ČMSS se změní na ČSOB Stavební spořitelnu, Liška zůstává

ČMSS se změní na ČSOB Stavební spořitelnu, Liška zůstává

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) fakticky završí integraci do skupiny ČSOB změnou svého názvu v 1. čtvrtletí příštího roku. Maskot ČMSS, známá Liška, bude stavební spořitelnu doprovázet i nadále. Na klienty ČMSS a jejich smlouvy nebude mít změna názvu žádný dopad. Letos v září dojde rovněž k přestěhování zaměstnanců ČMSS do budovy ČSOB Kampusu.

ČMSS změní k 11. březnu 2021 svůj název na ČSOB Stavební spořitelnu. „Dovršíme tak loni započatou integraci do skupiny ČSOB. Naši klienti díky integraci naleznou všechny služby spojené s bydlením pod jednou střechou a jednou značkou. Skupina ČSOB je nejsilnějším poskytovatelem úvěrů na bydlení v České republice a přejmenováním ČMSS dále posílíme vzájemnou vazbu a spolupráci mezi bankou, Hypoteční bankou, stavební spořitelnou i pojišťovnou,“ uvedl k přejmenování člen představenstva ČSOB Petr Hutla.

Kromě změny názvu a loga, a s tím související přeměnou vzhledu obchodních míst ČMSS, se přejmenování nijak nedotkne klientů. Všechny klientské spořicí i úvěrové smlouvy zůstávají v platnosti, klienti nemusejí podnikat žádné kroky.

ČMSS, známá také jako Liška, působí na trhu od roku 1993 a je největší stavební spořitelnou na českém trhu. Aktuálně má zhruba 1,3 milionu klientů, historicky uzavřela přes 1,1 milionu úvěrových smluv a přes 8 milionů spořicích smluv. „Maskot Lišky, který mimochodem letos slaví 45. narozeniny, se stal synonymem pro výhodné spoření v České republice. Proto bude naši stavební spořitelnu doprovázet i nadále,“ dodal předseda představenstva ČMSS Tomáš Kořínek.

ČSOB se stala stoprocentním vlastníkem ČMSS v roce 2019. Od té doby pokračuje integrace stavební spořitelny do skupiny ČSOB. „Změna vlastnické struktury nám umožnila více propojit nabízené služby, můžeme nabízet různé kombinace produktů v rámci skupiny, můžeme lépe sdílet klientská data. To klientům přináší řadu výhod, ať už v jednoduchosti obsluhy, šíři produktové nabídky nebo nových službách v oblasti digitalizace a on-line prostředí. Přejmenování stavební spořitelny tuto spolupráci ještě více prohloubí,“ vysvětlil Petr Hutla s tím, že při přípravě změny názvu pracovala skupina s řadou různých variant. „Ptali jsme se klientů, obchodních zástupců i zaměstnanců, varianta změny názvu se zachováním Lišky se ukázala jako nejsilnější koncept,“ uzavřel.

V souvislosti s integrací dojde rovněž k přestěhování zaměstnanců centrály ČMSS do budovy ČSOB Kampusu v Radlicích. K tomuto kroku, stejně jako k integraci vybraných týmů do organizační struktury ČSOB, dojde ve 2. polovině září letošního roku.

ČMSS

Českomoravská stavební spořitelna je největší českou stavební spořitelnou a jedním z největších poskytovatelů úvěrů v České republice. Vznikla v roce 1993 a od té doby uzavřela více než 8 milionů smluv. ČMSS jako první finanční instituce v ČR překonala hranici 1 000 000 poskytnutých úvěrů, zhruba každý pátý dům či byt v ČR byl postaven či rekonstruován za pomoci peněz od Lišky. Aktuálně má ČMSS zhruba 1,3 milionu klientů. Stoprocentním vlastníkem ČMSS je ČSOB.

Skupina ČSOB

je vedoucím hráčem na bankovním trhu v České republice. Naše motto „Digitálně a s lidmi“ nejlépe vyjadřuje probíhající investice do inovací a digitalizace, díky nimž neustále zjednodušujeme a zkvalitňujeme obsluhu našich klientů v pobočkách i online prostředí. Naše služby jsou k dispozici 24 hodin denně 7 dnů v týdnu. Stavíme na unikátním bankopojišťovacím modelu, který nabízí pod jednou střechou vše pro řešení finančních potřeb – od bankovních služeb pod značkou ČSOB či Poštovní spořitelna přes pojištění od ČSOB Pojišťovny až po úvěry na bydlení od Hypoteční banky či Českomoravské stavební spořitelny, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing, ČSOB Asset Management, ČSOB Factoring a Patria Finance. Své služby poskytujeme všem typům zákazníků – fyzickým osobám, malým a středním podnikům i korporátní a institucionální klientele. Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC, která působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy.

Zdroj informací

ČSOB a NejBusiness.cz

Datum

21. srpna 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.1709 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál