Americká Ball Corporation v Česku expanduje, plánuje i vývoj

Americká Ball Corporation v Česku expanduje, plánuje i vývoj

Největší výrobce plně recyklovatelných hliníkových nápojových obalů v České republice, nadnárodní firma Ball Corporation, v tuzemsku rozšiřuje své aktivity. Na Plzeňsku vybuduje druhý výrobní závod a plánuje také vytvořit vývojové centrum. Do nového závodu investuje téměř 4,5 miliardy korun a vybaví ho nejnovějšími automatizovanými technologiemi. Vedle toho už nabízí kvalifikovaná strojírenská a inženýrská pracovní místa. Firma svůj provoz plánuje zahájit na podzim příštího roku.

„Do výrobní linky plánujeme nainstalovat sofistikované automatizované zařízení využívající nejmodernější technologie k minimalizaci dopadů na životní prostředí, což je v souladu s naším současným závazkem využívat v našich evropských závodech stoprocentně obnovitelné energie,” říká viceprezident společnosti Ball Beverage Packaging EMEA Gerhard Mayer.

Investice ve výši téměř 4,5 miliardy korun je součástí širší firemní strategie navyšování investic v celé oblasti EMEA (Evropa, Střední Východ a Afrika). Firma současně zahájila budování technologického týmu, který bude dále rozvíjet a vylepšovat automatizované a poloautomatizované výrobní linky firmy. „S pomocí CzechInvestu navazujeme kontakty se Západočeskou univerzitou v Plzni a nové kolegy plánujeme vyslat nasbírat zkušenosti do našich závodů v rámci celosvětové sítě poboček,“ vysvětluje ředitel české pobočky firmy Ball Corporation Radek Mádr.

„Těší nás, že další ze zahraničních investorů přidává v České republice k výrobním aktivitám také vývoj a rádi firmě budeme i nadále nápomocni,“ říká ředitelka Divize investic a zahraničních aktivit CzechInvestu Veronika Zajícová a dodává: „Firma Ball je aktivní také v kosmickém průmyslu, její výrobky se nacházejí například v Hubbleově vesmírném dalekohledu, sondě Kepler, nebo kosmickém teleskopu WISE. Chtěli bychom proto firmu přesvědčit, aby v Česku v budoucnosti investovala do tohoto sektoru a jsme připraveni ji v tom podpořit.“

Agentura CzechInvest českou pobočku firmy Ball Corporation intenzivně podporovala nejen při navázání užší spolupráce se Západočeskou univerzitou v Plzni, v závěru loňského roku zprostředkovala pro zástupce firmy také důležité jednání s představiteli města Plzeň. Tématem byla nejnovější investice firmy Ball Corporation do plně automatizovaného závodu, který dá život momentálně nevyužívanému brownfieldu v nově vznikající průmyslové zóně na plzeňských Borských terasách. V roce 2019 CzechInvest pomohl firmě získat investiční pobídku na investici v celkové výši 887,93 milionů korun do nově instalovaných technologií. Jejím účelem tehdy bylo zlepšit procesy, efektivně využít zdroje a kapacity a podpořit udržitelný rozvoj i růst společnosti v regionu.

Česká republika je aktivním členem Evropské kosmické agentury a mnoho firem z České republiky dodává součástky do evropských raket a družic. Jedná se například o brněnské firmy SAB Aerospace a Frentech, kunovickou 5M nebo českou pobočku firmy Honeywell, která v ČR zaměstnává 750 výzkumných inženýrů pro letecký a kosmický průmysl.

Do kosmických aktivit je zapojeno více než 60 českých firem a 20 výzkumných institucí. V Praze také sídlí již téměř deset let Evropská agentura pro globální satelitní navigační systémy GSA a řídí odtud aktivity Evropské unie v oblasti družicových navigačních systémů.

Ball Corporation

Ball Corporation nabízí spotřebitelům inovativní řešení udržitelných hliníkových obalů v oblasti nápojů, osobní péče a výrobků pro domácnost. Je také dodavatelem služeb pro vládu USA, a to především v odvětví letectví a dalších technologií. Ball Corporation a její dceřiné společnosti zaměstnávají po celém světě více než 18 300 lidí a v roce 2019 vykázaly čistý obrat ve výši 11,5 miliardy USD.

CzechInvest

Agentura CzechInvest naplňuje klíčovou úlohu v oblasti podpory podnikání a investic v její komplexní podobě. Unikátní spojení regionálního, centrálního a mezinárodního působení zajišťuje integritu služeb a schopnost propojovat globální trendy s regionálními podmínkami v České republice. Jedním z hlavních cílů CzechInvestu je přeměna České republiky v inovačního lídra Evropy. CzechInvest je státní příspěvkovou organizací podřízenou Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR. Založen byl v roce 1992.

Zdroj informací

Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest a NejBusiness.cz

Datum

8. března 2021

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.3403 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál