Accenture ve spolupráci s VMware zakládá novou obchodní skupinu

Accenture ve spolupráci s VMware zakládá novou obchodní skupinu

Společnosti Accenture a VMware oznámily, že rozšířily vzájemnou spolupráci a založily specializovanou obchodní skupinu, která pomůže zákazníkům zavádět strategie upřednostňující cloud – urychlovat přechod na cloud, rychleji budovat moderní aplikace a využívat cloud jako základ pro inovace a nové obchodní modely a ve výsledku dosáhnout většího ekonomického efektu.

Accenture VMware Business Group je společná mnohamilionová investice obou firem, které spolupracují již více než 20 let. Na činnosti skupiny se budou podílet odborníci s rozsáhlými zkušenostmi v oblasti hybridního cloudu a migrace, nativně cloudových aplikací, modernizace aplikací a bezpečnosti v klíčových odvětvích. Přibližně 2000 cloudových expertů společnosti Accenture vyškolených v produktech a službách VMware bude pomáhat klientům využít široké možnosti a flexibilitu cloudu, který se stal nezbytným nástrojem pružného škálování podnikových služeb, zvyšování provozní efektivity a zásadních inovací.

Nová obchodní skupina je součástí divize Accenture Cloud First, jejímž cílem je pomáhat klientům utvářet, přesouvat a provozovat jejich obchodní aktivity v cloudu. Společnost Accenture ji založila v roce 2020 a investovala 3 miliardy USD do nových schopností, řešení, partnerství a interakcí s klienty.

„Cloud je nejúčinnější nástroj zvládání změn,“ říká Julie Sweet, generální ředitelka společnosti Accenture. „Podniky budou v nejbližších letech urychlovat přechod na cloud a edge computing. Accenture VMware Business Group jim bude pomáhat zajistit rychlost, rozsah a bezpečnost, jakou potřebují ke své zásadní obchodní transformaci a zvyšování hodnoty.“

Accenture VMware Business Group bude investovat do společných marketingových a obchodních aktivit, školení dalších odborníků společnosti Accenture v technologiích VMware a do rozvoje nových služeb, prostředků a akcelerátorů založených na technologiích VMware. Obě firmy budou rovněž vyvíjet předpřipravená oborová řešení, včetně platformy, která pomůže telekomunikačním společnostem urychlit zavádění 5G a služeb edge computingu.

„Chtějí-li podniky splňovat nároky, které na ně klade dnešní bezprecedentní obchodní prostředí, musí zavádět multi-cloudové strategie – a to rychleji než kdy dříve,“ říká Pat Gelsinger, generální ředitel společnosti VMware. „Zákazníci stále častěji provozují své aplikace v jednom nebo více cloudech, v datových centrech a okrajových prostředích. Accenture VMware Business Group nabídne potřebné kapacity a odbornost s rychlostí, flexibilitou a spolehlivostí, jakou podniky potřebují dnes i do budoucna.“

Nová obchodní skupina spustí specializovanou službu VMware Cloud Migration Factory pro rychlý, bezpečnější a spolehlivější přenos výpočetních pracovních zátěží do cloudu s využitím vysoce automatizovaných procesů vyladěných na migraci a modernizaci tisíců aplikací. VMware Cloud Migration Factory klientům poskytne přístup k vysoce kontrolovanému prostředí a vyhrazeným prostředkům za účelem plánování, testování, modernizace a migrace aplikací ve velkém rozsahu do preferovaného veřejného, privátního, případně hybridního cloudu. Tím se zároveň sníží rizika spojená s přesunem pracovních zátěží VMware a urychlí realizace ekonomického užitku.

„Nastoupení ‚cesty do cloudu‘ je součástí naší základní strategie úspěchu na trhu. Ta spočívá v nabízení inovativní zákaznické zkušenosti a posilování schopností v oblasti elektronického obchodování při zachování správnou míru flexibility a rychlost při reakci na nové výzvy,“ říká Claudio Bianchi, IT ředitel společnosti Kiko Milano. „Společnosti Accenture a VMware naší společnosti umožnily přesunout kompletní IT infrastrukturu do cloudu v rekordně krátkém čase. Věříme, že nám Accenture VMware Business Group i v budoucnu dokáže pomoci urychlit uvádění nových produktů na trh.“

„Pandemie firmám přinesla ‚nový normální stav‘, takový, kde musí zintenzivnit využití cloudu k modernizaci svého podnikání a k dalším inovacím,“ říká Rick Villars, viceprezident pro celosvětový výzkum analytické společnosti IDC. „Uvědomují si, že při přizpůsobování nové situaci hraje veřejný, privátní i hybridní cloud kriticky důležitou roli a hledají technologické cloudové partnery a poskytovatele služeb, kteří dokáží takové strategie realizovat a poskytovat dovednosti potřebné k urychlené transformaci.“

Accenture je jedním z nejvýznamnějších světových partnerů společnosti VMware při zavádění nových produktů a služeb. Díky certifikacím VMware Global Principal Partner a Premier Global Systems Integrator disponuje rozsáhlými znalostmi řešení VMware. VMware je osvědčeným partnerem celosvětové IT organizace společnosti Accenture. Zajišťuje efektivní a bezpečný provoz pracovních zátěží v cloudu a v současné době patří k předním poskytovatelům i v oblasti edge computingu.

Accenture

Accenture je globální poskytovatel profesionálních služeb s rozsáhlými kapacitami v oblasti digitálních technologií, cloudu a bezpečnosti. Disponuje bezkonkurenčními zkušenostmi a specializovanými dovednostmi ve více než 40 odvětvích, kde nabízí služby strategického poradenství, interaktivního marketingu, informačních technologií a outsourcingu – vše s podporou nejrozsáhlejší světové sítě center pokročilých technologií a inteligentního provozu. 514 000 pracovníků obsluhuje klienty ve více než 120 zemích a denně naplňuje potenciál technologií a lidského důvtipu. Využívá sílu změny, aby přinášeli užitek a podporovali úspěch svých klientů, veřejnosti, akcionářů, partnerů a komunit.

VMware

Software společnosti VMware je základem komplexní globální digitální infrastruktury. Její nabídka zahrnuje řešení pro cloud, modernizaci aplikací, sítě, bezpečnost a digitální pracovní prostředí, která pomáhají zákazníkům poskytovat libovolné aplikace v libovolném cloudu pro libovolná zařízení. Společnost VMware sídlí v Palo Alto v Kalifornii a jejím dlouhodobým cílem je přinášet přelomové technologické inovace a pozitivně ovlivňovat svět.

Zdroj informací

Accenture a NejBusiness.cz

Datum

28. února 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.4091 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál