ABB představuje nová robotická řešení umožňující rychlejší zavádění inteligentní výroby

ABB představuje nová robotická řešení umožňující rychlejší zavádění inteligentní výroby

Nový špičkový robot IRB 1300, systém pro robotickou automatizaci ve farmacii a řešení PixelPaint určené pro automobilový průmysl – pomocí těchto řešení chce ABB umožnit svým zákazníkům zvyšovat flexibilitu v rychle se měnícím průmyslovém prostředí.

Společnost ABB představujila na veletrhu v Šanghaji široké spektrum nových digitálních a robotických řešení, výrobků a služeb, jejichž cílem je pomoci zákazníkům zvyšovat flexibilitu a patřičně reagovat na klíčové trendy, které významně mění podobu výroby.

„Automatizace nikdy nebyla důležitější než právě teď a my se snažíme posouvat hranice technologických možností tak, abychom maximálně podpořili transformaci širokého spektra průmyslových odvětví. Využíváme k tomu více než desítku robotických výrobků a řešení, navržených s cílem pomoci našim zákazníkům přizpůsobit se rychle se měnícímu průmyslovému prostředí,” uvedl Sami Atiya, prezident jednotky ABB Robotika a automatizace.
„Robot IRB 1300 představuje nejnovější přírůstek do našeho robotického portfolia. Byl navržen a sestaven v Číně a je skvělým příkladem našich inovací, umožňujících zákazníkům zavádět flexibilní výrobu.“

Nový robot IRB 1300 přináší maximální přesnost trajektorie, dosah a zvedací schopnosti ve své třídě při vyšší rychlosti a kompaktnějších rozměrech. Byl navržen a sestaven tak, aby umožňoval zvyšovat produktivitu a flexibilitu výrobních linek, a pomáhal tak zákazníkům reagovat na poptávku po rychlejších a kompaktnějších robotech, schopných rychle zvedat těžké předměty složitých či nepravidelných tvarů.
Tento šestiosý průmyslový robot je oproti modelu IRB 1600 o 60 procent lehčí, zabírá o 83 procent méně místa a má o 27 procent rychlejší dobu cyklu. Jeho dosah a zvedací schopnosti jej předurčují k využití v takových odvětvích, jako je elektronika, všeobecný průmysl, výroba potravin a nápojů, logistika a automobilový průmysl.

„Čína představuje v oblasti robotiky a automatizace obrovskou hnací sílu s globálním dosahem. Prosazování nových modelů ekonomického rozvoje a nové infrastruktury v Číně nám umožnilo objevit nové příležitosti v mnoha odvětvích, např. v oblasti vozidel využívajících alternativní paliva, 5G sítě, spotřební elektroniky, logistiky, výroby potravin a nápojů, farmaceutickém průmyslu, vzdělávání nebo zdravotnictví. Tam všude mají roboty obrovský potenciál využití,” uvedl Chunyuan Gu, předseda představenstva ABB Čína.
„Na letošním veletrhu CIIF jsme představili naši vizi nemocnice a továrny budoucnosti a ukázali, jakým způsobem chceme podpořit flexibilní přístup k výrobě vozidel budoucnosti.“


Nemocnice budoucnosti

ABB představuje svoji vizi nemocnice budoucnosti a využívá k tomu svůj robotický systém pro automatizaci ve farmacii, určený pro nemocnice a laboratoře, v nichž je duální paže YuMi schopna plně a bezpečně pracovat po boku lidských pracovníků při řadě úkonů, jako je pipetování, manipulace s tekutinami, pěstování mikrobiálních kultur apod.

Flexibilní robotický systém pro automatizaci ve farmacii byl vyvinutý ve spolupráci s šanghajskou nemocnicí Shanghai Seventh People's Hospital a představuje robotické řešení interní logistiky potřebné při péči o nemocniční pacienty. Jeho základ tvoří ABB MiniLoad Robot a 3D řešení na odebírání nádob.

Tento robotický systém je vysoce modulární a rozšířitelný, aby jej bylo možné uzpůsobit potřebám konkrétního prostředí, v němž bude instalován. Bez problému zvládne práci až dvou lékárníků. K ukládání a vyhledávání léků systém využívá robot IRB 2600, robot IRB 100 vybavený 3D viděním a umělou inteligencí pak třídí a rozděluje léky podle předpisů. Systém je plně kompatibilní s digitální platformou ABB Ability a zajišťuje 100 procentní vysledovatelnost léků díky systému řízení procesu ukládání léků.



Vozidlo budoucnosti

ABB na veletrhu představila rovněž několik inteligentních výrobků a technologií pro automobilový průmysl, včetně systémů pro montáž elektroniky, kontroly kvality a inovativního řešení PixelPaint.

Toto řešení využívá trysky s funkcí eliminace prostřiku a umožňuje aplikovat dvoubarevný nátěr i individuální návrh v jednom kroku, bez nutnosti zakrývat a odkrývat okolní části. Nátěr na míru je tak o 50 procent rychlejší a mnohem udržitelnější.



Továrna budoucnosti

Součástí prezentace ABB na veletrhu byly také digitální řešení, jejichž účelem je umožnit zvyšování výkonu a podpořit proces digitalizace v tradičních průmyslových odvětvích. Návštěvníci centra ABB pro digitální zážitky (digital experience center) se mohli na vlastní oči přesvědčit, jak platforma ABB Ability™ umožňuje zákazníkům bezpečně integrovat data, kombinovat je s širšími průmyslovými daty, aplikovat velká data i prediktivní analytiku, aby získali dokonalý přehled o probíhajících procesech, nezbytný pro zvyšování výkonu a produktivity.

V současné době ABB Čína realizuje další fázi svého rozvoje, v jejímž rámci v Šanghaji buduje robotickou továrnu budoucnosti. Továrna v sobě bude spojovat nejmodernější výrobní postupy, stroje schopné se učit i digitální a kolaborativní řešení, čímž opět posune hranice automatizace a flexibility o něco dále a výše. Tato výrobní jednotka s vlastním výzkumným centrem bude otevřena v průběhu roku 2021 a stane se nejmodernější robotickou továrnou na světě s největší mírou automatizace a flexibility.

Zdroj informací

ABB a NejBusiness.cz

Datum

27. září 2020

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.3242 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál