Skanska: budova Parkview získala certifikaci WELL Health-Safety Rating

Skanska: budova Parkview získala certifikaci WELL Health-Safety Rating

Skanska, přední evropská developerská a stavební společnost, získala certifikát zdravého a bezpečného prostředí WELL Health-Safety Rating pro osm svých nemovitostí ve střední a východní Evropě, mimo jiné pro pražskou kancelářskou budovu Parkview. Skanska se stala prvním developerem kancelářských budov v regionu CEE, který splnil nové požadavky International WELL Building Institute. Skanska chce podpořit své nájemce k návratu do firemních kanceláří a hodlá proto certifikovat všechny své nemovitosti z hlediska zdraví a bezpečnosti.

Skanska zavedla na všech svých osmi projektech změny a pravidla, díky kterým je jejich pracovní prostředí maximálně bezpečné. Jednou z nich je i kancelářská budova Parkview, která byla v loňském roce dokončena na pražské Pankráci.

"Zaměřili jsme se na bezpečnost a zohlednili požadavky našich nájemců. Na základě toho jsme pro Parkview připravili několik komplexních opatření a postupů, které jsme následně zavedli do praxe. Jednalo se o zajištění nejvyšší čistoty vzduchu, omezení dotyku lidských rukou, zpracovali jsme sanitační a dezinfekční plány, vzdělávali jak nájemce, tak správu budovy ohledně možnosti šíření viru,“ říká Eva Nykodymová, manažerka pro udržitelnost komerčního developmentu Skanska v České republice.

Bezpečnostní opatření a aktivity, které byly implementovány, vytvářejí vhodné podmínky pro dodržování správných pravidel společenského odstupu a přispívají k tomu, aby lidé zůstali zdraví a v bezpečí.

Mezinárodní organizace WELL Building Institute potvrdila, že 8 budov společnosti Skanska úspěšně splnilo požadavky nového hodnocení WELL Health&Safety Rating. Jde o tyto projekty:

  • Budova Parkview v Praze (Česká republika)
  • První fáze projektu Equilibrium v Bukurešti (Rumunsko)
  • Druhá fáze projektu Campus v Bukurešti (Rumunsko)
  • První fáze projektu Centrum Południe ve Wroclawi (Polsko)
  • První fáze projektu Wave v Gdaňsku (Polsko)
  • Druhá fáze projektu Spark ve Varšavě (Polsko)
  • Dvě budovy projektu Brama Miasta v Lodži (Polsko)

Celková kancelářská plocha certifikovaných projektů činí cca 162 000 m2 a u projektů se kromě jiného posuzovaly postupy při čištění a sanitaci, programy připravenosti na nouzové situace a řízení kvality vzduchu a vody. Tyto parametry jsou rovněž součástí nové nabídky společnosti Skanska s názvem „Care for Life Office Concept“, která zahrnuje doporučení a konzultační služby ve spojení s novými hygienickými, bezpečnostními protokoly, úpravu stávajících technologií v budovách společnosti Skanska a úpravu rozvržení pracovního prostoru (space planning).

„V době pandemie chce Skanska jako developer zajistit zdraví a bezpečnost lidí v našich kancelářských budovách. Bez ohledu na současnou situaci hrají kanceláře obrovskou roli ve vytváření organizačních kultur, navazování spolupráce a upevňování vztahů mezi zaměstnanci nebo týmy. Inovativní a bezdotykové technologie, které se v průběhu let staly standardem na našich trzích, jsme zaváděli dlouho před vypuknutím pandemie,” uvádí Jacob Møller-Nielsen, výkonný viceprezident Center of Excellence komerčního developmentu Skanska ve střední a východní Evropě. „Jsme hrdí na to, že osm našich kancelářských projektů získalo WELL Health & Safety Rating. Nejenže to ukazuje na vysokou kvalitu našich prostor, ale také to potvrzuje naši konzistenci a skutečnost, že řešení, která jsme doposud přijímali, byla vytvořena tak, aby reagovala na současnou pandemickou situaci, a dokážou splnit požadavky našich nájemců a jejich zaměstnanců“, dodává Jacob Møller-Nielsen.

„Gratulujeme společnosti Skanska k získání certifikátu zdravého a bezpečného prostředí WELL pro osm jejich kancelářských nemovitostí ve střední a východní Evropě a k tomu, že se zařadila mezi lídry, kteří si jako svou prioritu stanovili zdraví a bezpečnost svých nájemců. Skanska ve střední a východní Evropě implementovala důležitá provozní opatření, opírající se o vědecké důkazy, které podpoří jejich zaměstnance a nájemce v návratu do firemních kanceláří,“ říká Rachel Hodgdonová, prezidentka a výkonná ředitelka organizace International WELL Building Institute (IWBI).

„Kromě certifikátu zdravého a bezpečného prostředí WELL získala budova Parkview také certifikát LEED Platinum a před nedávnem ji koupila společnost Deka Immobilien, přední evropská společnost zabývající se investicemi do nemovitostí a správou majetku. Tyto úspěchy ukazují na to, že dokážeme naplňovat náš cíl, kterým je výstavba vyspělých projektů šetrných k životnímu prostředí a projektovaných pro lidi, kteří v nich pracují, a zároveň v této oblasti dlouhodobě udržitelně podnikat,” uvádí Alexandra Tomášková, výkonná viceprezidentka společnosti Skanska pro development komerčních nemovitostí v Maďarsku a České republice.

WELL Health&Safety Rating je certifikát vydávaný na základě zjištěných poznatků a ověřený nezávislou stranou. Je určen pro nové a stávající budovy a provozovny a klade důraz na postupy, protokoly preventivní údržbu, angažovanost investorů a plány pro nouzové situace. Jeho úkolem je podpořit vlastníky a provozovatele v přijímání nezbytných kroků k zajištění ochrany zdraví a bezpečnosti jejich nájemců, návštěvníků a dalších investorů. WELL Health-Safety Rating je vodítkem pro přípravu interiéru na opětovné otevření v době po pandemii onemocnění COVID-19 a pomůže zvýšit důvěru v návrat do firemního pracovního prostředí. Hlavním cílem tohoto certifikátu je připravit společnosti na potenciální nouzové situace tak, aby dokázali rychle a efektivně své prostory zase znovu otevřít.

„Jednou z klíčových hodnot společnosti Skanska je „respekt k životu“. Získáním certifikátu WELL Health&Safety Rating chceme přispět k vytvoření bezpečného pracoviště a minimalizovat riziko onemocnění. Jako lídr na trhu chceme ostatním z našeho odvětví ukázat, že práce v kanceláři je možná i v podmínkách, kterým aktuálně čelíme,“ doplňuje Jacob Møller-Nielsen.

Zdroj informací

Skanska a.s. a NejBusiness.cz

Datum

11. února 2021

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.2101 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál