Central Group zahajuje nový projekt Radlické výhledy

Central Group zahajuje nový projekt Radlické výhledy

Koronavirová krize nesnížila prodeje nových bytů. Naopak, zájem o byty u společnosti Central Group nečekaně vzrostl. Proto už v dubnu firma zařadila do prodeje nové byty v projektu Rezidence Libeňský park v Praze 8. Za pět týdnů je zde prodáno již více než 50 procent z nabídky. A pro velký zájem začíná Central Group od května prodej bytů v dalším zcela novém projektu. Tím je Rezidence Radlické výhledy v Praze 5 na Dívčích hradech.

Nárůst zájmu o nové byty v době krize ekonomové ani developeři neočekávali. Ale lidé v nejisté době hledali bezpečnou investici pro své úspory. Navíc, kvůli omezení pohybu, byli v době koronaviru doma a hodně času trávili na internetu. A mohli tak srovnávat mezi různými nabídkami nových bytů. Developeři sice měli svá obchodní místa zavřená, ale fungovali online nebo po telefonu, takže jednání probíhala i v době krize. Smlouvy se pak uzavíraly korespondenčně nebo byly připravené k podpisu hned po otevření obchodních míst.

Koronavirus snížil hodnotu koruny již o desetinu

„V krizové době lidé hledají bezpečné uložení svých peněz. S obrovským zadlužováním státu kvůli koronaviru se oprávněně obávají o možné znehodnocení svých úspor kvůli oslabování koruny a předpokládané vyšší inflaci," vysvětluje vysoký zájem o nové byty šéf Central Group Dušan Kunovský.

Vláda ve snaze zmírnit dopady krize pumpuje do ekonomiky stovky miliard korun. Tím se zřejmě podaří odvrátit bezprostřední krachy firem z řady odvětví. Ale dlouhodobé důsledky pro stát budou obrovské, a to už teď vyvolává silný tlak na stabilitu české měny. Koruna oslabuje, což sice pomáhá českému exportu, ale zároveň to lidem znehodnocuje jejich úspory. Od počátku koronavirové krize už koruna ztratila zhruba desetinu své hodnoty. Ještě v únoru se jedno euro prodávalo jen za 24,80 korun. V květnu se však kurz pohybuje už kolem 27,50.

Hypotéky jsou nyní levné a dostupné více lidem

„Kromě těch, kdo mají zájem v této době bezpečně uložit své volné finance, roste také zájem o nové byty u lidí, kteří si chtějí vzít hypotéku. Úvěry na bydlení jsou nyní velmi levné a v nabídkách hypotečních bank se pohybují s úrokem v rozmezí jen 2,2-2,5 procenta ročně," dodává Kunovský.

Navíc Česká národní banka v dubnu uvolnila limity úvěrových ukazatelů pro nové hypoteční úvěry. Banky tak nyní mohou všem zájemcům poskytovat 90procentní hypotéky a stačí mít tedy naspořeno jen 10 procent vlastních prostředků. A dalším zmírněním podmínek je to, že žadatel může nyní vynaložit na splátky dluhu až 50 procent svého čistého měsíčního příjmu.
Byty poskytnou nádherné výhledy do zeleně a na město. Domy mají posuvná dřevěná eurookna, moderní skleněná zábradlí na balkonech, lodžiích i terasách a jsou obloženy designovými dřevěnými deskami a kamenem. Pro maximální komfort jsou všechny byty vybaveny klimatizací a podlahovým vytápěním.

Nově v prodeji luxusní byty Radlické výhledy

Kvůli velkému zájmu o nové byty Central Group zařazuje svůj nový projekt Rezidence Radlické výhledy do prodeje již od 21. května. Přitom původně zde měly jít byty do prodeje až na podzim. V šesti architektonicky originálních a přitom energeticky úsporných viladomech vznikne celkem 110 luxusních bytů s dispozicemi 1+kk až 4+kk. Jejich ceny se pohybují již od 4,5 milionu korun. Ceny za metr čtvereční vnitřní podlahové plochy bytů pak začínají od 75.900 korun, a to včetně DPH.

Tabulka dispozic a cen, vč. akontací a splátek

Dispozice Cena Vlastní zdroje Měsíční splátka hypotéky
1+kk 4.449.280 Kč 480.206 Kč 16.498 Kč
2+kk 6.564.775 Kč 701.591 Kč 24.104 Kč
3+kk 9.496.470 Kč 1.014.907 Kč 34.868 Kč
4+kk 15.982.700 Kč 1.708.104 Kč 58.684 Kč

Uvedené příklady financování platí při využití Úvěrového financování zvýhodněnou Hypotékou Central Group při úhradě 10 % kupní ceny z vlastních zdrojů. Doba splatnosti úvěru je 30 let, úroková sazba 2,24 % p. a.

Rezidence Radlické výhledy se nachází v lokalitě Dívčích hradů v Praze 5. Je to místo v zeleni, s krásnými výhledy a jen pět minut chůze od stanice metra Radlická. Přírodní park Prokopské a Dalejské údolí je jen 200 metrů od lokality. V blízkosti jsou školy, školky, zdravotnická zařízení a velký sportovní komplex s bazénem, tenisovými kurty, fitness a wellness. To vše tuto lokalitu předurčuje pro klidné rodinné bydlení.

Všechny luxusní byty zde mají klimatizaci, podlahové vytápění, exkluzivní koupelny a dřevěné podlahy s možností vlastního výběru designu a dekoru. Stavby mají skleněná zábradlí, posuvná dřevěná eurookna a jsou obloženy designovými dřevěnými deskami a kamenem. Většina bytů má ve své ceně již také zahrnuto podzemní parkovací stání, sklep a balkon nebo terasu. Projekt bude dokončen do prosince 2022 a kupující tak nyní ještě mají široké možnosti individuálního výběru vnitřního vybavení a dalších klientských změn.

Zdroj informací

Central Group a. s. a NejBusiness.cz

Datum

22. května 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.2352 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál