Notebooky ASUS ProArt StudioBook jsou v Česku

Notebooky ASUS ProArt StudioBook jsou v Česku

ASUS uvedl na český trh novou modelovou řadu notebooků ProArt StudioBook. Ta je určena zejména tvůrcům obsahu a kreativním profesionálům, tedy grafickým designérům, animátorům, vývojářům her, programátorům, fotografům či architektům. Prvními vlaštovkami v tuzemských obchodech je dvojice laptopů ProArt StudioBook Pro 17 a ProArt StudioBook 15 v decentním šedém provedení, které se začaly prodávat za 68 990 Kč, resp. 67 490 Kč včetně DPH.

První z nich disponuje 17palcovým WUXGA IPS Full HD displejem s poměrem stran 16:10, ultra výkonnou dedikovanou grafickou kartou NVIDIA Quadro T2000, 32 GB operační paměti, portem USB-C s rozhraním Thunderbolt 3, NumberPadem nebo čtečkou otisků prstů.

Druhý nabízí 15,6palcový IPS 4K displej s poměrem stran 16:9 a dedikovanou grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 2060 se 16 GB grafické paměti GDDR6. Oba modely jsou vybaveny procesory Intel Core i7-9750H, SSD úložištěm o kapacitě 1 TB a displeji s certifikací Pantone Validated garantující věrné barvy. Nechybí ani operační systém Windows 10 Pro, moderní bezdrátové připojení Wi-Fi 802.11ax, nebo odolnost na úrovni vojenského standardu MIL-STD 810G.

Potřeby tvůrců obsahu bývají různé. Fotografové a tvůrci videí se zajímají o přesnost barev, designéři či vývojáři her potřebují co nejvyšší vykreslovací rychlosti, grafici a animátoři se neobejdou bez bleskového renderingu. Nová řada modelů ProArt StudioBook nabízí vše, a navíc v kompaktním a lehkém provedení, ideálním jak pro práci ve studiu či ateliéru, tak na cestách nebo přímo v terénu.

Laptopy ProArt StudioBook Pro 17 a ProArt StudioBook 15 poskytují výjimečný výkon pro všechny typy kreativní a umělecké činnosti. Výborně zvládají nejrůznější grafické úkony od 3D vykreslování přes střih videa a zvuku až po okamžité zpracování výsledného produktu. Software AI Up-Res inteligentně zvyšuje rozlišení obrazu a vytváří obraz vyšší kvality. K dispozici je pestrá paleta možností připojení pomocí rozhraní USB 3.1, Thunderbolt 3, HDMI či integrované čtečky SD karet.

Dlouhé hodiny práce zpříjemní kvalitní a přesná klávesnice, v případě ProArt StudioBooku Pro 17 doplněná o NumPad (tedy numerickou klávesnici integrovanou v touchpadu). Obřímu výkonu je přizpůsobeno i chlazení notebooků kombinující hardwarové a softwarové funkce. Šestici teplovodivých trubek, odvádějících teplo z CPU a GPU, doplňují čtyři chladiče se 205 tenkými měděnými žebry. Speciální tunel odolný vůči prachu udržuje chladič bez nečistot, zatímco ventilátor se speciálně navrženými kryty sání a 83 lopatkami z tekutých krystalů polymeru vyhání teplý vzduch ze šasi.

ASUS ProArt StudioBook Pro 17 s grafickou kartou NVIDIA Quadro

Vysoký grafický výkon, špičkové parametry a konektivita, grafická karta NVIDIA Quadro a přitom vysoká mobilita. To jsou klíčové vlastnosti modelu ProArt StudioBook Pro 17, který je současně jedním z nejtenčích takto výkonných zařízení na trhu. Jeho 17palcový IPS NanoEdge Full HD displej s poměrem stran 16:10 nabídne profesionálním kreativcům široký barevný gamut s ostrými detaily a jasnými živými barvami, antireflexní povrch displeje zase zabrání nežádoucím odleskům.

Díky tenkým rámečkům zabírá obrazovka 84 % čelní strany a pomocí pantů jej lze otočit až o 180 stupňů. Displej nabízí certifikaci Pantone Validated nebo odolnost podle vojenského standardu MIL-STD 810G. Procesor Intel Core i7-9750H, 1TB SSD úložiště a 32 GB operační paměti doplňuje ještě výkonná samostatná grafická karta NVIDIA Quadro T2000 s certifikací ISV, která zaručuje, že tento produkt pracuje spolehlivě v profesionálních aplikacích předních světových vývojářů softwaru, jako jsou Adobe nebo Autodesk. Vedle pohodlné klávesnice je k dispozici i touchpad ve formě NumPadu, nechybí USB-C s rychlým rozhraním Thunderbolt 3 či gigabitové Wi-Fi 802.11ax připojení pro bleskový přenos dat. Díky technologii ASUS SonicMaster Premium nabízí počítač komplexní zvuk s bohatými a hutnými basy.

ASUS ProArt StudioBook 15 s prvotřídním 4K Ultra HD displejem

Pro ty, kteří potřebují pracovat v extrémně vysokém grafickém rozlišení, je určen model ProArt StudioBook 15. Jeho „dominantou“ je 15,6palcový IPS displej s rozlišením 4K (Ultra HD), poměrem stran 16:9 a certifikací Pantone Validated. Notebook obsahuje grafickou kartu NVIDIA GeForce RTX 2060 disponující 16 GB grafické paměti GDDR6, která poskytuje výkon zvládající velmi plynulé 3D animace a processing videa s vysokým rozlišením. Tento model je nejkompaktnějším modelem řady StudioBook. Díky hmotnosti necelé dva kilogramy a zesílenému kovovému šasi ze slitiny hořčíku je snadno přenosný, a přitom vysoce odolný.

Podobně jako StudioBook Pro 17 bez potíží prošel náročným testováním a je držitelem certifikátu podle vojenského standardu MIL-STD 810G. Navzdory výkonným komponentám nedochází k jeho přehřívání díky efektivnímu chladicímu systému, který při plném zatížení vykazuje maximální hlučnost pouhých 39 dB. Uvnitř notebooku tepe procesor Intel Core i7-9750H, jemuž sekunduje 16 GB operační paměti a SSD úložiště o kapacitě 1 TB.

Technické parametry

O společnosti ASUS

Společnost ASUS se věnuje výrobě produktů pro dnešní i budoucí inteligentní život. Její komplexní portfolio zahrnuje produktové řady Zenbo, ZenFone, ZenBook a řadu IT zařízení a komponent, spolu s řešeními pro AR, VR a IoT. ASUS zaměstnává po celém světě více než 16 tisíc lidí a přes 5 tisíc specialistů v oblasti výzkumu a vývoje. Společnost ASUS, inspirovaná mottem „In Search of Incredible“, získala roku 2018 tisíce prestižních ocenění a zařadila se na přední místa globálních žebříčků, včetně Global 2000 Top Regarded Companies podle časopisu Forbes, Top 100 Global Tech Leaders podle společnosti Thomson Reuters, či World’s Most Admired Companies podle časopisu Fortune.

Zdroj informací

ASUS a NejBusiness.cz

Datum

25. dubna 2020

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.1423 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál