Solidarita zaměstnanců Alberta pokračuje, znovu běhají pro dobrou věc

Solidarita zaměstnanců Alberta pokračuje, znovu běhají pro dobrou věc

Albert společně se zaměstnanci pravidelně pomáhá a podporuje děti ze sociálně ohroženého prostředí. Společně s Nadačním fondem Albert organizuje například charitativní běhy i snídaně. Právě za letošní Běh pro Nadační fond Albert, který se nesl v netradičním duchu, ho ocenilo Fórum dárců. Získal druhé místo v kategorii zaměstnanecká sbírka v soutěži Ceny Fóra dárců. Charitativní běh zaměstnanců Alberta se letos odehrál online a propojil pomoc potřebným s podporou zdravého životního stylu zaměstnanců. Další vlna běhu opět odstartovala.

Albert dlouhodobě podporuje zdravý životní styl svých zaměstnanců a také se prostřednictvím Nadačního fondu Albert věnuje pomoci dětem ze sociálně ohroženého prostředí. Obě tyto aktivity společnost před čtyřmi lety spojila v Běhu pro Nadační fond Albert. „Dlouhodobě se snažíme inspirovat kolegy prostřednictvím různých programů a benefitů k lepšímu životnímu stylu a motivovat je k pohybu. Běh pro Nadační fond Albert v sobě ale nese i další velkou emoční hodnotu a motivaci v podobě podpory potřebným. Ocenění Fóra dárců je jedním z důkazů toho, že jdeme správnou cestou. Moc si ho vážíme a nepolevujeme. I pro adventní čas jsme totiž připravili pokračování charitativního běhu,“ děkuje Ctirad Nedbálek, personální ředitel společnosti Albert.

Letošní běh pro Nadační fond Albert, stejně jako i celý rok, byl mimořádný. Místo společného běhu zaměstnanci sportovali samostatně a naběhané či nachozené kilometry jim zaznamenávala aplikace. Na podporu dětí nachodili nebo naběhali téměř 11 500 kilometrů, které představovaly částku 210 000 korun, což bylo téměř jednou tolik než loni.
„Po smělém začátku a úspěšných třech ročnících, kdy byl patronem běhu slavný paralympionik Jirka Ježek a přímo se ho účastnili také děti z dětských domovů, jsme měli na letošek velké plány. Chtěli jsme běh otevřít i zaměstnancům dalších firem a udělat z něj pomyslný běh pro Nadační fond Albert OPEN. Situace to bohužel neumožnila, i tak ale kolegové ukázali, jak jim na pomoci ohroženým dětem záleží,“ říká Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert.

Zaměstnanci běhají dál

I nyní pomáhají zaměstnanci svým pohybem a opět sbírají kilometry, které podpoří finanční formou online výuku a technickou vybavenost v dětských domovech. Za vyběhaní kilometry Albert finančně podpoří nákup počítačů a tabletů, kterých mají domovy nedostatek. „V průběhu celého roku intenzivně komunikujeme s dětskými domovy a dalšími neziskovými organizacemi, které pomáhají dětem ze sociálně vyloučeného prostředí. Koronavirová pandemie je velmi zasáhla, a i po více než půl roce řeší problémy, které ovlivňují jejich činnost. Kromě jiného se pořád se potýkají s nedostatkem vybavení pro online výuku. Zaměstnanci Alberta tak můžou pomoci se vzděláváním dětí a usnadnit aktuálně velmi náročnou práci vychovatelům,“ komentuje situaci Petra Režná, manažerka Nadačního fondu Albert.

Nadační fond Albert

V roce 2009 byl založen Nadační fond Albert za účelem podpory zdravého životního stylu dětí i jejich rodičů a podpory vzdělávání, integrace a rozvoje dětí ze sociálně znevýhodněných skupin.

Nadační fond Albert podporuje po celém Česku již více než deset let dětské domovy a neziskové a příspěvkové organizace věnující se dětem. Mezi jeho stěžení programy patří Bertík pomáhá, Obchůdky s Albertem, Do Alberta na praxi, Běh pro Nadační fond Albert, Bertíkova štafeta či vzdělávací program Zdravá 5. Na pomoc sociálně ohroženým dětem daruje ročně 5 milionů korun.

Při jarní vlně koronaviru rozdělil ve dvou vlnách dva miliony korun dětským domovům, výchovným ústavům a dalším neziskovým a příspěvkovým organizacím, jejichž aktivity a projekty byly pandemií ohroženy.

V průběhu letošního podzimu proběhl další ročník již tradičního charitativního programu Bertík pomáhá, ve kterém soutěží projekty dětských domovů a neziskových organizací, jež pracují se sociálně slabými rodinami a jejich dětmi. Bertíci pomáhají dětem ve vzdělávání, smysluplném trávení volného času nebo jim zpříjemňují prázdniny. K osmdesátce projektů putují 4 miliony korun.

Již podeváté letos probíhají Obchůdky s Albertem, které podporují tvůrčí činnost dětí ze sociálně ohroženého prostředí a přibližují jim prostředí obchodu. Kromě tradičních stánků před prodejnami probíhají Obchůdky letos také online.

Běh s Albertem odstartoval poprvé před čtyřmi lety. Za každý uběhnutý kilometr věnuje společnost standardně 100 korun. O rozdělení pomoci spolurozhodují sami zaměstnanci formou online hlasování. Celkově se takto vybralo na pomoc dětem již půl milionu korun.

Albert

Obchody Albert působí na českém trhu více než 29 let. První obchod, supermarket v Česku pod názvem Mana 6. června 1991 v Jihlavě.

Síť prodejen Albert má více než 300 obchodů po celé České republice, hypermarkety a supermarkety Albert najdou zákazníci v každém kraji.

Albert patří mezi největší soukromé zaměstnavatele v Česku, o zákazníky se denně stará téměř 17 000 zaměstnanců.

Činnost obchodů Albert oceňují i odborníci. V roce 2019 získala společnost Albert cenu Odpovědný zahraniční investor, kterou uděluje vláda za aktivitu v oblasti společenské odpovědnosti, zlepšování životního prostředí a podporu regionů a dobrovolnictví.

Prodejna Albert z olomouckého NC Olympia se stala vítězem mezi hypermarkety v prestižní soutěži Diamantová liga kvality 2019, která vybírá nejkvalitnější prodejny v České republice. Tato výhra navazuje na prvenství v roce 2018, které získal hypermarket v nákupním centru na Chodově.

Albert získal již čtyřikrát Národní cenu kvality ČR a jako první tuzemská firma se v roce 2016 dostal do finále evropské úrovně soutěže.

Albert neustále pracuje na modernizaci prodejen a zkvalitňování služeb. Od roku 2017 prošla rekonstrukcí a modernizací již polovina prodejen Albert v Česku.  

V obchodech Albert mohou zákazníci využít program 100% garance kvality, který se vztahuje na téměř celý sortiment potravin, kosmetiku, drogerii i například na krmivo pro zvířata.

Zdroj informací

Albert Česká republika, s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

25. prosince 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.3251 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál