Německý výrobce a distributor se stává další západní společností stěhující se do průmyslových prostor v České republice

Německý výrobce a distributor se stává další západní společností stěhující se do průmyslových prostor v České republice

Průmyslová agentura české pobočky společnosti Colliers International dokončila podpis nájemní smlouvy s německou nadnárodní strojírenskou a technologickou společností působící v 60 zemích, jejíž výrobky se prodávají ve 125 zemích po celém světě. Transakce zahrnovala 15 688 metrů čtverečních průmyslových prostor v CTParku Bor.

Společnost Colliers International pomohla německému výrobci zajistit optimální řešení pro jejich podnikání, které bude sloužit jako sklad společnosti v České republice. V novém zařízení budou také kanceláře pro místní vedení a zaměstnance. Mimo jiné se tato nadnárodní společnost specializuje na zabezpečení budov, energetickou účinnost a automatizaci budov.

„Do budoucna pevně věříme, že aktivita tohoto typu a rozhodnutí investorů budou i nadále upřednostňovat jak Českou republiku, tak region střední a východní Evropy. Je to do značné míry díky silným základům trhu s nemovitostmi, zejména pokud jde o kvalitu a udržitelnost, které jsou srovnatelné s nejvyššími celosvětovými standardy. Kromě toho nabízí Česká republika a region střední a východní Evropy atraktivní ekonomické podmínky jak z hlediska vlastnictví, tak z hlediska vládních pobídek. Geografické výhody, vycházející z polohy země v samém srdci Evropy a dobrého napojení na evropskou a globální síť dopravních a dodavatelských řetězců činí z České republiky hlavního kandidáta na aktivity v rámci nearshoringu v blízké budoucnosti. V neposlední řadě také nesmíme opomenout tradici a reputaci místního trhu jakožto kvalitní a méně nákladné alternativy pro západní Evropu, což ještě atraktivitu trhů v České republice a sousedních zemích ještě umocňuje,“ řekl Harry Bannatyne, partner a ředitel průmyslového oddělení Colliers International Česká republika.

"Německý výrobce se přestěhoval z Nizozemska a vybral si projekt CTP, protože to nejvíce vyhovovalo, pokud jde o načasování, dodávku haly a flexibilitu. Developer poskytl cross-dock (dvouhlavý sklad) a možnost budoucího rozšíření," komentovala Silvie Marešová, Senior Associate v průmyslovém oddělní Colliers International, která tuto transakci sprostředkovala.

S ohledem na všechny faktory podnikání společnosti se Colliers podařilo najít vhodnou nemovitost s potřebnými povoleními, která klientovi pomáhá zefektivnit jeho dodavatelský řetězec a zmírnit riziko, přičemž je schopna snadno přijímat zboží z Německa a distribuovat ho v rámci Evropy. Při výběru lokality byla zohledněna celá západní část České republiky (Plzeňský kraj) s velkým důrazem na načasování a technologie, nejvyšší kvalitu zařízení, viditelnost, přístup k pracovní síle a snadný přístup do Německa i zbytku Evropy.

"Bylo mi potěšením pracovat s tak profesionálním klientem a s developerem, obě strany sdílejí naše základní hodnoty, snaží se co nejméně negativně ovlivnit životní prostředí a jsou schopni vyrábět nejlepší high-tech zařízení. Volba lokality opět prokázala, že Česká republika a západní regiony této země zaujímají prestižní pozici v hledáčku největších hráčů na světě v sektoru I&L. Tento region je nejen úzce spjat s Německem, ale také nabízí velmi kvalitní nákladově efektivní personál, skvělou infrastrukturu a dokonalé spojení se zbytkem Evropy se silnou průmyslovou a technologickou historií,“ uvedl Harry Bannatyne, Partner and ředitel průmyslového oddělení Colliers International Česká republika. "Transakce byla započata a dokončena během pandemie, takže se během jednání objevily různé výzvy, které jsme překonali – což dokazuje velkou flexibilitu a ochotu ze všech stran."

Mezi konkrétní požadavky na budovu patřilo nejen to, že společnost CTP je byla schopna dodat v určitém časovém rámci, ale také to, že developer v budově použil některé z nejnovějších technologií. Klient i CTP dodržují ve svých budovách standardy udržitelnosti, díky čemuž je průmyslový park v Boru vhodný pro německého výrobce a plní jeho požadavky, pokud jde o vysoké technologické a ekologické standardy.

Nájem sjednaný společností Colliers pro německého výrobce začne v prvním čtvrtletí roku 2021, kdy se klient přestěhuje do svých nových prostor zahrnujících montážní / skladový prostor, kanceláře, sanitární a užitkové prostory. Tato transakce byla první spoluprací společnosti Colliers International Česká republika s klientem v Česku, avšak v jiných zemích má Colliers International s tímto klientem za sebou již celou řadu úspěšných spoluprácí.

Colliers International

Colliers International Group Inc. je přední globální společnost nabízející poradenské služby v oblasti komerčních nemovitostí a investičního managementu. Působí v 68 zemích světa a zaměstnává více než 15 000 odborníků. Již více než 25 let maximalizujeme hodnotu nemovitostí pro nájemce, vlastníky a investory nemovitostí. Korporátní tržby společnosti Colliers v roce 2018 činily 2,8 mld. dolarů (3,3 mld. dolarů, včetně přidružených společností). Za vedení odpovídá více než 20 let tým zkušených expertů, který stakeholderům společnosti prokazatelně zajišťuje přes 40 % ročních výnosů. Prostřednictvím své platformy služeb pro management investic spravuje aktiva světově nejuznávanějších institucionálních realitních investorů v hodnotě více než 26 mld. dolarů.

Zdroj informací

Colliers International Group Inc. a NejBusiness.cz

Datum

13. ledna 2021

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.3099 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál