Expanze Lindabu v ČR: Přesun do nových prostor

Expanze Lindabu v ČR: Přesun do nových prostor

Lindab, přední světový výrobce a prodejce vzduchotechniky a dalších stavebních komponent z tenkostěnné oceli, lehkých střešních krytin, fasádních a okapových systémů, který v České republice zaměstnává téměř 800 lidí, dále expanduje. S cílem lépe využívat synergie mezi svými tuzemskými divizemi Profil a Vzduchotechnika pro další růst firmy, zlepšit dostupnost výrobků a poskytnout zákazníkům ještě kvalitnější služby a pohodlí, stěhuje své kompletní týmy pro obchodní, technický a zákaznický servis i marketing do nových prostor v průmyslové zóně Panattoni Park Prague Airport II u Pavlova. Ty se nacházejí nedaleko současného výrobního, skladového a administrativního areálu Lindabu v Karlovarská Business Parku v Praze-Ruzyni.

Od 2. ledna 2021, kdy obě obchodní jednotky Lindab zahájí provoz v novém aranžmá, tak na Karlovarské zůstane pouze výroba vzduchotechniky, která se díky přesunu týmů pro obchod do Pavlova bude ve stávajícím areálu moci dále rozšiřovat. Výroba i služby pro zákazníky poběží naplno i v době stěhování.

Do nového působiště v Pavlově s 5 900 m² skladovacích a výrobních prostor a 800 m² kancelářských ploch se přesune 30 administrativních a 25 logistických a výrobních pracovníků Lindabu. „V rámci divizí Profil a Vzduchotechnika jsme hledali možnosti, jak dále rozvíjet naše obchodní aktivity na českém trhu. Díky nové, dobře dostupné hale nabídneme distributorům, realizačním firmám i koncovým zákazníkům všechny služby na jednom místě, velmi příjemné zázemí a mnohem více skladovacích prostor. Ty nám umožní mít stále dostatek zásob, což s sebou přinese i kratší dodací termíny,“ říká Slavomír Janík, Country Manager Lindab pro ČR a SR. Zájemci tak budou mít možnost prohlédnout si produkty Lindabu ve velkoryse řešeném showroomu s prostory pro interiérovou i venkovní prezentaci – například zde bude k dispozici kompletní sortiment profilovaných i falcovaných plechových střešních krytin a okapových systémů, které společnost aktuálně nabízí na českém trhu.

Zároveň jsou součásti haly také prostory pro odborná montážní školení, které Lindab pravidelně pořádá pro všechny, kdo se zabývají projektováním, prodejem či montáží plechových střešních krytin a tenkostěnných ocelových konstrukcí – architekty a projektanty, montážní firmy i prodejce. V neposlední řadě v nové hale vznikne i výrobna kruhového vzduchotechnického potrubí a prostorná klempířská dílna na výrobu atypických klempířských prvků, lemování a dalších stavebních komponent z tenkostěnné oceli.

„Jako společnost pocházející ze Skandinávie, kde je ohleduplnost k životnímu prostředí samozřejmá, i my v České republice velmi dbáme na ekologický přístup – proto naše stavební řešení naplňují veškerá kritéria kladená na nízkoenergetické a pasivní stavby. S touto filozofií jsme hledali i naše nové působiště. Jsme proto velmi rádi, že nová hala v Pavlově má vysoký standard udržitelného rozvoje (např. LED osvětlení se zónováním, exteriérové žaluzie, rekuperační systém pro zdravé vnitřní prostředí), takže se v ní bude našim zaměstnancům dobře pracovat. Také exteriér se pyšní přírodními prvky, které nejsou v průmyslových zónách běžné: např. květnatá louka pro motýly, včelí úly, hmyzí hotel či ještěrkárium. Věřím proto, že takové prostředí bude příjemné i pro naše obchodní partnery a zákazníky,“ uzavírá Michal Klimovič, ředitel Lindab Česká republika.

Lindab AB

Lindab AB má své sídlo ve Švédsku ve městě Grevie. Společnost vznikla v roce 1956 ve švédském Linghultu jako malá klempířská firma. V roce 1984 vstoupil Lindab na švédskou burzu, v roce 1992 také na dánskou. V roce 2006 byla mateřská společnost přejmenována na Lindab International AB. Koncern Lindab působí v současné době na trzích 31 zemí a zaměstnává na 5000 lidí. Je jedním z největších světových designérů, výrobců a prodejců kovových profilů pro stavební účely – ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů a dalších montážních prvků z tenkostěnné švédské oceli, jakož i vzduchotechnických potrubních systémů. Tím je schopen poskytovat komplexní systémová řešení pro široké spektrum požadavků.

V roce 2019 dosáhl koncern Lindab čistých tržeb ve výši 9,872 miliard švédských korun (tj. zhruba 910,3 mil. EUR). 80 % jeho prodeje tvoří nebytová výstavba, zbytek činí bytová výstavba. V roce 2019 tvořil severský trh 43 %, střední a východní Evropa plus státy bývalého Sovětského svazu 21 %, západní Evropa 35 % a ostatní trhy 1 % celkového prodeje.

Lindab s. r. o.

V České republice působí Lindab s.r.o. od roku 1993 v oblasti střešních a stěnových systémů. Ta se specializuje na výrobu a prodej tenkostěnných ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů, v nichž je lídrem na českém trhu, a také na výrobu systémů zastřešení plochých střech. V roce 1996 přibyla oblast vzduchotechnických systémů. V roce 2003 Lindab otevřel nový výrobní, skladový a administrativní areál v Praze – Ruzyni, kde působí dodnes (další výrobní závod má společnost v Hustopečích u Brna). V roce 2015 otevřel Lindab novou pobočku v Brně, specializující se na vzduchotechniku a nabízející ve vzorkovně také široký sortiment lehkých střešních krytin a okapů.

Základ podnikání společnosti tvoří jak vývoj, výroba a prodej hotových výrobků, tak i poskytování komplexních řešení projektů pod názvem Lindab Stavby. Svým partnerům nabízí nejen kvalitní komponenty, ale i stavební systémy, které tyto komponenty využívají. Poskytuje poradenství, navrhuje koncepci a detaily, specifikuje a nacení potřebný materiál. Dále připraví podrobnou montážní dokumentaci, poskytne orientační i autorizované statické posouzení projektu, zaškolí pracovníky pro samotnou montáž, k níž opět poskytne poradenství a odborný dohled. Disponuje také prvotřídním distribučním systémem díky velkým skladovým zásobám a široké síti prodejců a montážních firem.

Zdroj informací

Lindab s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

14. listopadu 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.5387 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál