MiR: Autonomní mobilní roboty v roce 2020 – interní logistika i dezinfekce

MiR: Autonomní mobilní roboty v roce 2020 – interní logistika i dezinfekce

Společnost Mobile Industrial Robots (MiR), mezinárodní lídr na trhu mobilních robotů, oznámila, že její roboty byly v roce 2020 implementovány organizacemi z mnoha různých sektorů a na různé provozní role - zejména pak v oblasti průmyslové interní logistiky a ochrany zdraví na pracovišti. V poslední době se jednalo například o nasazení ve Schneider Electric v Polsku, Bulharsku, Francii a Itálii, v čínské pobočce farmaceutické společnosti Novo Nordisk, španělské továrně TB Spain Injection zabývající se zpracováním plastů, a v americké továrně Bossard, která je lídrem na trhu spojovacího materiálu. Klíčovým výsledkem robotizace logistických operací v těchto firmách byla zejména optimalizace nákladů a efektivity interní přepravy a zapojení pracovníků do produktivnějších činností.

Trh střední a východní Evropy – 10 % z celkového obratu v roce 2020

Společnost MiR posílila v roce 2020 svoji partnerskou síť v regionu střední a východní Evropy, a to jak na straně distributorů - nových partnerů na Slovensku a v Maďarsku, tak na straně systémových integrátorů. Nejaktivnějšími segmenty při implementaci AMR robotů jsou automobilový a ním související průmysl; nicméně i poptávka z odvětví FMCG a logistiky je velmi dynamická. Vedle Polska, Maďarska a Rumunska zažily významný růst také trhy v České republice a na Slovensku. Podíl regionu střední a východní Evropy na celosvětovém prodeji robotů společnosti MiR představuje v současné době 10 %.

„Tento rok poukázal na zranitelnost výrobních a logistických procesů kvůli prostojům v důsledku nepředvídaných situací,“ říká Jesper Sonne Thimsen, obchodní ředitel Mobile Industrial Robots pro region CEE. „Robotizace poskytuje flexibilitu a garantuje stabilní provoz i za nepříznivých podmínek. Pozorujeme mnohem větší zájem o automatizaci interní logistiky také v kontextu nových bezpečnostních a hygienických požadavků a aplikací souvisejících s dezinfekcí prostor. Očekáváme, že příští rok bude v tomto ohledu velmi intenzivní.“

Trh AMR a AGV v hodnotě 1,9 miliardy USD

Podle zprávy World Robotics 2020 Service Robots vydané organizací IFR činila na konci roku 2019 velikost globálního trhu s logistickými (AMR + AGV) roboty 1,9 miliardy USD. Společnosti a organizace po celém světě zakoupily 75 tisíc AMR robotů a AGV systémů - o 42 % více než v předchozím roce. IFR odhaduje, že růst tržeb v tomto segmentu zůstane v roce 2020 na podobné úrovni. Klíčovými trendy ovlivňujícími trh jsou digitalizace výroby, flexibilní modely RaaS (Robot jako služba) a zájem o autonomní dezinfekci.

„Autonomní mobilní roboty jsou využívány jak ve skladech, tak v moderních průmyslových závodech. Na konci let 2019 a 2020 došlo také k výraznému nárůstu používání AMR robotů v oblasti dezinfekce různých typů prostor - ve zdravotnictví, průmyslu a veřejných zařízeních. Ukazuje to, jak univerzální a flexibilní jsou AMR roboty - v závislosti na potřebách mohou podporovat prakticky jakýkoliv sektor,“ říká Søren E. Nielsen, prezident společnosti Mobile Industrial Robots.

Zpráva organizace IFR zdůrazňuje, že AMR roboty jsou odolné vůči koncentrovaným látkám a UV záření - díky tomu mohou dezinfikovat vybrané oblasti přičemž zamezí jejich kontaktu s personálem. V průmyslových závodech a skladech zase AMR zvyšují efektivitu interní přepravy, snižují náklady na intralogistiku a zajišťují bezpečnost, zejména v dynamickém prostředí.

K nejvýznamnější událostem na českém a slovenském trhu v roce 2020 patřilo představení dezinfekčního robota na bázi MiR100 od společnosti AMTECH a jmenování firmy MTS novým distributorem na Slovensku. V České republice a na Slovensku nyní nabízí MiR své roboty prostřednictvím distributorů společností AMTECH spol. s r.o., DREAMland PLC a MTS.

Mobile Industrial Robots

Společnost Mobile Industrial Robots (MiR) vyvíjí a dodává nejpokročilejší kolaborativní a bezpečné autonomní mobilní roboty (autonomous mobile robots – AMRs) na trhu. Tyto roboty umožňují rychlé, snadné a efektivní řízení interní logistiky, přičemž zaměstnancům umožňují vykonávat produktivnější činnost. Inovativní roboty od MiR již nasadily stovky velkých a středně velkých výrobních společností, logistických center a též řada nemocnic po celém světě. MiR velmi rychle vytvořil globální distribuční síť ve více než 60 zemích a má regionální kanceláře v New Yorku, San Diegu, Singapuru, Frankfurtu, Barceloně, Tokiu a Šanghaji. V České republice a na Slovensku dodávají produkty MiR na trh společnosti Amtech spol. s r.o. a DREAMland PLC a MTS. V roce 2019 dosáhla společnost obratu ve výši 44 milionů USD. Firma se sídlem v dánském Odense byla založena a je řízena profesionály s dlouholetou zkušeností z dánského robotického průmyslu.

Zdroj informací

Mobile Industrial Robots a NejBusiness.cz

Datum

27. prosince 2020

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.3217 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál