Skanska prodává kancelářskou budovu Parkview společnosti Deka Immobilien

Skanska prodává kancelářskou budovu Parkview společnosti Deka Immobilien

Skanska, jedna z předních developerských a stavebních společností v Evropě, prodala pražskou kancelářskou budovu Parkview společnosti Deka Immobilien, jednomu z největších evropských realitních investorů a správců aktiv. Jedná se již o druhou transakci společností Skanska a Deka Immobilien uzavřenou v Praze (první byl City Green Court v roce 2012) a druhou transakci, kterou firmy uzavřely ve střední a východní Evropě za posledních dvanáct měsíců (Generation Park Z ve Varšavě v roce 2020). Dokazuje to, že prvotřídní kancelářská aktiva v zavedených lokalitách jsou na trhu komerčních nemovitostí i nadále atraktivní.

„S Parkview jsme završili vizi světoznámého architekta Richarda Meiera o vytvoření prvotřídního obchodního centra v Praze 4 Pankrác, které nabídne špičkové pracovní prostředí pro mezinárodní i české společnosti. Jsme rádi, že náš obchodní partner Deka Immobilien oceňuje naši snahu dodávat inteligentní a udržitelné budovy a poskytovat jejich uživatelům maximální pohodlí a bezpečnost. Je nám ctí uzavřít s Deka Immobilien již druhou kancelářskou investiční transakci v Praze,“ poznamenává Alexandra Tomášková, výkonná viceprezidentka komerčního developmentu společnosti Skanska pro Maďarsko a Českou republiku, a dodává: „Se společností Deka Immobilien jsme se spojili již v roce 2012, kdy od nás koupila budovu City Green Court. Parkview a City Green Court jsou sesterské projekty, které spojuje nejen lokalita, ale také architektonický design a špičková kvalita výstavby. Nyní se oba objekty ocitnou v portfoliu nemovitostí stejného dlouhodobého vlastníka.“

Parkview nabízí celkem 16 000 metrů čtverečních plochy v devíti nadzemních podlažích a 227 parkovacích míst ve třech podzemních podlažích. Budova je z 94 % pronajata společnostem jako Grant Thornton, Spaces nebo Jacobs Douwe Egberts. Projekt navržený světoznámým newyorským architektonickým studiem Richard Meier & Partners Architects ve spolupráci s českým studiem CUBOID ARCHITEKTI představuje prvotřídní kancelářskou stavbu, která využívá ekologicky nezávadné, technologicky vyspělé a inovativní prvky. Budova Parkview obdržela kolaudační souhlas ve druhém čtvrtletí roku 2020. Objekt se nachází naproti Central Parku na pražské Pankráci, která je považována za přední kancelářskou lokalitu ve městě a představuje jednu z nejprestižnějších a nejmodernějších čtvrtí v Praze. Jako jediná se pyšní výškovými budovami a definuje tak panorama města. Parkview bude v budoucnu těžit z plánované výstavby nové linky metra D, která z Pankráce učiní přestupní stanici a znovu tak potvrdí strategickou polohu nemovitosti.

WELL Health-Safety Rating

Kancelářská budova Parkview je jednou z osmi kancelářských budov společnosti Skanska v regionu střední a východní Evropy, která získala hodnocení WELL Health-Safety Rating pro provoz a správu zařízení udělované mezinárodním stavebním institutem International WELL Building Institute (IWBI). Je to vyznamenání pro všechny nové i stávající budovy a zařízení, jež dokládá vysokou kvalitu kancelářských prostor se špičkovými bezpečnostními standardy, které snižují riziko přenosu nemocí a usnadňují vytváření zdravých a bezpečných pracovišť.

Care for Life Office Concept

Aby společnost Skanska tohoto cíle dosáhla, stanovila si několik pravidel v rámci tzv. „Care for Life Office Concept“ a přizpůsobila pracoviště ve střední a východní Evropě tak, aby podpořila své nájemce, kteří se vrátili do kanceláří, a vytvořila jim zdravé pracovní prostředí. Budova Parkview není v tomto směru výjimkou. Koncepce představuje řešení, která zajistí nejlepší možnou kvalitu vzduchu, konzultace ohledně plánování prostor, a to i v souladu s požadavky na zajištění dostatečného fyzického odstupu, bezdotyková řešení, plány sanitace a dezinfekce zařízení. Kancelářská budova Parkview nabízí mnohé z těchto prvků, např. bezkontaktní řešení, virtuální recepci, která pro vstup do budovy používá QR kódy, či systém 100% venkovního vzduchu, který využívá výhradně čerstvý venkovní vzduch a vysoce účinné vzduchové filtry uznávané jak LEED, tak WELL certifikací.

Skanska

Skanska patří mezi přední evropské stavební a developerské společnosti. Kromě Skandinávie působí v oblasti stavebnictví a budování inženýrských sítí v Polsku, České republice, na Slovensku a ve Velké Británii. Skanska je developerem komerčních nemovitostí na vybraných domácích trzích v Polsku, České republice, Rumunsku a Maďarsku, v oblasti rezidenční výstavby je pak aktivní v Polsku, České republice a ve Velké Británii s konceptem BoKlok. V roce 2019 dosáhla Skanska obratu přes 3 mld. EUR a mimo Skandinávii zaměstnávala v Evropě asi 11.700 lidí.

WELL Gold pro Core & Shell

Parkview usiluje o zlatou úroveň certifikace WELL, která hodnotí vliv na lidské zdraví a pohodu. Posuzuje se například obsah těkavých organických látek ve vestavěných materiálech a související čistota vzduchu v budově, dostupnost a kvalita vody a maximální přístup ke zdroji přirozeného světla – díky tvaru budovy do U mají nájemci ve všech prostorách stejnoměrné přirozené světlo. Parkview má navíc rozsáhlé vybavení pro cyklisty a pyšní se terasami a balkony s panoramatickým výhledem na Prahu. Obzvláště atraktivní a zdarma k využití pro všechny nájemce je střešní terasa s barem, grilem, venkovním posezením a dechberoucími výhledy na většinu města, včetně Pražského hradu.

LEED Platinum 97 bodů

Budova je držitelem certifikace LEED Platinum. Získala 97 bodů a má tak – spolu s Praga Studios – nejlepší hodnocení v České republice. Aby se minimalizovala spotřeba energie, použila společnost Skanska také takové prvky, jako je LED osvětlení s pohybovými senzory a efektivní systém chlazení a vytápění využívající chladící trámy. Fasáda budovy je osazena designovými stínicími prvky, které snižují tepelné zisky. Sběr dešťové vody a zařízení na úsporu vody navíc pomohou ušetřit více než 40 % pitné vody.

Zdroj informací

Skanska a.s. a NejBusiness.cz

Datum

21. ledna 2021

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.2848 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál