ABB díky akvizici společnosti Codian rozšiřuje své portfolio vysokorychlostních průmyslových robotů

ABB díky akvizici společnosti Codian rozšiřuje své portfolio vysokorychlostních průmyslových robotů

ABB v rámci akvizice Codian Robotics B.V. získala předního dodavatele delta robotů, primárně určených pro vysoce přesné aplikace typu pick-and-place. Součástí nabídky společnosti Codian Robotics je i řada robotů určených do provozů s vysokými nároky na hygienu, jako je farmaceutický či potravinářský a nápojový průmysl.

Společnost Codian Robotics sídlí v nizozemském Ede a i po akvizici bude nadále dodávat své výrobky zákazníkům napřímo. Akvizice byla podepsána a uzavřena dne 1. října 2020 a obě strany se dohodly na tom, že nebudou poskytovat informace o kupní ceně.

„Tato akvizice podtrhuje naše zaměření na průlomové technologie, vedené snahou pomáhat našim zákazníkům využít naplno možnosti automatizace a zvýšit flexibilitu jejich výroby v rychle se měnícím průmyslovém prostředí,“ uvedl Sami Atiya, prezident jednotky ABB Robotika a automatizace. „Technologie společnosti Codian Robotics stejně jako její zkušenosti z oblasti průmyslu dokonale doplňují naše řešení pro potravinářský, nápojový a farmaceutický průmysl a logistiku, a současně podpoří naši nabídku v oblasti integrované robotiky.“

„Za dobu naší existence jsme vyvinuli rozsáhlé portfolio výrobků. ABB nám díky svému celosvětovému pokrytí a rozsáhlým zkušenostem z průmyslu umožní posunout dostupnost našich produktů na globální úroveň. Těším se na spolupráci, v jejímž rámci společně napíšeme další kapitolu úspěšného rozvoje,“ uvedl Freek Hartman, zakladatel společnosti Codian Robotics.

Zatímco většina dnešních robotů v potravinářském a nápojovém průmyslu není určena k přímému kontaktu s potravinami, portfolio společnosti Codian Robotics obsahuje i roboty s hygienickým designem, vhodným pro bezpečné přímé zpracování potravin.

„Na trhu je díky pandemii onemocnění Covid-19 obrovská poptávka po robotech pro sběr a manipulaci, splňujících vysoké hygienické standardy. Naši zákazníci z oblasti potravinářského a nápojového průmyslu, farmaceutického průmyslu a logistiky mají velký zájem o automatizační řešení, která umožní další fungování dodavatelských řetězců a současně ochrání zdraví zaměstnanců a zákazníků,“ dodal Atiya.

V budoucnosti tak bude ABB schopno poskytnout svým zákazníkům širší spektrum delta robotů a integrovaných řešení z jednoho zdroje, a dále tak podpoří svou strategii v oblasti integrovaných robotických řešení, která spojují automatizaci a robotiku do jedné platformy.
Hans Wimmer, prezident divize ABB Automatizace a výkonný ředitel B&R uvedl: „Akvizicí Codian Robotics získáváme jednoho z nejúspěšnějších světových dodavatelů delta robotů s prokazatelnými úspěchy v oblasti dodávek do strojírenství. V budoucnosti můžeme našim zákazníkům nabízet plně integrovaná řešení – a to globálně a pro všechna průmyslová odvětví.“

ABB

ABB je přední globální technologická společnost, která podporuje transformaci společnosti a průmyslu potřebnou k dosažení produktivnějšího trvale udržitelného rozvoje. Propojením softwaru s portfoliem elektrotechniky, robotiky, automatizace a pohonů posouvá ABB hranice technologie na vyšší úroveň výkonnosti. Úspěch ABB, která je špičkou v oboru více než 130 let, tvoří 144 000 talentovaných zaměstnanců pracujících ve více než 100 zemích světa.

ABB Robotika a automatizace je průkopníkem v oblasti robotiky, automatizace strojů a digitálních služeb. Nabízí inovativní řešení řadě různých průmyslových odvětví, od automobilového průmyslu přes elektroniku až po logistiku. Jako jeden z největších světových dodavatelů robotiky a automatizace strojů jsme již dodali více než 400 000 robotických řešení. Pomáháme našim zákazníkům všech různých velikostí zvyšovat produktivitu, flexibilitu a jednoduchost a zlepšovat kvalitu výroby. Podporujeme přechod našich zákazníků ke kolaborativním a k internetu připojeným továrnám budoucnosti. ABB Robotika a automatizace zaměstnává přes 10 000 zaměstnanců ve více než 100 lokalitách ve více než 53 zemích.

Zdroj informací

ABB s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

12. října 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.3235 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál