Studie HP: 3D tisk, inovace a odolnost dodavatelského řetězce jsou důležitější než kdy předtím

Studie HP: 3D tisk, inovace a odolnost dodavatelského řetězce jsou důležitější než kdy předtím

Společnost HP a její celosvětová partnerská a zákaznická komunita na celosvětové konferenci Innovation Summit společně s odborníky z oboru předvedla, jakou roli může digitální výroba sehrát při transformaci průmyslových odvětví. U příležitosti konference byla představena nová studie společnosti HP, která přináší poznatky o digitálních výrobních technologiích a trendech, jako je průmyslový 3D tisk. Na summitu společnosti HP, která je předním představitelem této digitální transformace, se diskutovalo s vedoucími pracovníky ze společností Additive Integrity, Decathlon, Forecast3D, IDC, Nissan, Solize, Světového ekonomického fóra a dalších.

Zpráva společnosti HP o trendech v oblasti digitální výroby, která se zaměřila na tisíce vedoucích pracovníků ve výrobě po celém světě, uvádí, že společnosti stále více investují do pokročilých 3D tiskových řešení, která poskytují hbitost, rychlost a flexibilitu nezbytnou k růstu jejich podnikání a k tomu, aby se staly odolnějšími v neustále se měnícím prostředí.

Jedním ze zásadních postřehů, získaných průzkumem globálního výrobního průmyslu, je, že společnosti bez ohledu na odvětví nebo místo působení považují 3D tisk za příležitost, jak posílit své dodavatelské řetězce, stát se pohotovějšími a vytvářet inovativnější strategie pro vývoj produktů i výrobu. Tento trend podtrhují rostoucí investice do 3D tisku, podpora 3D tisku jako životaschopné alternativy k tradiční výrobě a větší snaha o užší spolupráci v celku ekosystému, která by měla zavádění těchto technologií podpořit.

Klíčoví aktéři s rozhodovacími pravomocemi ve výrobě také vidí příležitosti pro rychlejší inovace, neboť si uvědomují, že 3D tisk je jednoznačně vhodný pro masovou personalizaci nových produktů a také pro snižování plýtvání a odpadů a podporu udržitelnějšího hospodářství.

„Globální výrobní průmysl jasně signalizuje touhu po větší odolnosti dodavatelského řetězce, větší výrobní flexibilitě, rychlejšímu zavádění inovací a větší ekologické udržitelnosti,“ uvedl Ramon Pastor, generální ředitel divize HP 3D Printing & Digital Manufacturing. „Průmyslový 3D tisk je považován za způsob, jak nejen snížit náklady a rychleji uvést nové produkty na trh, ale také za jedinečnou konkurenční výhodu, která umožňuje rychleji přinášet inovace ve prospěch zákazníků.“

Hlavní body zprávy společnosti HP o trendech v oblasti digitální výroby:

Digitální výrobní technologie urychlují hospodářský pokrok a podporují agilitu

  • Celosvětově se 99 % respondentů domnívá, že digitální výrobní technologie mohou vést k hospodářskému růstu.

  • 89 % respondentů se snaží vyvíjet své obchodní modely s ohledem na stávající globální podnikatelské prostředí.

  • Během příštích 12 měsíců 71 % respondentů plánuje investice do digitálních výrobních technologií a více než čtyři respondenti z pěti (85 %) uvedli, že jejich společnost plánuje zvýšit své investice do aditivní výroby nebo 3D tisku.

  • Tři čtvrtiny respondentů uvedly, že aditivní výroba nebo 3D tisk pomáhají jejich společnosti dosáhnout větší agility, přinášejí životaschopnou alternativu k tradičním výrobním postupům a představují záložní řešení k tradiční výrobě.

  • Více než devět z deseti respondentů uvedlo, že přemýšlejí o nových modelech výroby nebo organizace dodavatelského řetězce, přičemž 59 % zvažuje hybridní modely a 52 % zkoumá možnosti lokalizované výroby.

Rychlejší inovace transformuje průmyslová odvětví

  • Jako hlavní výhodu aditivní výroby či 3D tisku respondenti nejčastěji uváděli větší schopnost inovovat.

  • Mezi nejvýznamnější nové oblasti inovací, které společnosti zvažují, patří sériová výroba individualizovaných spotřebních produktů dle požadavků zákazníka, výroba na vyžádání a digitální či virtuální sklad.

  • 91 % respondentů má v úmyslu prozkoumat možnosti inovace, nabízené individualizovanou sériovou výrobou, a věří, že příležitost k personalizaci dílů vyráběných pomocí 3D tisku či metod aditivní výroby by bylo možno využít i v jejich podnikání.

  • Jako obory, kde lze inovace nabízené aditivní výrobou či 3D tiskem během následujících let očekávat s největší pravděpodobností, byly zmiňovány zdravotnictví, průmysl a automobilová výroba.

Otevírání nových příležitostí pro spolupráci

  • 85 % respondentů uvedlo, že pro zavedení nových digitálních výrobních technologií je důležitá spolupráce napříč odvětvími.

  • 81 % uvedlo, že jejich společnost v budoucnu plánuje v oblasti produktů týkajících se digitální výroby spolupracovat se státními subjekty.

  • Jako hlavní překážku bránící vstupu do segmentu aditivní výroby a 3D tisku respondenti nejčastěji zmiňovali nedostatek kvalifikované pracovní síly.

  • Pro vyřešení tohoto nedostatku zamýšlí 64 % respondentů nabídnout více možností odborného vzdělávání a 53 % by si přálo, aby firmy, vlády, instituce a občané spolupracovali s cílem investovat do vzdělávacích programů a programů zvyšování kvalifikace.

Udržitelná výroba zůstává pro podnikání i nadále imperativem

  • Mezi hlavní způsoby, jak mohou aditivní výroba a 3D tisk snížit množství odpadu a podpořit oběhové hospodářství, patří snižování množství použitých surovin a lepší sladění nabídky a poptávky, na něž naváže zkrácení a zjednodušení tradičních dodavatelských řetězců a zlepšení možností servisu výrobků, což může prodloužit jejich životnost.

  • 90 % respondentů uvedlo, že považuje za důležitou možnost recyklace práškových materiálů a dílů používaných při aditivní výrobě a 3D tisku.

  • 88 % respondentů se domnívá, že je důležité, aby vlády vytvořily udržitelný ekosystém podpořením investic do rozvoje společensky a environmentálně prospěšných digitálních výrobních technologií.

Zpráva HP o digitální výrobě

Zpráva HP o digitální výrobě je globální studie společnosti HP Inc. Studii realizovala organizace SME Media/Research na třech kontinentech a v devíti geografických oblastech včetně Kanady, Číny, Francie, Německa, Japonska, Mexika, Singapuru, Spojeného království a USA. Terénní průzkum probíhal od 28. července do 11. srpna 2020 a zúčastnilo se jej 2 175 aktérů s rozhodovacími pravomocemi v oblasti 3D tisku a digitální výroby.

HP

Společnost HP Inc vytváří technologie, které usnadňují život lidem po celém světě. Prostřednictvím našeho portfolia osobních počítačů, tiskáren a řešení pro 3D tisk vytváříme zážitky, které ohromí.

Zdroj informací

HP Inc Czech Republic s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

30. října 2020

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.3291 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál