Ve Středočeském kraji vítězí zdravotnictví a výuka dětí. Nejlepšími podnikateli jsou BEZNOSKA a Radim Ježek

Ve Středočeském kraji vítězí zdravotnictví a výuka dětí. Nejlepšími podnikateli jsou BEZNOSKA a Radim Ježek

Společnost BEZNOSKA se zabývá vývojem, výrobou a prodejem ortopedických nástrojů a implantátů a Radim Ježek vyrábí dřevěné hračky a didaktické pomůcky. To jsou letošní držitelé ocenění Vodafone Firma roku 2020 Středočeského kraje a MONETA Živnostník roku 2020 Středočeského kraje.

Rodinný příběh začal před čtyřmi lety, kdy se manželé Ježkovi rozhodli pro radikální řez. Vítězní živnostník Radim Ježek opustil manažerskou pozici, kravatu vyměnil za hoblík. Manželka Klára odešla ze školy a rozhodla se zužitkovat své znalosti a zkušenosti z pedagogické praxe. „Protože jsme duší pankáči, vrhli jsme se do podnikání pěkně po hlavě a začali jsme si plnit svůj sen – hračky a didaktické pomůcky, které jsme do té doby čas od času vymysleli pro vlastní děti, jsme začali vymýšlet a vyrábět i pro děti cizí,“ říká Radim Ježek. Podařilo se jim zúročit Klářinu teoretickou i praktickou znalost Montessori pedagogiky. Zúročili také Radimovu manuální zručnost a znalost technického kreslení. Vyvinuli ucelenou dřevěnou řadu matematických pomůcek kompatibilních s učebnicemi pro první stupeň základních škol. Jsou hrdí na to, že každý produkt projde jejich rukama od začátku až do konce. Cílovou skupinou jsou primárně školy, školky a jiná dětská zařízení. Velkou skupinu klientů tvoří také rodiče dětí na domácím vzdělávání.

„Příběh pana Ježka mě oslovil zejména tím, jak razantně změnil svůj život a vlastně i život manželky tím, že se vrhl do podnikání. On opustil manažerskou pozici, ona místo na základní škole a společně začali ve zcela jiném oboru. Pro mě to byl mezi všemi jasný favorit, a s ohledem na hlasování poroty jsem to tak nevnímal jenom já,“ okomentoval vítěze porotce Milan Silný z MONETA Money Bank.

Druhé místo získal umělecký kovář a zámečník Petr Benetka. Stupně vítězů doplnil Jiří Sixta, který pěstuje ovoce a zeleninu.

Vítězná firma BEZNOSKA byla založena v roce 1992, nicméně její zakladatel pracoval v oboru již od 70. let. Společnost má přes sto zaměstnanců. V České republice a na Slovensku prodávají produkty výhradně zaměstnanci firmy. V zahraničí má společnost pečlivě vybranou distribuční síť, kde každého distributora pravidelně audituje. Odlišuje se jednoznačně vztahem k zákazníkovi a ochotou a schopností rychle reagovat na jeho požadavky. Vlastní revoluční nanolinku, která vytváří povrch v rozlišení nanometrů a který je tak lépe přijímaný kostní tkání. Zákazníky jsou nemocnice, lékaři, popřípadě nákupčí v nemocnicích. „Nejsme ani největší ani nejlevnější, proto je pro nás nejdůležitější prezentovat naši ochotu a schopnost rychle reagovat a poskytnout dokonalý servis a kvalitu,“ říká marketingový ředitel Pavel Milata. Cílem do budoucna je udržet a posílit pozici v České republice a na Slovensku a uskutečnit zahraniční projekty, které přinesou zdroje na další rozvoj firmy.

„Je to firma s dlouholetou tradicí, naplňuje misi úspěšné české společnosti, které začíná být český trh malý, a tak hledá příležitosti i v zahraničí. I její zaměření, kdy svými výrobky pomáhá lidem vrátit se zpět do života, z ní dělají významného kandidáta pro celostátní kolo soutěže,“ zhodnotil volbu člen poroty Jan Květ z Vodafone Czech Republic.

Druhé místo v hodnocení odborné poroty získala společnost Santiago chemikálie, která se věnuje zakázkové syntéze malých molekul. Bronz bere poskytovatel pohybových sociálních služeb Centrin CZ.

V každém kraji je také vyhlašován vítěz kategorie Vodafone Odpovědná firma roku 2020, kterou uděluje společnost Vodafone Czech Republic ve spolupráci s Nadací Vodafone. Ve Středočeském kraji byla za nejodpovědnější společnost vyhlášena firma Santiago chemikálie s.r.o. „Porota ocenila přístup firmy k zaměstnancům inspirovaný firemní kulturou startupů v Silicon Valley. Společnost přispívá významnou měrou k nalezení vhodného léku na covid-19. Pro výzkumná centra a jejich vědecké účely připravila pod názvem Aviromix sety pěti látek, které Světová zdravotnická organizace označila jako nejnadějnější v boji proti koronaviru. Součástí setu je i látka Remdesivir, kterou společnost úspěšně syntetizovala přímo ve své laboratoři a zahájila tak vlastní přípravu této látky pro vědecké účely. Ve svých laboratořích využívají nejnovější trendy v oblastech „green chemistry“, díky čemuž dochází oproti běžným laboratořím k úsporám až 1000 litrů vody za měsíc,“ okomentoval volbu Jan Fencl, programový manažer Nadace Vodafone Czech Republic.

Zcela novou kategorií je letos MONETA Živnostník roku Srdcař, která oceňuje mezi živnostníky toho z nich, který překonal v podnikání problémy nebo nejrůznější nástrahy, a přeci to nevzdal a pracuje dál. Ve Středočeském kraji toto ocenění získal Radim Ježek.

Vítězové krajského kola se stávají zároveň celorepublikovými finalisty. Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků soutěží Vodafone Firma roku 2020, MONETA Živnostník roku 2020 i Vodafone Odpovědná firma roku 2020 se uskuteční 10. prosince na pražském Žofíně.

„Současná krize ukazuje, jak důležité je podporovat malé a střední podnikání v českých regionech. Jsme proto rádi, že můžeme přispět ke zviditelnění těch nejlepších podnikatelů i živnostníků ze všech koutů naší republiky. I my se nejen v této době snažíme podnikatelskému prostředí pomáhat a na našich malých i velkých projektech maximálně využívat spolupráce s místními dodavateli,“ říká Iveta Štočková, tisková mluvčí společnosti EUROVIA CS, hlavního partnera podnikatelských soutěží.

Vodafone Firma roku 2020 Středočeského kraje:

1. BEZNOSKA, s.r.o. – vývoj, výroba a prodej ortopedických nástrojů a implantátů (Kladno)
2. Santiago chemikálie s.r.o. – zakázková syntéza malých molekul (Kralupy nad Vltavou)
3. Cetin CZ, s.r.o. – poskytování pohybových sociálních služeb (Kostelec nad Černými lesy)

MONETA Živnostník roku 2020 Středočeského kraje:

1. Radim Ježek – výroba dřevěných hraček a didaktických pomůcek (Srbsko)
2. Petr Benetka – umělecké kovářství a zámečnictví (Velenka)
3. Jiří Sixta – pěstování ovoce a zeleniny (Čelákovice)

Vodafone Odpovědná firma roku 2020 Středočeského kraje:

Cetin CZ, s.r.o. – poskytování pohybových sociálních služeb (Kostelec nad Černými lesy)

MONETA Živnostník roku Srdcař 2020 Středočeského kraje:

Radim Ježek – výroba dřevěných hraček a didaktických pomůcek (Srbsko)

Zdroj informací

Economia, a.s. a NejBusiness.cz

Datum

1. prosince 2020

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.1529 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál