O akcelerátor Start it @ČSOB je rekordní zájem

O akcelerátor Start it @ČSOB je rekordní zájem

ČSOB vybrala dalších deset inovativních firem, kterým zajistí profesionální podporu a pomůže rozběhnout podnikání. Letos se do něj přihlásilo rekordních 82 zájemců. Mezi úspěšné účastníky akcelerátoru patří zejména firmy, které se zaměřují na usnadňování života pomocí moderních technologií a digitalizace.

„Inovace jsou pro nás způsob, jak uspět v rychle měnícím se světě a nabídnout lidem ty nejlepší služby. Proto podporujeme startupy a pomáháme jim prosadit se na trhu. Spolupráce je přínosná i pro nás. Startupy nás inspirují a pomáhají nám zlepšit nabídku digitálních řešení pro naše zákazníky. Těším se na dalších deset zajímavých projektů,“ říká Michaela Lhotková, výkonná ředitelka pro platební řešení a inovace.

„Digitalizace je jasný trend. I letos se nám přihlásily startupy zaměřené na pokročilou práci s daty, objevují se ale i nová řešení, třeba poplatky za využívání softwaru podle spotřeby nebo řešení pojistných událostí pomocí umělé inteligence. Stále více startupů se zaměřuje na vzdělávání pomocí moderních technologií. Postupně se tak digitalizují i tradiční obory,” dodává Zuzana Paulovics, lídr Start it @ČSOB.

Kvůli velkému zájmu o program Start it @ČSOB letos ČSOB sestavila hned dvě hodnotící poroty. V nich kromě zástupců bankovní skupiny zasedl i Přemysl Rubeš, investor Presto Ventures, a Michal Bláha, podnikatel a zakladatel portálu Hlídač státu. Společně během celého dne vybrali desítku inovativních projektů, které od banky a jejích partnerů získají na pět měsíců poradenství a podporu. V této době nebudou začínající podnikatelé na rozhodování sami a navíc získají šanci seznámit se s potenciálními klienty a investory.

„Rád se podílím na inovativních projektech a pokud nestojím u jejich zrodu přímo sám, těší mě pomáhat v rozjezdu ostatním. V porotě jsem měl příležitost vidět mnoho nadějných podnikatelů se spoustou energie. Věřím, že jim účast v akcelerátoru ČSOB pomůže posunout podnikání správným směrem, rychleji a bez zbytečného zdržování a chyb,” říká Michal Bláha.

Během posledních dvou let pomohl program Start it @ČSOB již 30 startupům najít si své místo na trhu a získat zajímavé investory. Resistant.AI, který nabízí chytrá řešení v oblasti prevence úvěrových podvodů, získal investici 2,75 milionu dolarů, projekty Dayswaps, který pomáhá s inteligentním plánováním směn a Pointee zefektivňující procesů získaly od investorů shodně 380 tisíc euro. Startupy jsou úspěšné i v soutěžích – výrobce balíčků na pečení chleba KváseCzech získal hlavní cenu v soutěži T-Mobile Rozjezdy. Úspěšný je i Happenee, zajišťující online eventy:

„Naše podnikání se za poslední rok zásadně změnilo. Aplikaci jsme původně vytvořili pro organizaci klasických eventů – nyní je pomáháme organizovat online a virtuálně. Začali jsme i s online veletrhy. Start it @ČSOB nám pomohl připravit strategii, jak se vypořádat se slabými místy a zaměřit se na to, co zákazníci potřebují,” popisuje své zkušenosti Zdeněk Hesoun z firmy Happenee.

Účastníci 6.kola akcelerátoru Start it @ČSOB

3DK Technologies – nano-ochrana dotykových ploch proti virům a bakteriím

Lazy Fridays – hlídání mazlíčků, dětí a úklid domácnosti v 21. století

TreeBee – posedy jako forma úžasného kempování

Twigsee – digitalizace mateřských školek

Tangle – samostatná chytrá světla

InstaClaim.ai – revoluce v řešení pojistných událostí

Be Farmer Supporter – platforma na propojení malých farmářů se zákazníky

SalesFit – automatizace datových analýz pro růst menších firem

Paday – placení licencí software podle skutečného používání za jeden den

FlockLock – ušní známky pro hospodářská zvířata, které je chrání a nahradí elektrické ohradníky

Start it @ČSOB

Bankovní akcelerátor je unikátní v tom, že neomezuje zaměření a oblasti podnikání inovativních firem a podporuje tak ty, které přináší lepší řešení pro zákazníky i v nečekaných oblastech. V rámci Start it @ČSOB mohou firmy po dobu pěti měsíců využívat poradenství a mentoring expertů ČSOB i výhody plynoucí z členství v prestižní mezinárodní síti akcelerátorů GAN, která sdružuje přes 10 000 nejlepších startupů ze šesti kontinentů. Start it @ČSOB vychází ze Start it @KBC, projektu mateřské společnosti, který je největším akcelerátorem na belgickém trhu. V rámci skupiny KBC byl spuštěn i v Maďarsku.

Skupina ČSOB

je vedoucím hráčem na bankovním trhu v České republice. Naše motto „Digitálně a s lidmi“ nejlépe vyjadřuje probíhající investice do inovací a digitalizace, díky nimž neustále zjednodušujeme a zkvalitňujeme obsluhu našich klientů na pobočkách i v online prostředí. Naše služby jsou k dispozici 24 hodin denně 7 dnů v týdnu. Stavíme na unikátním bankopojišťovacím modelu, který nabízí pod jednou střechou vše pro řešení finančních potřeb – od bankovních služeb pod značkou ČSOB či Poštovní spořitelna, přes pojištění od ČSOB Pojišťovny až po úvěry na bydlení od Hypoteční banky či Českomoravské stavební spořitelny, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing, ČSOB Asset Management, ČSOB Factoring a Patria Finance.

Své služby poskytujeme všem typům zákazníků – fyzickým osobám, malým a středním podnikům i korporátní a institucionální klientele. ČSOB v roce 2018 odvedla státu jako druhý největší plátce daně z příjmu právnických osob 8,4 miliardy Kč a na mzdách 8300 zaměstnancům vyplatila 6,2 miliardy Kč. ČSOB podpořila českou ekonomiku celkovou částkou 780 miliard Kč. Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC, která působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy.

Zdroj informací

Československá obchodní banka, a.s. a NejBusiness.cz

Datum

25. února 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.4429 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál