Mars daruje komunitám 20 milionů dolarů v reakci na COVID-19

Mars daruje komunitám 20 milionů dolarů v reakci na COVID-19

Globální výrobce cukrovinek, potravin a krmiv pro domácí zvířata Mars oznámil, že podpoří celosvětový boj proti koronaviru formou věcných a peněžních darů ve výši 20 milionů dolarů. Rodinná firma se spojila se třemi globálními charitativními organizacemi, CARE, Světovým potravinovým programem OSN a Humane Society International, s cílem lépe podporovat komunity, v nichž působí, a pomáhat těm nejzranitelnějším ve svých rozšířených dodavatelských řetězcích.

Kromě této globální reakce je společnost aktivní také na místní úrovni: v České republice se spojily Mars, Royal Canin a závod na výrobu cukrovinek Mars Wrigley s cílem darovat více než šest tun potravin, čokolády a cukrovinek a více než dvě tuny krmiva pro domácí zvířata, a podpořit tak lidi, domácí mazlíčky a komunity nejvíce postižené pandemií.

V rámci své probíhající reakce na celosvětovou pandemii COVID-19 sdílí rodinná firma Mars aktualizované informace o svých krocích, které jsou zaměřeny na podporu komunit, v nichž působí, a těch nejzranitelnějších ve svých rozšířených dodavatelských řetězcích. Nový závazek Marsu zahrnuje v první řadě peněžní a věcné dary ve výši 20 milionů dolarů na podporu lidí, domácích zvířat a komunit nejvíce postižených pandemií a na pomoc těm, kdo bojují v první linii.

Balíček podpory zahrnuje dar ve výši pět milionů dolarů pro společnost CARE, který pomůže organizaci ještě účinněji řešit specifické potřeby nejzranitelnějších lidí na světě, včetně žen, dětí a uprchlíků v rozvojových zemích. Míra nakažení virem zde teprve začíná prudce růst a nacházejí se zde ti nejméně připravení. Balíček podpory ve výši dvou milionů dolarů pomůže Světovému potravinovému programu Spojených národů řídit logistiku v případě nouzového přidělování potravin a vybavení na záchranu životů pro nemocnice v postižených oblastech. A konečně, dar jednoho milionu dolarů pro společnost Humane Society International (HSI) pomůže zmírnit břemeno přeplněných útulků.

HSI se v současné době zaměřuje na pomoc domácím mazlíčkům, kteří byli opuštěni, odloženi nebo odevzdáni do útulků kvůli tomu, že jejich majitelé onemocněli nebo již nemají v důsledku COVID-19 finanční prostředky na jejich péči.

Zůstatek ve výši dvanácti milionů dolarů sestává z kombinace peněžních a věcných darů napříč trhy, na nichž Mars působí, jakož i darů od jeho nadací. Na místní úrovni se Mars Česká republika, závod na výrobu cukrovinek Mars Wrigley v Poříčí nad Sázavou a Royal Canin Česká republika spojily, aby poskytly podporu zranitelným lidem a domácím zvířatům, ale i těm, kteří pracují v první linii v boji proti COVID-19, lépe zvládat různé dopady pandemie. Jedná se o tým pohotovostní lékařské služby v Praze nebo Nadační fond Ozbrojených složek ČR. Podpora byla nabídnuta také Potravinové bance pro Prahu a Středočeský kraj, organizaci SOS dětské vesničky a pěti útulkům pro zvířata.

Ursula Irwin, ředitelka pro český trh společnosti Mars, uvedla: „Náš přístup k fungování v této krizi COVID-19 byl a nadále bude zajištění bezpečnosti a spokojenosti našich spolupracovníků, jak společnost říká svým zaměstnancům, aktivní snaha při prevenci šíření viru a péče o naše komunity. Vzájemnost je jedním z klíčových principů naší každodenní práce a nyní vidíme více než kdy jindy, že musíme podporovat naše místní komunity, abychom překonali toto obtížné období, a věříme, že jim náš dar pomůže.“

Věra Doušová, ředitelka Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj, která poskytuje potravinářské výrobky lidem v nouzi, uvedla: „Děkujeme společnosti Mars za velkorysý dar rýže a cukrovinek. V době pandemie mnozí lidé přišli o práci, a přibývá tak mnoho těch, kteří potřebují naši pomoc. Darované potraviny pomohou překonat nouzi osamělým seniorům a matkám samoživitelkám, kteří dnes patří mezi nejvíce ohrožené skupiny.”

Společnost Mars v České republice

Společnost Mars vstoupila na český trh v roce 1992. Od roku 2016 jsou její aktivity na českém trhu zastřešeny organizací Mars Multisales Central Europe, která propojuje český, slovenský, rumunský a maďarský trh. Se svými v současné době 540 zaměstnanci (zvanými spolupracovníci) dnes společnost působí ve třech kategoriích: segment cukrovinek (čokoláda, žvýkačky a cukrovinky), potraviny (omáčky a rýže) a výživa pro domácí mazlíčky. Kromě toho Mars v regionu střední Evropy provozuje dvě ze svých největších továren. V Poříčí nad Sázavou v České republice funguje závod na výrobu nečokoládových cukrovinek a také středisko vývoje cukrovinkových produktů, v Maďarsku pak továrna v oblasti Csongrád-Bokros vyrábějící suchá krmiva a pochoutky pro psy.  

O společnosti Mars, Incorporated

Mars je rodinná firma s více než stoletou historií, která nabízí širokou škálu produktů a služeb pro spotřebitele a jejich zvířecí mazlíčky. S obratem téměř 35 miliard dolarů je společnost globálním byznysem, který vyrábí některé z nejoblíbenějších značek na světě: M&M's®, SNICKERS®, TWIX®, MILKY WAY®, DOVE®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, EXTRA®, ORBIT®, 5 ™, SKITTLES®, UNCLE BEN'S®, MARS DRINKS a COCOAVIA®. Mars také zajišťuje veterinární služby v síti veterinárních nemocnic BANFIELD® Pet Hospitals, Blue Pearl®, VCA® and Pet Partners™. Společnost má sídlo ve městě McLean ve Virginii a působí ve více než 80 zemích světa. Pět Principů společnosti Mars - kvalita, odpovědnost, vzájemnost, efektivita a svoboda - inspiruje více než 125 000 spolupracovníků, aby vytvářeli hodnotu pro všechny své partnery. Každým svým počinem tak Mars posouvá svět k lepšímu.  

Více informací o společnosti Mars naleznete zde. Sledujte nás na sociálních sítích Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram a na YouTube.  

O společnosti Royal Canin

Společnost Royal Canin Company, majitel značky ROYAL CANIN®, je divizí společnosti Mars Petcare a světovým lídrem v oblasti zdravé výživy pro kočky a psy.

Účelem Royal Canin, založeného před více než 50 lety francouzským veterinárním lékařem, Dr.Jeanem Catharym, je vytvořit lepší svět pro domácí mazlíčky (BETTER WORLD FOR PETS™) tím, že ve spolupráci s profesionály a odborníky na domácí zvířata posouvá hranice v oblasti výživy a expertízy.

Royal Canin úzce spolupracuje s profesionály zaměřenými na domácí mazlíčky, jako jsou chovatelé a veterináři, nejen při navrhování té nejlepší výživy pro kočky a psy, ale také při vývoji řady služeb, monitorovacích a diagnostických nástrojů, které jim pomohou lépe porozumět domácím zvířatům a lépe o ně pečovat.

Její jedinečný přístup klade nutriční požadavky koček a psů na přední místo v rámci inovačního procesu. Jejich věk, životní styl, velikost, plemeno, citlivost a úroveň aktivity jsou studovány pomocí vědy a pozorování s cílem vyvinout stravu pro všechny specifické potřeby domácích mazlíčků. Společnost urychluje udržitelné postupy, zejména pokud jde o zodpovědné získávání zdrojů, snižování emisí a odpadu a používání udržitelných obalů.

Royal Canin, působící na více než 100 trzích, čítá přibližně 7 800 spolupracovníků, včetně 500 veterinářů a odborníků na výživu. Řídí také 16 výrobních závodů po celém světě, 1 výzkumné a vývojové centrum, 2 inovační centra a 4 laboratoře. Nutriční produkty Royal Canin jsou k dostání u maloobchodních prodejců se specializací na domácí mazlíčky a veterinárních stanicích po celém světě.

Mimo Evropu vlastní společnost Royal Canin také značku Eukanuba TM - nutriční nabídku pro psy pro vysokou výkonnost.

Pro více informací o společnosti Royal Canin navštivte stránku www.royalcanin.com.

Zdroj informací

Mars a NejBusiness.cz

Datum

5. května 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.4534 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál