Mars otevírá přijímací proces do svého tříletého kariérního programu Mars Leadership Experience

Mars otevírá přijímací proces do svého tříletého kariérního programu Mars Leadership Experience

Společnost Mars, světový výrobce cukrovinek, potravin a krmiva pro domácí mazlíčky, otevírá přihlašování do unikátního tříletého programu Mars Leadership Experience (MLE), který absolventům vysokých škol nabízí jedinečnou možnost stát se součástí leadership týmu společnosti. MLE je postgraduální program, jehož cílem je rozvíjet potenciál a dovednosti mladých talentovaných lidí a poskytnout jim příležitosti k odstartování jejich pracovní kariéry. Zapojit se do něj mohou všichni cílevědomí absolventi, kteří touží po mezinárodní pracovní kariéře, chtějí se stát lídry a poznat svět špičkového podnikání. Přihlašování je otevřeno do března. V případě velkého množství zájemců může být příjem přihlášek zastaven dříve.

„Jsem velmi rád, že společnost Mars vyzdvihuje důležitost vytváření rovnocenných příležitostí pro mladé lidi, kteří jsou ochotni se učit novým věcem, rozvíjet své znalosti a podílet se na globálním podnikání. Příchod nadějného absolventa do týmu vždy přinese novou energii a je úžasné sledovat, jak se naši budoucí talenti zapojují společně s námi do vytváření světa, který chceme v budoucnu,“ říká Brian Ayling, ředitel společnosti Mars ve střední Evropě.

Absolvent zahajuje tříletý program buď v Praze nebo Bukurešti, kde stráví první rok. Poté, pokud je úspěšný, dostane příležitost přesunout se na jiný trh. Společnost rovněž nabízí pomoc při stěhování i hledání bydlení v zahraničí. Každému účastníkovi je už na samém začátku programu předána určitá odpovědnost, důležité projekty a role v rámci místního i mezinárodního působení společnosti, díky čemuž se plně zapojí do rozhodovacích procesů. Program je celkově navržen tak, aby si každý absolvent mohl vyzkoušet práci nejen na různých trzích, kde organizace Mars Multisales působí, ale i v rámci různých funkcí, pozic, týmů a produktů. Po úspěšném dokončení programu mohou absolventi přejít na stálou pracovní pozici.

Sinem Brun, která nyní absolvuje druhý rok programu MLE v pražské kanceláři Mars, popisuje své dosavadní zkušenosti jako skvělou příležitost k profesnímu i osobnímu růstu. „Tohoto programu jsem se rozhodla zúčastnit, protože jsem chtěla využít jedinečné příležitosti vyzkoušet si pracovat během tří let na třech různých pracovních pozicích v rámci tří různých trhů. Kromě toho, že se mi dostalo očekáváného profesního rozvoje, jsem byla velmi mile překvapena množstvím času a úsilí, které je věnováno také osobnímu rozvoji každého spolupracovníka,“ uvádí.

Účastníci programu samozřejmě nepracují úplně sami. Kromě podpory, kterou mají od ostatních členů týmu tak, jako každý jiný spolupracovník, je každému přidělen ještě specializovaný mentor z řad senior manažerů. Kromě toho je v kontaktu také s některým z čerstvých absolventů, který byl nedávno na stejné pozici. „Pokud rádi posouváte své hranice a vystupujete ze své komfortní zóny, je pro vás program MLE tou pravou cestou, kterou byste měli určitě následovat,“ doporučuje Sinem Brun.

Aby absolventi uspěli nejen při přihlašování do programu, ale i během následujících tří let, musí být připraveni převzít odpovědnost se skutečnými důsledky a zároveň být plní úsilí a ambicí. Musí mít také skvělé komunikační schopnosti, být ochotní sdílet své nápady a hledat způsoby, jak je uskutečnit, stejně jako si vyslechnout nápady od ostatních spolupracovníků.

Pokud se uchazeči chtějí vydat na tříletou cestu programu Mars Leadership Experience, je potřeba, aby se nejprve zaregistrovali na webové stránce mars.ambertrack.co.uk a vyplnili dotazník, pomocí kterého se představí a odprezentují své studijní úspěchy i cíle do budoucna. Vybraní uchazeči budou poté pozváni k online testu, na základě kterého Mars lépe pozná jejich jazykové, početní a logické dovednosti. Dalším krokem výběrového řízení je online video pohovor a na závěr účast ve virtuálním Assessment centru, kde se kandidáti setkají se spolupracovníky společnosti Mars a kde se společně zúčastní individuálních i skupinových aktivit.

Mars hrdě podporuje rovnost žen a mužů, rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem a osobní růst po celou dobu pracovní kariéry každého spolupracovníka. Není proto výjimkou, že se absolventi, kteří začínají svou kariéru ve společnosti Mars, vypracují až na samý vrchol a stanou se členy leadership týmu. I díky tomu byla společnost Mars opakovaně zvolena jako jedno z nejlepších nadnárodních pracovišť v Evropě v soutěži Great Place to Work.

Společnost Mars v České republice a střední Evropě

Společnost Mars vstoupila na český trh v roce 1992. Od roku 2016 jsou její aktivity na českém trhu zastřešeny organizací Mars Multisales Central Europe, která propojuje český, slovenský, rumunský a maďarský trh. Se svými více než 500 zaměstnanci (zvanými spolupracovníci) dnes působí ve třech kategoriích: segment cukrovinek (čokoláda, žvýkačky a cukrovinky), potraviny (omáčky a rýže) a výživa pro domácí mazlíčky. Kromě toho Mars v regionu provozuje dvě ze svých největších továren. V Poříčí nad Sázavou v České republice funguje jeden z největších výrobních závodů na výrobu nečokoládových cukrovinek v rámci celé společnosti Mars a také středisko vývoje cukrovinkových produktů, v Maďarsku pak továrna v oblasti Csongrád-Bokros produkující krmiva a pochoutky pro psy.

Společnost Mars, Incorporated  

Mars je rodinná firma s více než stoletou historií, která nabízí širokou škálu produktů a služeb pro spotřebitele a jejich zvířecí mazlíčky. S obratem téměř 35 miliard dolarů je společnost globálním byznysem, který vyrábí některé z nejoblíbenějších značek na světě: M&M's®, SNICKERS®, TWIX®, MILKY WAY®, DOVE®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, EXTRA®, ORBIT®, 5 ™, SKITTLES®, UNCLE BEN'S®, MARS DRINKS a COCOAVIA®. Mars také zajišťuje veterinární služby v síti veterinárních nemocnic BANFIELD® Pet Hospitals, Blue Pearl®, VCA® and Pet Partners™. Společnost má sídlo ve městě McLean ve Virginii a působí ve více než 80 zemích světa. Pět Principů společnosti Mars - kvalita, odpovědnost, vzájemnost, efektivita a svoboda - inspiruje více než 125 000 spolupracovníků, aby vytvářeli hodnotu pro všechny své partnery. Každým svým počinem tak Mars posouvá svět k lepšímu.  

Zdroj informací

Mars Czech, s.r.o. a NejBusiness.cz

Autor fotografie: Sinem Brun

Datum

9. února 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.2383 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál