Kaspersky dokončil stěhování klíčového oddělení zpracování a ukládání dat do Švýcarska

Kaspersky dokončil stěhování klíčového oddělení zpracování a ukládání dat do Švýcarska

Společnost Kaspersky oznamuje, že splnila hlavní cíle Iniciativy pro globální transparentnost (Global Transparency Initiative, GTI) tím, že přemístila úložiště dat a jejich zpracování z Ruské federace do Švýcarska, a dále tím, že otevřela své páté Centrum pro transparentnost (Transparency Center) v Severní Americe. Díky důrazu na vyšší transparentnost se společnost připojuje ke snaze spolupracovat na zvyšování bezpečnosti a integrity moderních softwarových produktů.

Už před třemi lety společnost Kaspersky, přední celosvětová firma v oblasti kybernetické bezpečnosti, představila svou Iniciativu pro globální transparentnost (GTI) s úmyslem prosadit nový přístup v rámci oboru kybernetické bezpečnosti založený na větší transparentnosti a odpovědnosti. Jejím cílem je zapojení širší komunity a zúčastněných stran v rámci kybernetické bezpečnosti do validace a prověřování důvěryhodnosti jejích produktů, interních procesů a firemních operací. Společnost proto poskytla zdrojový kód svého softwaru k nezávislému prozkoumání, podrobila se řadě posudků třetími stranami, včetně auditu SOC2, který provedla skupina Big Four, a získala certifikaci ISO27001 pro své datové služby. Společnost Kaspersky rovněž přemístila svou infrastrukturu zpracování dat z Ruska do Švýcarska a dnes oznámila úspěšné dokončení této relokace.

Přemístění zpracování dat a jejich úložišť, jež bylo ohlášeno v listopadu roku 2018, je nyní plně dokončeno. Kromě Evropy, Spojených států a Kanady společnost Kaspersky přemístila ukládání a zpracování dat i pro řadu zemí asijsko-pacifického regionu. Na seznamu asijsko-tichomořských zemí, kterých se týkají relokační plány v rámci GTI, jsou Austrálie, Nový Zéland, Japonsko, Bangladéš, Brunej, Kambodža, Indie, Indonésie, Jižní Korea, Laos, Malajsie, Nepál, Pákistán, Filipíny, Singapur, Srí Lanka, Thajsko a Vietnam.

Data klientů, jichž se mohou hrozby týkat a která sdílejí uživatelé z těchto lokací, se nyní zpracovávají ve dvou datových centrech ve švýcarském Curychu a zahrnují podezřelé nebo dříve neznámé škodlivé soubory, které produkty společnosti odesílají k automatizované analýze malwaru do bezpečnostní sítě společnosti Kaspersky (Kaspersky Security Network, KSN).

„Tím, že jsme představili svou Iniciativu pro globální transparentnost GTI, jež obsahuje řadu odvážných kroků, včetně relokace ukládání a zpracování dat, společnost Kaspersky nejen opět potvrdila svůj závazek být důvěryhodným partnerem, ale také předjímala očekávání ze strany trhu a regulátorů. Během tří let od jejího představení jsme byli svědky značné proměny přístupů a regulací v oblasti bezpečnosti dat. Zaznamenali jsme, že investice do důvěry a transparentnosti se v tomto oboru postupně stávají normou, a já jsem hrdý na naši společnost, že patří mezi průkopníky a prosazovatele transparentnosti,“ říká Eugene Kaspersky, CEO společnosti Kaspersky.

Společnost Kaspersky oznamuje otevření svého severoamerického Centra pro transparentnost ve spolupráci s asociací CyberNB v kanadském New Brunswicku.

V souladu se závazky učiněnými při spuštění GTI v říjnu roku 2017 společnost Kaspersky otevírá své Centrum pro transparentnost (Transparency Center) v Severní Americe ve spolupráci s asociací CyberNB. CyberNB je nezisková organizace se sídlem ve městě Fredericton v kanadském New Brunswicku. Ta uplatňuje přístup s využitím ekosystému zaměřeného na zlepšování výsledků v oblasti kybernetické bezpečnosti díky zapojení soukromého sektoru, vlád, akademické sféry a spolupráci s nimi, budování znalostní báze a dovedností, získávání talentů a stran zúčastněných v rozvíjení pracovních zdrojů.

Zařízení začne fungovat počátkem roku 2021 a stane se pátým místem, kde budou mít partneři společnosti Kaspersky možnost zkoumat její zdrojový kód a získat více informací jak o technikách a postupech zpracování dat, tak o portfoliu produktů společnosti Kaspersky. Již dříve v roce 2020 začala naplno pracovat Centra transparentnosti v Sao Paulu a v Kuala Lumpuru. Společnost Kaspersky také obnovila své první Centrum transparentnosti v Curychu, které se přemístilo do datového centra poskytovatele Interxion. V budoucnu společnost poskytne svým zákazníkům a důvěryhodným partnerům jedinečný přístup, aby mohli vyzkoušet kontroly zabezpečení dat a mít přímý přístup k technikám správy dat, které Kaspersky používá, a podrobit je externí kontrole a zkoumání.

„Aktivity v rámci naší Iniciativy pro globální transparentnost byly v Severní Americe významné a nyní jejich účinek posilujeme díky otevření Centra transparentnosti,“ uvedl Rob Cataldo, výkonný ředitel společnosti Kaspersky pro Severní Ameriku. „Skutečnost, že máme zařízení fyzicky dostupné v našem regionu, otevře našim klientům, partnerům a dalším zúčastněným nové možnosti, jak prozkoumat vše, co jim naše centrum může nabídnout. Současně se těšíme na spolupráci s asociací CyberNB a věříme, že díky našemu partnerství budeme moci ještě více prosazovat vyšší standardy transparentnosti v daném oboru.“

„Pro organizaci CyberNB je potěšením, že se společnost Kaspersky připojila k našemu projektu Sítě pro ochranu kritických infrastruktur (Critical Infrastructure Protection Network, CIPnet), a rádi ji počátkem roku 2021 přivítáme v Cyber Centre,“ řekl Tyson Johnson, CEO asociace CyberNB. „Společnost Kaspersky prokázala svůj důraz na transparentnost jako klíčovou součást důvěry zákazníků a víme, že se tato společnost bude aktivně podílet na dalších důležitých výzkumných a vývojových iniciativách s ostatními členy CIPnet.“

Vzhledem k potížím, jež v současné době souvisejí s cestováním a návštěvami, mají nyní klienti a partneři rovněž možnost zkoumat zdrojový kód na dálku.

Do budoucna bude společnost Kaspersky i nadále s komunitou spolupracovat na upřednostňování transparentnosti a odpovědnosti a na zvyšování bezpečnosti moderních softwarových produktů s cílem dále budovat důvěru spotřebitelů. Společnost již podpořila akci Ženevské rozhovory o odpovědném chování v kyberprostoru (Geneva Dialogue on Responsible Behavior in Cyberspace) – mezinárodní jednání o bezpečnosti digitálních produktů, jež vedlo švýcarské Federální ministerstvo zahraničních věcí (FDFA) a která implementovala nadace DiploFoundation, a účastnila se jí. Základní víra společnosti Kaspersky spočívá v tom, že díky spolupráci mnoha zúčastněných stran dokáže posílit spolehlivost a důvěryhodnost technologií. Může tedy zajistit, aby digitální budoucnost – kyberneticky bezpečná a kyberneticky odolná – nebyla děsivou neznámou, ale místem s nekonečnými příležitostmi růstu a prosperity.

Kaspersky

Kaspersky je globální společnost zaměřená na kybernetickou bezpečnost, která byla založena v roce 1997. Odborné znalosti společnosti Kaspersky v oblasti bezpečnostních hrozeb a zabezpečení se neustále transformují do inovativních bezpečnostních řešení a služeb na ochranu firem, kritické infrastruktury, vlád a uživatelů po celém světě. Komplexní portfolio zabezpečení, jež tato společnost nabízí, zahrnuje špičkovou ochranu koncových bodů a řadu specializovaných bezpečnostních řešení a služeb, jež pomáhají čelit sofistikovaným digitálním hrozbám, jakkoli se neustále proměňují. Technologie společnosti Kaspersky chrání více než 400 milionů uživatelů a pro 250 000 firemních klientů přinášíme ochranu všeho, co je pro ně v digitální oblasti nejcennější.

Zdroj informací

Kaspersky a NejBusiness.cz

Datum

21. listopadu 2020

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.245 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál