PERRY TALENTS poprvé hledá nové podnikatelské talenty na Slovensku i v Česku

PERRY TALENTS poprvé hledá nové podnikatelské talenty na Slovensku i v Česku

PERRY TALENTS přichází s novým akceleračním projektem, do kterého se mohou zapojit nově vzniklé slovenské i české startupy. Již pátý ročník akcelerátoru tak spojuje zkušenosti zahraničních mentorů a podává podnikatelským začátečníkům pomocnou ruku společně s rozšířením na zahraniční spolupráci. Do programu se zájemci mohou přihlásit do 31. března 2021.

PERRY TALENTS má za sebou čtyři úspěšné ročníky, během kterých se jim podařilo odstartovat třicet dva startupů z Česka a Slovenska. Pátý ročník poprvé dává prostor slovenským a českým podnikům prezentovat svoje talenty současně. Kromě nového konceptu se tento ročník vyznačuje také prosazováním širší zahraniční spolupráce.

“V tomto roce jsme dokázali do našeho portfolia získat mentory a investory ze Skandinávie a Izraele. Přecházíme do mezinárodního režimu, abychom do představenstva PERRY TALENTS dostali další zahraniční odborníky. Globální trhy jsou vzrušující a zároveň náročné, proto chceme odstranit limity a pomoct startupům rozšířit se na zahraniční trh. Spojením Česka a Slovenska do jednoho programu poskytneme startupům ještě silnější podporu a širší síť. Zdroje se budou sdílet a úsilí znásobovat,” přibližuje Juraj Gago, zakladatel PERRY TALENTS..

Poslední rok se nese ve znamení pandemické krize, což při vedení úspěšné společnosti může často vytvářet překážky v podobě nedostatku financí, zaměstnanců, klientů nebo problému s fungováním produktu. Tým PERRY TALENTS však prosazuje názor, že nepředvídatelné události by neměly mít při rozvoji inovací poslední slovo. Naopak, ještě více vyzývá k hledání nových řešení a přizpůsobení se dané situaci. V praxi to znamená efektivnější využití online prostoru, který kromě jiného otevírá dveře i k zajímavým zahraničním kontaktům.

Spoluzakladatel Andrej Krupa dodává: “Vnímáme, že v současné době je pro některé začínající podniky v naší síti (v odvětví leteckých společností, gastronomie nebo sportu) o něco těžší přilákat první zákazníky, protože čelí svým vlastním problémům. Věřím však, že po skončení počáteční krize budou podniky k prosazení potřebovat inovativní řešení ještě více, než kdy dřív.”

Díky akcelerátoru získají vybraní uchazeči spojení s potencionálními zákazníky a možnost využívat bezplatně kancelářní prostory v Praze a Bratislavě na šest měsíců. Zároveň PERRY TALENTS v rámci projektu zajišťuje profesionální workshopy s experty na podnikání, PR vizibilitu, propojení s mediálními partnery, komunitní setkání, pomoc s fundraisingem či mentoringem od profesionálů. V neposlední řadě dávají uchazečům prostor prezentovat své nápady investorům.

Akcelerační program PERRY TALENTS má na svém seznamu už několik velkých úspěchů. Těm nejšikovnějším talentům, jako je například DNA ERA, Simplicity, Scase nebo City Performer, se podařilo získat investice a vybudovat úspěšný byznys.

Nový ročník PERRY TALENTS odstartuje v květnu a potrvá šest měsíců. Svoje zkušenosti bude vybraným startupům předávat i CEO jedné z největších softwarových společností ve střední Evropě, která působí ve více než padesáti zemích světa, Jozef Klein. “Jako softwarová firma máme vlastní inovativní produkty a léta investujeme do inovací v rámci naší společnosti. Zároveň ale podporujeme a vyhledáváme i originální a inovativní myšlenky a projekty z externího prostředí. Právě ve chvíli, kdy jsme před nedávnem plánovali vybudovat vlastní systém na vyhledávání a podporu nových nápadů, jsme potkali entuziastické mladé lidi z PERRY TALENTS. Naše volba tak padla na spolupráci s nimi. Těší nás, že s nimi můžeme spolupracovat a odevzdávat naše zkušenosti začínajícím podnikatelům a zároveň i spoluprací s PERRY TALENTS vyhledávat inovativní myšlenky pro náš vlastní rozvoj,” uvádí Jozef Klein.

Perry Talents

Startupový akcelerátor PERRY TALENTS vznikl před šesti lety. Aktivně vyhledává talenty a perspektivní projekty s cílem pomoci jim etablovat se na trhu. Program PERRY TALENTS je propracovaný systém podpory, který nabízí startupům bezplatné vzdělávání, individuální konzultace s mentory a lektory, prostory a možnost prezentace před investory. V roce 2019 získal PERRY TALENTS cenu za nejlepší akcelerátor na Slovensku v soutěži Central European Startup Awards (CESAwards), která se každoročně koná v 10 zemích ve střední a východní Evropě. V červnu 2020 PERRY TALENTS spustil akcelerační program i v Česku. Doposud v Česku a na Slovensku akcelerátorem prošlo celkem 32 startupů, z kterých se mnohé uplatnili nejen na domácím trhu, ale expandovali i do zahraničí.

Zdroj informací

PERRY TALENTS a NejBusiness.cz

Datum

17. března 2021

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.0837 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál