Přihlaste se do 15. ročníku soutěže Firma roku a Živnostník roku 2020

Přihlaste se do 15. ročníku soutěže Firma roku a Živnostník roku 2020

Současná situace výrazně zasahuje do práce většiny živnostníků a firem po celé České republice. Už teď se ale můžete připravit na lepší časy a udělat doma od počítače něco, co Vaše podnikání posune tím správným směrem. Každý, kdo chce zviditelnit svoji firmu či živnost nebo získat nové zkušenosti a kontakty, má právě teď skvělou šanci. Není nic jednoduššího než se přihlásit do 15. ročníku podnikatelských soutěží Vodafone Firma roku a MONETA Živnostník roku 2020. Podělte se s námi o svůj podnikatelský příběh a osvěžte se chvilkou pozornosti věnovanou jiným tématům než těm aktuálním, vaše podnikání za to stojí!

Svět podnikání jede dál. Dnešním dnem se otevírá registrace do tradičních podnikatelských soutěží o titul Firma roku a Živnostník roku. Odbornými tématy nabitá podzimní krajská kola se už připravují, zajímavé ceny nejen pro celkové vítěze, ale i pro ty krajské, se už chystají. Nejlepší z každého kraje postoupí do celorepublikového finále, v němž bude udělen titul Firma roku 2020 a Živnostník roku 2020. Slavnostní vyhlášení proběhne v prosinci 2020 na galavečeru v Praze na Žofíně. Stačí se registrovat na stránkách www.firmaroku.cz nebo www.zivnostnikroku.cz.

Už krajská kola budou skvělou příležitostí, jak na sebe upozornit. Potvrdil to předseda představenstva společnosti ATAS Elektromotory Náchod, která se vloni stala vítězem v Královéhradeckém kraji: „Je to obrovské PR a představení firmy nejenom v regionu, ale tím, že jsme vyhráli krajské kolo a dostali se do Prahy, tak i celorepublikově. A ani na Žofíně jsme se neztratili. Vážím si toho. Když se něco povede, tak důvod k radosti je a pofouká to ego každému z celé firmy. Dobrým bonusem bylo i to, že jsme měli v uspěchané době chviličku se zastavit, popovídat a vyměnit si zkušenosti,“ říká Otto Daněk.

Titulárním partnerem kategorie Firma roku je společnost Vodafone Czech Republic

„Současná doba představuje pro podnikatele a firmy mnoho změn a my obdivujeme všechny, kteří musí čelit novým výzvám ve svém podnikání. Už po třinácté jsme hrdým partnerem soutěže Firma roku a jsme připraveni naše zákazníky a partnerské firmy udržet ve spojení a posouvat je vpřed v jejich digitální transformaci,“ říká Jonathan Rutherford, viceprezident Vodafonu pro firemní zákazníky. 

Mezi živnostníky vloni uspěl poslední v České republice řemeslem vyučený kolář Augustin Krystyník ze Zlínského kraje, který pokračuje v rodinné živnosti založené svým otcem. Vyrábí všechny druhy a typy kol, vozy, kočáry, kola na hasičské stříkačky nebo kola na veterány, které mají ohýbané loukotě. Opravuje i dřevěné karoserie starých veteránů. „Chodí ke mně na zkušenou vyučení řemeslníci, stolaři. Spolupracuji s učilištěm v Jaroměři, navštěvují mě učni i mistři,“ uvedl loňský vítěz Augustin Krystyník.


Titulárním partnerem kategorie Živnostník roku je společnost MONETA Money Bank

„Živnostníci jsou základem české ekonomiky a my jsme šampionem ve financování jejich potřeb. I proto jsme hrdým generálním partnerem renomované soutěže Živnostník roku. Jejím prostřednictvím budeme moci nejúspěšnější živnostníky z celé České republiky ocenit a přiblížit široké veřejnosti. Tím jim pomůžeme v dalším růstu a stát se inspirací pro ostatní,“ říká o soutěži Marek Dvořák, senior manažer MONETA Money Bank pro živnostníky a malé firmy.

V Hlavním městě Praha se v roce 2019 přihlásilo 281 firem a 147 živnostníků. V krajském kole zvítězila společnost ABRA Software, která se věnuje výrobě a vývoji softwaru. Mezi živnostníky uspěla Kristýna Farkašová, která půjčuje dětské oblečení.

Živnostníci, kteří mají minimálně jeden rok platné živnostenské oprávnění nebo malé a střední firmy s nejméně dvouletou účetní historií a s obratem do 1,5 miliardy korun nemají na co nečekat! Přihlašovat se můžou do 18. června 2020, ale nemá cenu nic zbytečně odkládat. Prvních sto registrovaných získá roční předplatné Hospodářských novin. A pokud kdokoli ví o někom, kdo by měl v soutěži také být, platí možnost nominování ze strany zaměstnanců, zákazníků, známých nebo kolegů. Stačí poslat svůj tip na info@firmaroku.cz.

I v letošním roce je součástí podnikatelských soutěží populární anketa Absurdita roku. Od dneška má kdokoli možnost nominovat byrokratický nesmysl, který podnikatelům a živnostníkům zbytečně ztěžuje práci. Za dobu své existence přispěla anketa k odstranění celé řady zbytečných zákonů a vyhlášek.  

Z dnes už zrušených absurdit je možné jmenovat povinnost vést evidenci o kontrolách na zdravotní nezávadnost, ačkoli tuto evidenci mají povinnost vést kontrolní úřady, dále třeba neuznávání dokumentů posílaných úřady podnikatelům do datových schránek jinými úřady za originály nebo vládní nařízení určující firmám, kdy mají vymalovat či vyhlášku ukládající fyzioterapeutům mít ve své ordinaci velké zrcadlo. Nominovat může kdokoli, a to do 25. května 2020 na info@firmaroku.cz. O vítězné absurditě rozhoduje veřejnost v on-line hlasování. Výsledky se dozvíme 10. června 2020.

Zdroj informací

Firmaroku.cz, Zivnostnikroku.cz a NejBusiness.cz

Datum

18. května 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.3663 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál