Kingston Technology prodá svoji herní divizi HyperX společnosti HP Inc.

Kingston Technology prodá svoji herní divizi HyperX společnosti HP Inc.

Společnost Kingston Technology Europe Co LLP, která je pobočkou Kingston Technology Company, Inc., světového lídra v oblasti paměťových produktů a technologických řešení, dnes oznámila definitivní dohodu o prodeji svojí herní divize HyperX společnosti HP Inc. Tato akvizice podporuje strategii společnosti HP zaměřenou na růst jejího podnikání v oblasti osobních systémů, jejichž atraktivní součástí jsou také hry a periferní zařízení. Oceňované portfolio produktů HyperX zahrnuje celou řadu herních periferií, včetně náhlavních souprav, klávesnic, myší a podložek, USB mikrofonů a příslušenství pro herní konzole.

„HyperX patří mezi lídry v oblasti periferních zařízení, jejichž technologii důvěřují hráči z celého světa, a proto jsme rádi, že budeme moci uvítat jeho vynikající tým v rodině HP,“ řekl Enrique Lores, prezident a CEO společnosti HP Inc. „Tímto krokem pokračujeme v budování naší přední pozice v oblasti osobních systémů, kde usilujeme o vylepšení uživatelského prostředí a expanzi do perspektivních navazujících kategorií produktů. Významné příležitosti vidíme právě na velkém a rostoucím trhu periferií. Přidání společnosti HyperX do našeho portfolia se stane hnacím motorem dalších inovací a růstu našeho podnikání.“

Počítačové hry jsou i nadále jednou z nejpopulárnějších forem videoher a předpokládá se, že do roku 2023 dosáhne hodnota tohoto odvětví počítačového hardwaru výše 70 miliard dolarů. Očekává se také, že globální trh s periferními zařízeními vzroste do roku 2024 na 12,2 miliardy dolarů, přičemž herní periferie budou mít na tomto růstu nemalý podíl.

„Produkty HyperX jsou navrženy tak, aby splňovaly i ty nejnáročnější požadavky všech hráčů – od příležitostných až po profesionální – a pomáhaly jim tak vítězit a udržet se na špičkové úrovni,“ řekl John Tu, spoluzakladatel a CEO společnosti Kingston. „Obě naše společnosti prosperují, protože se staráme o naše zaměstnance a sdílíme stejné základní hodnoty a firemní kulturu. David Sun (spoluzakladatel a COO) i já jsme viděli, jaké možnosti podnikání společnost HP pro HyperX a jeho zaměstnance nabízí, a oba jsme si uvědomili, že taková změna může HyperX přinést lepší budoucnost.“

Společnost HP si v posledních letech vybudovala velké a stále rostoucí globální herní portfolio reprezentované její značkou OMEN a prvotřídním ekosystémem hardwaru, softwaru, obsahu a služeb. Mezi její pokročilá a výkonná herní zařízení patří například notebooky OMEN 15 nebo HP Pavilion Gaming 16. Kromě hardwaru podporuje společnost HP také inovace softwaru na svojí platformě OMEN Gaming Hub, ke které se mohou hráči připojit, konfigurovat zde svoje herní vybavení a hrát hry. Přidání produktů HyperX do herního ekosystému HP přinese hráčům nejen nové možnosti hraní, ale také intenzivnější herní zážitky.

Podle podmínek smlouvy společnost HP za získání portfolia herních periferií HyperX zaplatí 425 milionů dolarů se započtením obvyklého provozního kapitálu a dalších kompenzací. Společnost Kingston si nadále ponechá svoje portfolio DRAM, flash a SSD produktů pro hráče a počítačové nadšence. Očekává se, že tato akvizice se během prvního roku po její realizaci projeví také ve zvýšení výnosu akcií společnosti HP. Transakce by měla být uzavřena ve 2. čtvrtletí 2021, jakmile bude schválena příslušnými regulačními orgány a budou splněny další obvyklé podmínky.

Kingston Technology Europe Co LLP

Společnost Kingston dodává řešení používaná pro život, práci i hraní, od velkých dat, přes notebooky a počítače, zařízení pro Internet věcí, chytré a nositelné technologie, až po návrh a smluvní výrobu. Naší vášeň pro technologie a produkty Kingston s námi sdílí i největší světoví výrobci počítačů a cloudové hostingové společnosti, které každodenně používá celý svět. Snažíme produkty dělat tak, abychom vyšli vstříc potřebám zákazníků a nabídli jim vhodné řešení.

HyperX

HyperX již 18 let vyvíjí herní produkty pro všechny typy hráčů. Oceňovaná značka HyperX si probojovala cestu na vrchol složitého trhu tím, že neustále přichází s novými výrobky, které vynikají komfortem, estetikou, výkonem a spolehlivostí. Pod heslem „ VŠICHNI JSME HRÁČI“ si herní audio soupravy, klávesnice, myši, mikrofony, USB a příslušenství pro konzole HyperX vybírají jak běžní hráči, tak i herní profesionálové, technologičtí nadšenci a overclockeři z celého světa, protože splňují nejnáročnější požadavky a jsou vyráběné z prvotřídních materiálů.

Zdroj informací

Kingston, s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

1. března 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.2756 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál