AbbVie dokončilo akvizici společnosti Allergan

AbbVie dokončilo akvizici společnosti Allergan

AbbVie, globální biofarmaceutická společnost zaměřená na výzkum a vývoj, oznámila, že 8. května dokončila akvizici společnosti Allergan plc poté, co obdržela schválení od všech vládních regulačních orgánů, jak vyžaduje akviziční smlouva, a také schválení irským vrchním soudem.

„Jsme velmi potěšeni, že jsme dosáhli tohoto důležitého milníku pro společnost, její zaměstnance, akcionáře a pacienty, kterým pomáháme“, řekl Richard A. Gonzalez, předseda představenstva a generální ředitel společnosti AbbVie. „Naši noví kolegové ze společnosti Allergan, stejně jako naši vlastní zaměstnanci, by měli být oceněni za veškeré úsilí, které vedlo k dosažení tohoto přelomového okamžiku pro naši společnost. AbbVie bude nyní dobře diverzifikovaným lídrem v mnoha důležitých terapeutických oblastech, a to nejen díky přípravkům, které jsou již na trhu zavedené, ale i těm ve vývoji. Naše finanční síla nám umožní pokračovat v investicích do nejmodernější vědy a v hledání medicínských řešení pro uspokojení dosud nenaplněných potřeb pacientů, kteří se na nás spoléhají. Jsem na obě společnosti hrdý a těším se na další příležitosti v budoucnu.”

MUDr. Branislav Trutz, generální ředitel AbbVie Česká republika a Slovensko, k tomu dodává: „Pro AbbVie je období integrace opravdu výjimečné. Jsme nadšení z možností, které nyní máme díky širokému a diverzifikovanému portfoliu před sebou a které nám poskytují příležitost změnit mnoho dalších lidských životů k lepšímu. Těšíme se proto na naši společnou úspěšnou budoucnost.“

Stabilní postavení společnosti pro dlouhodobý růst v klíčových terapeutických oblastech

Tato akvizice významně rozšiřuje a diverzifikuje výnosovou základnu AbbVie a doplňuje stávající vedoucí postavení společnosti v oblasti imunologie s lékem Humira® a nedávno uvedenými přípravky SkyriziTM a RinvoqTM a v hematoonkologii s léky Imbruvica® a Venclyxto®. Allergan poskytuje nové příležitosti pro růst v neurologii s přípravky Botox® Therapeutics, Vraylar® a UbrelvyTM a globální obchodní aktivity v estetické medicíně s předními značkami včetně Botox® a Juvederm®. 

Toto diverzifikované portfolio produktů již uvedených na trh podpoří současnou růstovou platformu AbbVie (s výjimkou léku Humira) k dosažení tržeb ve výši přibližně 30 miliard USD za celý rok 2020 s kombinovanými výnosy přibližně 50 miliard USD. Pro společnost bude rovněž znamenat posílení dlouhodobého potenciálu růstu, rostoucí dividendy a investice do inovací ve všech terapeutických oblastech. Společnost očekává rychlé umořování navýšeného dluhu pomocí zvýšeného provozního peněžního toku.

V souvislosti s uzavřením akvizice zvolilo představenstvo AbbVie Thomase C. Freymana, bývalého výkonného viceprezidenta a finančního ředitele společnosti Abbott, do představenstva AbbVie. T. C. Freyman nyní působil v představenstvu společnosti Allergan.
Finanční podmínky

V souladu s podmínkami transakční smlouvy obdrží akcionáři společnosti Allergan 0,8660 akcie skupiny AbbVie a 120,30 USD v hotovosti za každou akcii společnosti Allergan v celkové protihodnotě 193,23 USD za akcii společnosti Allergan (na základě uzavírací ceny kmenových akcií skupiny AbbVie ze dne 7. května 2020 ve výši 84,22 USD). Kmenové akcie společnosti Allergan se přestaly obchodovat na newyorské burze k 8. 5. 2020.

O AbbVie

Posláním společnosti AbbVie je vyvíjet a dodávat inovativní léky, které pomáhají řešit současné závažné zdravotní problémy i budoucí zdravotní výzvy. Usilujeme o vytváření významného přínosu pro kvalitu života pacientů v klíčových terapeutických oblastech – imunologii, onkologii, neurovědách, péči o oči, virologii, zdraví žen a gastroenterologii, a také s produkty a službami v rámci portfolia společnosti Allergan Aesthetics. Více informací o AbbVie najdete na: www.abbvie.com, Twitteru, Facebooku, Instagramu, YouTube a LinkedIn.

Zdroj informací

AbbVie a NejBusiness.cz

Datum

18. května 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.2591 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál