HP představuje nové Chromebooky pro firemní uživatele

HP představuje nové Chromebooky pro firemní uživatele

Společnost HP Inc. představuje nové notebooky a řešení navržené v reakci na současné potřeby firemních uživatelů v nejrůznějších oblastech, čímž dokládá svou snahu pomoci podnikům a jejich pracovníkům udržet produktivitu, ať už pracují odkudkoli.

I když podniky již nějakou dobu přecházejí na cloudová řešení a infrastrukturu virtuálních desktopů (VDI), aby zvýšily zabezpečení a ušetřily náklady, vystupňovala probíhající pandemie poptávku po zařízeních pro ty, kteří primárně pracují s webovými aplikacemi a nástroji, využívajícími vzdálený přístup. Společnost HP v nedávném průzkumu zjistila, že téměř 60 % uživatelů, pracujících během karantény z domova, používá k práci svá soukromá zařízení, což v případě jejich nedostatečného zabezpečení představuje pro firmy významné bezpečnostní riziko. Průměrný zaměstnanec také při práci používá 22 cloudových aplikací.

„Vzhledem k tomu, že se podniky a administrativní pracovníci v této mimořádné době přizpůsobují nové realitě práce z domova, nebyla poptávka po bezpečných a snadno nasaditelných zařízeních využívajících cloudová řešení nikdy tak vysoká,“ říká Andy Rhodes, globální ředitel divize Commercial Personal Systems společnosti HP Inc. „Naše nové Chromebooky a řešení pro mobilní tenké klienty jsou navrženy tak, aby vyhovovaly potřebám firemních uživatelů ve všech oblastech – ať už pracují z pohovky, od kuchyňské linky nebo případně z kanceláře. Jsme hrdí na to, že spolupracujeme se společností Google, abychom podpořili inovace, které pomáhají firmám dále rozšiřovat zdroje, jichž využívají, a zároveň poskytují uživatelům nové možnosti práce a usnadňují jim život.“

Notebooky HP Elite c1030 Chromebook Enterprise, HP Pro c640 Chromebook Enterprise a HP Chromebook Enterprise 14 G6 jsou navržena se zvláštním zřetelem k současnému způsobu práce. Zařízení HP mt22 Mobile Thin Client a HP ThinPro Go pomáhají zajistit plynulý přechod do virtuálního pracovního prostoru – zejména při práci z domova.

Jednoduché, škálovatelné a zabezpečené Chromebooky pro firemní uživatele

Nové portfolio Chromebooků HP, uzpůsobených intenzivnímu využívání cloudu mobilními pracovníky, se odlišuje špičkovým designem, prvky zajišťujícími ochranu soukromí a neuvěřitelným mobilním výkonem. Portfolio výrobků s upgradem na verzi Chrome Enterprise přináší možnost správy a zabezpečení splňující požadavky podniků s mimořádnou jednoduchostí, která šetří čas a peníze oddělení IT.

„K umožnění práce na dálku jsou nyní více než kdy předtím zapotřebí ty správné nástroje. Nejdůležitější je zajistit bezpečné prostředí, které zaměstnancům umožní být produktivní, poskytne jim přístup k nástrojům usnadňujícím spolupráci a umožní oddělení IT centrálně a vzdáleně spravovat používaná zařízení,“ uvedl John Solomon, viceprezident pro OS Chrome společnosti Google. „Ve verzi Chrome Enterprise jsou zaměstnanci okamžitě produktivní a správci IT jsou schopni efektivně nasadit a v požadovaném rozsahu bezpečně spravovat flotilu zařízení. Jsme rádi, že můžeme úzce spolupracovat se společností HP, a s pomocí vysoce kvalitních zařízení HP Chromebook Enterprise díky tomu vytvořit moderní výpočetní prostředí, splňující potřeby vzdálených pracovníků všude na světě.“

Zásluhou dechberoucího, takřka bezrámečkovému displeji s úhlopříčkou 13,5 palce a poměrem stran 3:2, který se může pochlubit 90,1% poměrem obrazovky k tělu, jenž je v kategorii Chromebooků vůbec nejvyšší, nabízí HP Elite c1030 Chromebook Enterprise působivý zážitek při práci na internetu, na virtualizovaných plochách i v aplikacích pro Android. Nejnovější procesory Intel 10. generace se systémem aktivního chlazení, který umožňuje intenzivní multitasking aplikací a pořádání videokonferencí, a baterií, která udrží počítač v provozu až 12 hodin, poskytují vynikající výkon. Toto krásně řemeslně zpracované zařízení s 360stupňovým kloubem přináší také:

  • Zabezpečení uvnitř i venku. První Chromebook na světě s obrazovkou vybavenou integrovaným filtrem pro zajištění ochrany soukromí. Funkce HP Sure View Reflect dokáže stisknutím tlačítka okamžitě skrýt obsah obrazovky před cizím zrakem. Integrovaný snímač otisků prstů a fyzická krytka vestavěné webové kamery zajišťují ochranu soukromí a poskytují uživatelům i IT oddělením větší klid.
  • Špičkový výkon a produktivita. První Chromebook na světě pro firemní uživatele vyrobený jako součást inovačního programu Project Athena společnosti Intel, je navržen tak, aby poskytoval novou třídu pokročilých notebooků. Podpora Wi-Fi 6, postavená na technologii LAN HP Extended Range, a volitelná podpora sítí LTE zaručují přístup k datům, spolupráci v reálném čase a připojení tam, kde uživatel právě pracuje.
  • Udržitelnost. Výroba s důrazem na ochranu životního prostředí – horní víko je vyrobeno ze 75 % z recyklovaného hliníku, klávesnice z 50 % z recyklovaných plastů a k výrobě reproduktorů byly použity plasty, které by jinak skončily v oceánech. Naším cílem je, aby zařízení získalo ve dvaceti zemích certifikaci EPEAT® Gold a stalo se prvním Chromebookem, který splňuje tento uznávaný oborový standard udržitelnosti.

„HP Elite c1030 je výsledkem mimořádného společného technického vývoje, na němž spolupracovaly společnosti HP a Intel v inovačním programu Project Athena. Jsme potěšeni, že výsledkem našeho úsilí o vývoj zařízení s maximálním výkonem, rychlou odezvou, dlouhou životností baterie a ideální velikostí je jeden z prvních komerčně dostupných Chromebooků, vyrobených v uvedeném programu Project Athena,“ uvedl Chris Walker, viceprezident a generální ředitel divize Mobile Client Platforms Group společnosti Intel. „HP Elite c1030 je postaven na procesorech Intel Core 10. generace. Jde o výkonný přístroj s tenkým a lehkým designem, jenž chce oslovit profesionální uživatele, kteří tráví mnoho času na cestách a využívají ke své práci cloudové služby, a byl navržen s cílem poskytnout této skupině špičkový výkon a umožnit prvotřídní produktivitu.“

Chromebook HP Pro c640 Enterprise je navržen pro snadnou práci s cloudovými službami. Toto zařízení je postaveno na nejnovějších procesorech Intel® 10. generace a uživatelé se při jeho používání díky baterii s výdrží až 12 hodin a rychlému nabíjení HP Fast Charge, které dokáže za 90 minut nabít baterii na 90 %, mohou své práci věnovat déle. Zařízení nabízí také následující:

  • Odolnost. Nejtenčí 14palcový Chromebook na světě se stylovým hliníkovým šasi. Chromebook byl navržen, tak aby splňoval požadavky náročných testů dle standardů MIL-STD, a je vybaven podsvícenou klávesnicí, která dokáže odolat rozlití až 350 ml vody.
  • Zabezpečení na podnikové úrovni. HP Privacy Camera s integrovanou krytkou pomáhá chránit kameru před zneužitím a volitelný integrovaný snímač otisků prstů umožňuje rychlý zabezpečený přístup.
  • Bezproblémová spolupráce. Díky podpoře Wi-Fi 6 a proprietárnímu řešení HP pro LAN s rozšířeným dosahem získají uživatelé pracující s cloudovými službami síťové připojení s větším dosahem a vyšší rychlostí. Ploché panty s úhlem rozevření až 180° umožňují přístroj rozevřít zcela naplocho, vestavěná webová kamera a reproduktory usnadňují spolupráci a integrovaný port HDMI eliminuje nutnost používat adaptéry.

Novým přírůstkem v portfoliu je také HP Chromebook Enterprise 14 G6, který je nově přepracován, tak aby poskytoval výkon i funkce, které vyžadují firemní pracovníci působící v terénu. Klávesnici notebooku lze otřít běžnými vlhčenými ubrousky pro domácnost. Uživatelé mohou snadno rozšířit svůj pracovní prostor pomocí HDMI a portu USB-C®, připraveného na moderní zařízení. Díky baterii s výdrží až 13,5 hodiny a podpoře rychlého nabíjení HP Fast Charge zvládnete více práce a bezpečná integrovaná kamera HP Privacy Camera vás zbaví obav ze zneužití hackery. Díky technologii LAN HP Extended Range mohou uživatelé také využívat výhod výkonnějšího Wi-Fi® připojení.

Umožňujeme bezproblémový přechod do virtuálního pracovního prostředí

HP mt22 Mobile Thin Client umožňuje mobilním uživatelům bezpečně a produktivně pracovat ve virtuální infrastruktuře, postavené na řešeních Citrix® či VMware®. Operační systém HP ThinPro zajišťuje zabezpečení uživatelských dat, zařízení i identit na několika úrovních a k bezpečnosti dále přispívá BIOS s funkcí automatického obnovení po útoku a zabezpečená kamera HP Privacy Camera. Model mt22 je navržen s maximálním důrazem na odolnost a spolehlivost.

Jde o první mobilní tenký klient na světě s plochým pantem, umožňujícím otevření víka až do úhlu 180°, který je vybaven odolným šasi lisovaným z jednoho kusu hliníku, testovaným dle vojenských standardů MIL-STD. Procesory Intel® Celeron® ve spojení s technologií HP Wireless Range Wireless LAN, umožňují uživatelům dosáhnout vyšší produktivity a jednoduše se prostřednictvím dokovací stanice HP USB-C® připojit k monitoru a k dalšímu příslušenství u pracovního stolu.

Společnost HP představila také zařízení HP ThinPro Go, umožňující zaměstnancům pracovat bezpečně odkudkoli, neboť jim umožňuje spustit počítač z USB a nabootovat do prostředí s operačním systémem HP ThinPro, které jim zajistí okamžitý a bezpečný přístup k podnikovým aplikacím a datům.

Udržitelnost

Společnost HP oznámila, že má ekologicky nejudržitelnější portfolio počítačů na světě a že se zavazuje ve všech svých nových stolních počítačích HP Elite a HP Pro a v noteboocích uvedených na trh v roce 2020 použít plasty, které by jinak skončily v oceánech. Elite c1030 Chromebook Enterprise je nejnovějším přírůstkem v řadě inovací HP, zaměřených na udržitelnost.

Reprezentuje první Chromebook na světě, k jehož výrobě byly použity plasty, jinak končící v oceánech. Společnost HP nedávno představila první mobilní pracovní stanice na světě, k jejichž výrobě byly použity plasty, jinak nevyhnutelně směřující do oceánů. Jde o modely HP ZBook Studio a HP ZBook Create.

„V HP se neustále snažíme přicházet s novými nápady, které by nám umožnily posunout se k udržitelnější budoucnosti, v níž následující generace dosáhnou vyvážené spotřeby a budou žít v souladu s přírodou a s naší jedinečnou planetou Zemí,“ uvedla Ellen Jackowski, globální ředitelka pro strategie udržitelnosti a inovace společnosti HP Inc. „Jsme hrdí na skutečnost, že můžeme našim zákazníkům nabídnout ekologicky nejudržitelnější portfolio počítačů na světě. Ve srovnání s dalšími hráči v oboru se můžeme pochlubit největším počtem osobních počítačů, které získaly certifikaci EPEAT Gold PC v nejvíce zemích. HP Elite c1030 Chromebook Enterprise je nejnovějším výrobkem HP, který se připojuje k řadě inovací, s nimiž přicházíme v zájmu snahy využít plasty, jinak zamořujícími oceány, a uspíšit tímto způsobem naše úsilí o rozvoj oběhového, nízkouhlíkového hospodářství.“

Dostupnost:

  • HP Elite c1030 Chromebook Enterprise bude v České republice v prodeji od října za ceny od 20 490 Kč.
  • HP Pro c640 Chromebook Enterprise bude v České republice v prodeji od července za ceny od 16 990 Kč.
  • HP Chromebook Enterprise 14 G6 bude v České republice v prodeji od července za ceny od 9 490 Kč.
  • HP mt22 Mobile Thin Client bude v České republice v prodeji od června za ceny od 15 290 Kč.
  • HP ThinPro Go bude v České republice v prodeji od srpna za ceny od 9 590 Kč.

O společnosti HP

Společnost HP Inc. (NYSE: HPQ) vytváří technologie, které usnadňují život lidem po celém světě. Prostřednictvím našeho portfolia osobních počítačů, tiskáren a řešení pro 3D tisk vytváříme zážitky, které ohromí. Více informací o HP Inc. naleznete na http://www.hp.com.

Zdroj informací

HP a NejBusiness.cz

Datum

16. května 2020

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.6479 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál