Siemens představuje novou funkci Simatic Robot Library pro snadnou integraci průmyslových robotů do TIA portálu

Siemens představuje novou funkci Simatic Robot Library pro snadnou integraci průmyslových robotů do TIA portálu

Společnost Siemens rozšiřuje možnosti TIA (Totally Integrated Automation) portálu pro oblast průmyslových robotů a představuje novou funkci – univerzální knihovnu Simatic Robot Library – v konceptu Simatic Robot Integrator, která nahrazuje předchozí knihovny pro jednotlivé výrobce. Nová funkce vznikla v úzké spolupráci s výrobci průmyslových robotů ABB Robotics, Comau, Epson, FANUC, Kawasaki Robotics, KUKA, Panasonic Industry, STÄUBLI, Techman Robot, Yamaha a YASKAWA. Novinka umožní programovat většinu průmyslových robotů na trhu v TIA portálu pomocí knihovny Simatic Robot Library a využívat standardní provozní koncepty založené na Simatic Robot Integrator a Simatic HMI. To znamená, že vytvořené programové kódy a programové celky bude možné opakovaně používat, což zákazníkům ušetří čas i náklady v případě výměny robotu za model od jiného výrobce.

Integrace do TIA portálu také umožňuje snadnou kombinaci robotů s dalšími technologiemi, jako jsou řídicí systémy Simatic, cloudové služby, aplikace pro Edge data analýzy nebo automatizační prvky využívající umělou inteligenci.

Díky standardnímu prostředí TIA portálu uživatelé ušetří až 30 procent času při navrhování nových systémů. Vylepšené ovládání navíc zvyšuje efektivitu a jednotný vzhled obrazovek pro práci se zařízeními různých výrobců usnadňují provoz. S funkcí Simatic Robot Library uživatelé nepotřebují specifické znalosti programování na daný typ robotu, potřebují pouze zkušenosti s TIA portálem.

Simatic Robot Integrator je aplikace předem připravená aplikace, která je přímo integrována do projektu stroje/linky v TIA portálu. V kombinaci s novou funkcí Simatic Robot Library umožňuje uživatelům stahovat programové příklady pro provoz a ihned ovládat roboty po jejich nakonfigurování. Simatic HMI také nabízí oblíbené online programovací funkce pro inching, teach-in nebo vytváření cest pro roboty všech výrobců.

Siemens Česká republika

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 10 500 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, distribuované energetické systémy, veřejnou infrastrukturu a technologie budov. Odděleně vedené společnosti Siemens Energy, Siemens Healthineers a Siemens Mobility působí na trhu energetiky, zdravotnických technologií a kolejové dopravy. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace a automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby.

Koncern Siemens AG

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na inteligentní infrastrukturu pro budovy a distribuované energetické systémy a na automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Siemens spojuje digitální a reálný svět ve prospěch zákazníků a společnosti.

Prostřednictvím společnosti Siemens Mobility, předního dodavatele inteligentních řešení pro železniční a silniční dopravu, pomáhá Siemens utvářet světový trh služeb v osobní a nákladní dopravě. Prostřednictvím svého většinového podílu ve veřejně obchodované akciové společnosti Siemens Healthineers je Siemens také předním světovým dodavatelem lékařských technologií a digitálních zdravotnických služeb. Siemens drží také menšinový podíl ve společnosti Siemens Energy, která je světovým lídrem v oblasti distribuce a výroby elektrické energie, a jejíž akcie jsou kótované na burze od 28. září 2020. Ve fiskálním roce 2020, který skončil 30. září 2020, vytvořila skupina Siemens tržby 57.1 miliard EUR a čistý příjem 4,2 miliardy EUR. K 30. září 2020 měla společnost na celém světě kolem 293 000 zaměstnanců.

Zdroj informací

Siemens, s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

19. ledna 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.4759 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál