Maxim Velčovský z LASVITu je nejlepším kreativním ředitelem

Maxim Velčovský z LASVITu je nejlepším kreativním ředitelem

Maxim Velčovský, kreativní ředitel společnosti LASVIT, se stal vítězem prestižní ceny Best of Year Awards 2020 předního amerického magazínu Interior Design, kde uspěl v kategorii Kreativní ředitel.

Interior Design’s Best of Year Awards je přední ocenění v oblasti designu. Magazín oceňuje ta nejvýznačnější díla z celého světa stejně jako jejich designéry, architekty a výrobce. Slavnostní předávání cen v minulých letech přilákalo více než 1 000 návštěvníků ze všech koutů planety. Patnáctý ročník, který se konal na konci loňského roku online, představil v každé soutěžní kategorii to nejlepší ze současné designové scény. Slavnostní událost byla vrcholným měřítkem excelence na globální úrovni a opět nastavila vyšší laťku pro budoucí tvorbu v oboru.

„Je mi ctí být uznán za svou práci právě vítězstvím v soutěži Interior Design Magazine’s 2020 Best of Year Awards,“ říká Maxim Velčovský, kreativní ředitel společnosti LASVIT, a dodává: „Ceny Best of Year Awards od Interior Design Magazine jsou prestižní globální soutěží a já jsem rád, že tvorba kreativců je odbornou veřejností sledována a oceňována. Interior Design Magazine nicméně neocenil pouze mě, za LASVIT jsme získali hlavní cenu také za naši skleněnou budovu a sídlo v Novém Boru v kategorii Fasády budov.“

Magazín Interior Design ocenil také nové sídlo LASVITu od OV Architekti. Unikátní spojení původní a nové architektury získalo několik výjimečných ocenění, Památka roku 2019 Libereckého kraje, v celorepublikovém měřítku Stavba roku a to hned v několika kategoriích včetně ceny veřejnosti, a v listopadu od komory architektů i Českou cenu za architekturu. Také ve světě dosáhlo sídlo na jednu z nejznámějších cen, a to Dezeen Awards 2020.

Maxim Velčovský se svým vítězstvím zařadil po bok tak věhlasných osobností, jako jsou Peter Marino (Peter Marino Architects), Knud Erik Hansen (Carl Hansen & Søn) anebo Maha Kutay a Woody Yao (Zaha Hadid Design).

LASVIT

LASVIT je česká sklářská a designérská společnost, která se zaměřuje na světelné instalace na zakázku a kolekce svítidel, nápojového a dekorativního skla. Už od založení v roce 2007 se LASVIT drží své mise přinášet krásu a kus Česka klientům z celého světa, a tak inspirovat svět.

Společnost navazuje na dlouhou historii sklářství na severu Česka. Zakladatel LASVITu Leon Jakimič řídí společnost s úctou k této tradici, ale zároveň s nadšením pro odvážný design a moderní technologie. Světelné instalace jsou dělané na míru danému místu a zákazníkovi. Do světa světla přináší LASVIT inovativní pohled a jejich instalace často umí měnit barvu či reagovat na hudbu a pohyb. Klientům svítidla vytváří specifickou atmosféru a vypráví svůj vlastní příběh.

Více než 2 000 světelných instalací společnosti zdobí hotely, privátní rezidence a další komerční i nekomerční prostory po celém světě. V posledních letech spolupracoval LASVIT s mnoha známými světovými designéry, ale zároveň se stal odrazovým můstkem pro mladé a nadějné talenty.

Pod vedením kreativního ředitele a známého českého designéra Maxima VelčovskéhoLASVIT získal prestižní cenu Milano Design Award 2018 přezdívanou „Oscar designu“. Maxim Velčovský v roce 2020 získal ocenění nejlepšího kreativního ředitele roku, který uděluje prestižní Interior Design Magazine.

LASVIT inspiruje svět, ale zdroj této inspirace se rodí doma, v srdci Lužických hor. Své sídlo má tak LASVIT od roku 2019 právě tam, v Novém Boru. Součástí komplexu je i skleněný dům – metaforický „maják sklářství” na severu Čech.

Magazín Interior Design

Interior Design Media je přední světová společnost v oboru designových publikací, webových stránek a akcí, jež cílí na globální publikum se zájmem o interiérový design, architekturu a facility management. Samotný magazín Interior Design vychází po dobu již více než 80 let, díky čemuž se stal stěžejní autoritou v oblasti designu pro každého profesionála, ať už se nachází v jakékoli fázi navrhování projektu. Akce pořádané pod záštitou magazínu si primárně kladou za cíl propojovat odvětví interiérového designu ve všech jeho aspektech, od kreativního vedení až po inovace. Webová stránka magazínu www.interiordesign.net s relevantním obsahem v reálném čase pak představuje jeden z globálně nevyhledávanějších serverů pro odbornou veřejnost.

Zdroj informací

LASVIT a NejBusiness.cz

Datum

6. února 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.2591 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál