací

Easy Software a NejBusiness.cz

Datum

28. března 2021

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.2013 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál