Společnost HP představuje nový polypropylenový materiál pro 3D tisk a nová partnerství

Společnost HP představuje nový polypropylenový materiál pro 3D tisk a nová partnerství

Společnost HP vydala několik oznámení potvrzujících pokračující vývoj v oblasti 3D tisku a digitální výroby, což umocňuje vedoucí postavení HP v tomto oboru. HP pomáhá rozšiřovat trh v jeho stávající podobě, nabízí zákazníkům nové způsoby použití a představuje první polypropylenový (PP) materiál svého druhu, který je určen pro aditivní výrobu.

Nový 3D PP společnosti HP s vysokou mírou opakované použitelnosti, vyvinutý ve spolupráci se společností BASF, je všestranný, trvanlivý a chemicky odolný materiál, vhodný pro systémy 3D tisku společnosti HP určené k masové výrobě. Je tedy ideální pro zákazníky v automobilovém průmyslu, ve spotřebitelském sektoru, v průmyslových odvětvích a ve zdravotnictví, kteří hledají optimální rovnováhu mezi výkonem a náklady. Společnost HP rovněž představila nové partnerství s firmou Oechsler, globálním hráčem v oblasti designu a výroby, jenž rozříší možnosti uplatnění nejen nového PP materiálu, ale i dalších materiálů z portfolia HP. Oznámen byl i nový zákazník, využívající technologii kovového 3D tisku Metal Jet z dílny HP, kterým se stala společnost Cobra Golf.

„Reakce na krizi v souvislosti s pandemií COVID-19 je pro toto odvětví zlomovým okamžikem. Společnost HP a její partneři vyrobili pomocí 3D tiskáren více než 2,3 milionu dílů, aby vyplnili mezery v dodavatelském řetězci, umožnili místní výrobu a pomohli zdravotnickým pracovníkům v předních liniích,“ uvedl Ramon Pastor, prozatimní prezident divize 3D Printing and Digital Manufacturing společnosti HP Inc. „Zatímco se v této nové oblasti úspěšně snažíme zorientovat, pokračujeme v naplňování naší strategie a vyvíjíme inovativní nové materiály a řešení. Vedle toho navazujeme partnerství pro 3D tisk, abychom našim zákazníkům pomohli opětovně rozjet výrobu a abychom průmyslovým odvětvím po celém světě nabídli zásadní inovace.“

Nový průlomový 3D PP materiál otevírá nové příležitosti a přispívá k trvalé udržitelnosti

Polypropylen je univerzální materiál, který nachází uplatnění v automobilovém průmyslu, ve spotřebitelském sektoru, v průmyslových odvětvích a v lékařství. Nový 3D PP společnosti HP s vysokou mírou opakované použitelnosti, vyvinutý ve spolupráci se společností BASF, poskytuje zákazníkům skutečně nový materiál pro aditivní výrobu, který nabízí stejné vlastnosti jako PP běžně používaný při vstřikování plastů, který je možné opakovaně používat prakticky neomezeně. Díky své vynikající chemické odolnosti, nízké absorpci vlhkosti a dlouhodobé trvanlivosti je PP ideálním materiálem pro výrobu potrubních rozvodů, kapalinových systémů či nádob. Například výrobci automobilů budou moci použít tentýž PP k výrobě prototypů a finálních součástek, nalézajících se v interiéru, v exteriéru i pod kapotou vozidla.

Nový PP materiál, vyvinutý ve spolupráci se společností BASF pro tiskárny HP Jet Fusion 5200 3D Series, zajišťuje vysokou produktivitu a minimalizuje plýtvání při sériové výrobě. Kromě průlomové hospodárnosti a skvělým funkčním vlastnostem přispívá nový PP ke snižování množství odpadu, jelikož umožňuje až 100% opětovné použití nespotřebovaného práškového materiálu.

Na hledání zcela nových možností uplatnění PP spolupracuje společnost HP s partnery, poskytovateli náhradních dílů a zákazníky včetně společností, jako jsou Extol, specializovaný výrobce plastů a inovátor, který disponuje špičkovými technologiemi pro montáž plastových výrobků, zajišťuje zakázkovou automatizaci a poskytuje inženýrské služby; GKN Powder Metallurgy/Forecast 3D, poskytovatel pokročilých řešení pro průmyslový 3D tisk a malosériovou i velkoobjemovou výrobu; Henkel, přední výrobce vysoce účinných lepidel a poskytovatel technických řešení; Oechsler, přední poskytovatel dílů vyrobených procesem aditivní výroby; a Prototal, jeden z nejzkušenějších evropských výrobců součástek.

Nové profesionální služby a rozšířené aliance zaměřené na Průmysl 4.0 umožňují realizovat masovou výrobu s využitím 3D tisku

V duchu svého úsilí pomoci zákazníkům s přechodem na digitální výrobu představila společnost HP novou, rozšířenou nabídku svých profesionálních služeb v oblasti 3D tisku a také oborové aliance, jejichž je součástí.

  • HP 3D Professional Services: Společnost HP představuje řadu nových profesionálních služeb, včetně služeb zaměřených na optimalizované projektování. Tyto služby umožní průlomové aplikace, zefektivnění výrobního procesu, jež dovolí zavést sériovou výrobu individuálně upravených produktů, či služby, které uživatelům pomohou objevovat nové možnosti technologie 3D tisku.

  • Společnosti BASF a HP dále rozvíjejí svoji strategickou alianci, jejímž cílem je vyvíjet společně s předními zákazníky působícími v automobilovém průmyslu, spotřebitelském sektoru, průmyslu, či ve zdravotnictví nové aplikace. V souvislosti s novým PP materiálem a nedávno představeným inovativním termoplastickým polyuretanem ULTRASINT® TPU01 spolupracují obě společnosti na urychlení projektování a masové výroby 3D tištěných dílů, aby zákazníkům umožnily uvádět inovace na trh rychleji, levněji a udržitelněji než kdykoli předtím.

  • Nová strategická aliance se společností Oechsler AG, předním světovým poskytovatelem technických řešení a jedním z největších výrobců dílů v sektoru aditivní výroby: tato aliance se zaměří na kompletní životní cyklus produktu – od návrhu aplikace až po výrobu finálních dílů. Společnost Oechsler provozuje flotilu tiskáren HP Jet Fusion 5200 3D Series, které při výrobě dokážou používat rozsáhlé portfolio materiálů, a tudíž pomáhat předním automobilovým výrobcům, globálním výrobcům spotřební elektroniky, zařízení pro domácnost i komerční využití a taktéž poskytovatelům inovativních zdravotnických prostředků přicházet na trh s celou řadou nových aplikací.

  • Fast Radius, přední společnost, působící v oblasti výrobních technologií, splnila podmínky, aby se stala novým členem HP Digital Manufacturing Network, což je globální komunita výrobních partnerů HP, kteří jsou zapojeni do projektování, výroby a distribuce dodávek plastových a kovových dílů, vyrobených pomocí řešení pro 3D tisk od společnosti HP. Členové sítě HP Digital Manufacturing Network disponují pokročilými odbornými znalostmi v oblasti aditivní výroby, robustních systémů řízení kvality a výrobních procesů typu end-to-end s prokázanou možností nasazení ve velkokapacitní výrobě. Síť HP Digital Manufacturing Network zahrnuje partnery ve Spojených státech, v Asii a Evropě.

Pokrok v masové výrobě kovových dílů ve spolupráci se společností Cobra Golf

Společnost Golf Cobra, přední výrobce golfových holí, kladoucí důraz na inovace a design, si pro svůj vstup do světa 3D tisku, inovací a výroby dílů zvolila technologii HP Metal Jet. HP Metal Jet je přední průmyslovou platformou pro masovou 3D výrobu kovových dílů.

Jakožto přední inovátor ve světě golfu je společnost Cobra odhodlána využívat revolučního technologického pokroku a uplatnit jej při výrobě jedinečných golfových holí a vybavení, navržených pro maximální požitek ze hry. Společnosti Cobra, HP a Parmatech spolupracují na strategickém víceletém produktovém plánu, který maximálně využije všech výhod, které aditivní technologie společnosti HP při vývoji i výrobě poskytují, a uvedou na trh golfové vybavení, které posune herní výkony hráčů i jejich potěšení ze hry na novou úroveň.

„Společnost Cobra Golf se snaží přicházet s produkty se špičkovými funkčními vlastnostmi, které pomohou golfistům na všech úrovních odvést maximální herní výkon a co nejvíce si hru vychutnat,“ uvedl Jose Miraflor, viceprezident pro marketing společnosti Cobra Golf. „Abychom svému závazku dostáli, je pro nás důležité používat při projektování i vývoji maximálně efektivní postupy, které nám umožní dosáhnout optimálních výsledků. Abychom mohli i nadále v inovacích a zásadních změnách výrobních postupů pokračovat, navázali jsme spolupráci se společnostmi HP a Parmatech, což nám umožní využít výhod technologie Metal Jet. Již nyní přináší tato spolupráce bezprostřední přínosy ve formě větší svobody při navrhování výrobků, rychlejšího zavádění změn v návrhu a vysoké kvality vyráběných dílů při splnění našich ekonomických požadavků.“

O společnosti HP

Společnost HP Inc vytváří technologie, které usnadňují život lidem po celém světě. Prostřednictvím našeho portfolia osobních počítačů, tiskáren a řešení pro 3D tisk vytváříme zážitky, které ohromí.

Zdroj informací

HP Inc a NejBusiness.cz

Datum

12. června 2020

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Doporučujeme

Zajímavosti a tiskové zprávy

3. září 2024

OSTROJ naplno rozjel sériovou výrobu letištní techniky pro Oshkosh AeroTech

Opavský strojírenský výrobce OSTROJ rozšířil strategickou spolupráci s americkou společností Oshkosh...

1. září 2024

KB, MONETA a Air Bank nově umožňují vkládat hotovost do sdílené sítě téměř 800 bankomatů

Od srpna mají klienti Komerční banky, Monety a Air Bank možnost vkládat hotovost do téměř 800 sdílených...

19. srpna 2024

Konica Minolta se zaměřila na ochranu firemních dat proti hackerům

Konica Minolta reaguje na stále rostoucí počty hackerských útoků a potřebu maximálního zabezpečení IT...

15. srpna 2024

První ekologická celodřevěná prodejna BILLA vyrůstá ve Vracově na Hodonínsku

BILLA zahájila v červenci výstavbu své první celodřevěné ekologické prodejny v rámci střední a východní...

11. srpna 2024

Brněnská Authentica loni překročila půlmiliardový obrat a otevřela novou divizi

Brněnská skupina Authentica loni poprvé překročila půlmiliardový obrat, který meziročně vyrostl na celkem...

5. července 2024

Výroba vozidel v Česku nadále roste

V České republice bylo v prvních pěti měsících vyrobeno 651 935 osobních vozidel. To je téměř o 10 % víc...

30. června 2024

Největší fotovoltaický střešní projekt v Česku: V CTParku Bor na Plzeňku

Přední evropská developerská společnost CTP vybudovala bez využití finanční dotace dosud nejrozsáhlejší...

13. června 2024

Skanska uvádí na trh novou lokalitu, Habitat Malešice nabídne multifázový projekt s více než 1 000 byty

Skanska představuje svůj doposud největší rezidenční projekt s názvem Habitat a spouští prodej první...

24. května 2024

NOBO AUTOMOTIVE bude vyrábět sedladla pro BMW v GARBE PARKU České Budějovice

Společnost GARBE, specialista na logistické a průmyslové nemovitosti ve střední a východní Evropě,...

20. května 2024

Bonami expanduje do Itálie

onami, prodejce nábytku dekorací a vybavení do domácnosti, se rozšiřuje na další trh, tentokrát do Itálie....

Reklama

Page generated in 1.1533 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál