Investiční fond Volvo Cars Tech Fund investoval do mladých izraelských technologických společností MDGo a UVeye

Investiční fond Volvo Cars Tech Fund investoval do mladých izraelských technologických společností MDGo a UVeye

Společnost Volvo Cars prostřednictvím svého investičního fondu Volvo Cars Tech Fund, investovala do dvou slibných izraelských technologických startupů.

Ředitelství obou firem, UVeye i MDGo, sídlí v Tel Avivu. Zde se nachází centrum DRIVE, na jehož činnosti se od roku 2017 podílí také automobilka Volvo Cars, která sem byla přizvána jako tzv. akcelerátor pro mladé společnosti působící v sektoru mobility. Společnosti UVeye a MDGo rozjely v posledních letech své podnikání právě za podpory centra DRIVE, které nabízí potenciál zlepšit kvalitu a potažmo i bezpečnost výsledných produktů. Uvedené startupy současně představují první investice fondu Volvo Cars Tech Fund mimo USA a Evropu.

MDGo se specializuje na tzv. medicínskou umělou inteligenci. Jejím cílem je prostřednictvím vyspělé technologie strojového učení zachránit spousty životů jednoduše tím, že zajistí, aby byli lidé po dopravní nehodě ve svém voze ošetřeni způsobem odpovídajícím jejich specifickému zranění.

Princip technologie společnosti MDGo spočívá v kombinaci údajů o tom, co se v reálném čase během dopravní nehody dělo ve voze, s lékařskými znalostmi, aby bylo možné již v raném stadiu automaticky a okamžitě určit pravděpodobný typ zranění osob v havarovaném voze.

Výsledné údaje by mohly být prostřednictvím platformy založené na bázi cloudu odeslány lékařům traumatologického oddělení a členům posádky rychlé pomoci, díky čemuž by mohlo být účastníkům dopravní nehody poskytnuto co nejvhodnější ošetření. Samotná technologie má potenciál snížit pravděpodobnost poúrazových komplikací a zhoršení závažnosti těžkých zranění, která by mohla vést až k smrti.

„Cílem technologie MDGo je něco, co je našim srdcím velmi blízké, a to je záchrana lidských životů,“ říká Zaki Fasihuddin, generální ředitel investičního fondu Volvo Cars Tech Fund. „Poslání společnosti MDGo plynule navazuje na misi automobilky Volvo Cars, a proto jsme rádi, že můžeme podpořit její další vývoj.“

Dalším investičním cílem fondu Volvo Cars Tech Fund je společnost UVeye vyvíjející vyspělou technologii pro automatickou externí kontrolu, v rámci níž dochází ke skenování automobilů za účelem zjištění různých poškození, promáčknutí a škrábanců. Nejenže automobilka Volvo Cars do společnosti UVeye investuje, ale současně hledá možnosti, jak využít její technologii při kompletní prohlídce exteriéru po pomyslném sjetí nového vozu z výrobní linky.

Automobilka Volvo Cars věří, že by jí mohla technologie společnosti UVeye pomoci ještě více zlepšit kvalitu vozů opouštějících továrnu, protože by byla při kontrole odhalena i sebemenší poškození. Vůbec poprvé by měla být zmíněná technologie využita koncem letošního roku ve švédské továrně Torslanda. Technologie by mohla být využívána také při různých krocích v rámci logistického řetězce a u autorizovaných partnerů pro prodej vozů Volvo.

„Protože jednou z klíčových priorit značky Volvo je udržování prémiových standardů kvality, velmi se zajímáme o možnosti, které technologie společnosti UVeye nabízí,“ uvádí Zaki Fasihuddin. „Tento typ vyspělé technologie skenování by nám mohl pomoci dosáhnout další úrovně kvality.“

Investiční fond Volvo Cars Tech Fund byl založen v loňském roce za účelem investování do začínajících společností z celého světa, které mají vysoký technologický potenciál. Investice se zaměřují na strategické technologické trendy ovlivňující transformaci automobilového průmyslu. Mezi ty patří umělá inteligence, elektrifikace, autonomní řízení a služby digitální mobility.

Od roku 2018 investoval Volvo Cars Tech Fund své prostředky do celé řady nadějných mladých společností – včetně startupu Luminar Technologies, který stojí v čele vývoje vyspělých senzorických technologií pro autonomní řízení, společnosti Varjo, zabývající se vývojem špičkových headsetů pro rozšířenou realitu, a firmy Zum, nabízející službu sdílené přepravy dětí. Další investice putovaly do společnosti FreeWire, jež se soustředí na vývoj nabíjecích systémů pro elektromobily, a do firmy Forcoit, která vyvíjí online flexibilní elektroniku, kterou lze vyrobit vytisknutím.

Zdroj informací

Volvo Car Group & NejBusiness.cz

Datum

27. července 2019

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.4538 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál