FlixBus otevírá zastávku v Hradci Králové a Náchodě, východní Čechy i Prahu lépe propojí s Polskem

FlixBus zavádí nová mezinárodní spojení, která potěší zejména obyvatele východních a severních Čech. Zelené autobusy budou od 6. listopadu nově zastavovat také v Hradci Králové a Náchodě, a to v rámci mezinárodní linky mezi Prahou a poskými městy jako Vratislav nebo Varšava. Přibudou i další každodenní spoje z Prahy do Varšavy nebo Gdaňsku přes Liberec, celkem se bude jednat o více než 40 spojů týdně.

Globální poskytovatel mobility FlixBus zavádí nová mezinárodní spojení, která potěší zejména obyvatele východních a severních Čech. Zelené autobusy budou od 6. listopadu nově zastavovat také v Hradci Králové a Náchodě, a to v rámci mezinárodní linky mezi Prahou a poskými městy jako Vratislav nebo Varšava. Přibudou i další každodenní spoje z Prahy do Varšavy nebo Gdaňsku přes Liberec, celkem se bude jednat o více než 40 spojů týdně. Jízdenky mohou zákazníci již nyní zakoupit na webových stránkách nebo v mobilní aplikaci FlixBusu.

FlixBus v letošním roce významně expanduje na vnitrostátních linkách v Česku, města Hradec Králové i Náchod ale doposud v zelené síti chyběla. Nová mezinárodní spojení mezi Prahou a Varšavou mohou nyní obyvatelé východních Čech využít k cestám do Prahy i do Polska.

„Uvědomujeme si, že dostupnost autobusového spojení mezi Hradcem Králové a Prahou je aktuálně nevyhovující. Jsme rádi, že můžeme nabídnout nová denní spojení na této trase v rámci mezinárodní sítě FlixBusu. Na rozšiřování nabídky dostupných spojení v Česku budeme i nadále pracovat,“ uvádí Martina Čmielová, mluvčí FlixBusu pro Českou republiku a Slovensko.

Spoje FlixBusu mezi Prahou a Varšavou se zastávkami v Hradci Králové a Náchodě budou každý den opouštět karlínské nádraží Florenc v 13:20, do Hradce Králové přijedou v 14:45 a Náchoda v 15:35. Mezinárodní linka bude končit ve Varšavě v 23:40. Opačně budou autobusy z Varšavy vyjíždět v 7:10, z Náchoda v 15:20, z Hradce Králové odjedou v 16:10 a do Prahy dorazí v 17:35. Ceny jízdenek pro celou trasu začínají na 269 Kč, mezi Hradcem Králové a Prahou od 89 Kč.

Rozšíření mezinárodních spojů do Polska pozitivně ovlivní i nabídku z Liberce. Jeho obyvatelé tak získají každodenní přímé spojení s Vratislaví, Varšavou, Poznaní nebo Gdaňskem a také přes 40 nových spojů do Prahy týdně.

Na trase mezi Prahou a Gdyní budou autobusy opouštět Florenc denně v 10:05 a 15:40, z Liberce odjedou v 11:40 a 17:10, do Gdaňsku přijedou ve 22:35 a 5:20, na konečnou do Gdyně dorazí v 23:30 a 6:15. Jedná se o cestu dlouhou celkem téměř 850 km, na jejímž konci čeká turisticky atraktivní pobřeží Baltského moře. Gdaňsk je největší metropolí a hlavním městem Pomořského vojvodství a s 455 tisící obyvateli také šesté nejlidnatější město v celém Polsku. Zpět autobusy vyjíždějí v 6:00 a 23:15, z Liberce v 18:05 a 12:30 a do Prahy přijedou v 19:30 a 13:55.

Dalším novým mezinárodním spojením vedoucím přes Liberec je i noční linka mezi Prahou a Varšavou. FlixBus bude od 6. listopadu odjíždět z Florence v 22:45 a o půl hodiny později z Černého Mostu. Z Liberce odjede v 00:25 a do Varšavy přijede v 8:35 ráno. Zpět vyráží z Varšavy v 21:00, z Liberce v 5:20 a do Prahy přijede v 6:55.

Novinka: Dětské bezpečnostní sedačky a neomezná Wi-Fi na vnitrostátních linkách

FlixBus v Česku přišel během posledního čtvrtletí se dvěma klíčovými inovacemi. V každém autobusu na vnitrostátní lince jsou k zapůjčení zdarma dvě dětské bezpečnostní autosedačky. Dopravce tak reaguje na časté dotazy ze stran rodičů ohledně bezpečnostních opatření pro cestování dětí do věku tří let. Český zákon totiž na malé děti doposud nepamatuje, není možné připoutat je standardním bezpečnostním pásem a při jejich přepravě bez dětské autosedačky tak mohou vznikat bezpečnostní rizika.

„V poslední době se množí dotazy od rodičů ohledem bezpečného cestování s dětmi mladšími tří let. Naše předpisy doposud ukládaly povinnost přinést v případě takového cestování vlastní dětskou autosedačku. Uvědomujeme si, že se jedná o komplikované řešení, proto jsme se rozhodli vybavit naše vnitrostátní spoje v České republice dvěma bezpečnostními dětskými autosedačkami a nabídnout je rodičům k zapůjčení zdarma,“ vysvětluje Martina Čmielová. Rezervovat si dětskou autosedačku pro cestu FlixBusem v rámci vnitrostátních linek je pro rodiče jednoduché a zdarma. Je třeba zavolat na zákaznickou linku FlixBusu a zeptat se na dostupnost dětské autosedačky a dvou volných míst určených k rezervaci na konkrétním spoji. Jsou-li k dispozici, zakoupí si přes internet dvě jízdenky s rezervací dvou sedadel vedle sebe, pro sebe a dítě. Poté opět zavolá na zákaznickou linku a potvrdí, na které sedadlo má řidič dětskou sedačku před nástupem do autobusu nainstalovat.

Od srpna FlixBus v rámci vnitrostátních linek poskytuje také neomezené připojení na internet v kvalitě 4G/LTE a zpřístupnil streamovací služby jako Spotify, Youtube, iVysílání ČT atd. Zákazníci zelených autobusů mohou v rámci většiny vnitrostátních tras navštívit i portál zábavy v prohlížeči svých zařízení na stránce media.flixbus.com. Zde najdou aktuální polohu vozidla zobrazenou na mapě, informační zprávy, filmy a hry. Portál zábavy je dostupný v češtině, angličtině i němčině a nabídku filmů plánuje dopravce pravidelně obnovovat.

FlixBus působí na českém dopravním trhu přes jeden rok. Celkem nyní zelené autobusy jezdí do 29 zemí a více než 2 000 destinací, každý den lze vybírat z nabídky přes 300 000 různých spojení. Svým zákazníkům nabízí vysoký komfort cestování se vším, co je pro pohodlnou cestu nezbytné – nabíjecími zásuvkami, extra místem na nohy, dostatečným zavazadlovým prostorem a kvalitním Wi-Fi připojením.

Zdroj informací

FlixBus a NejBusiness.cz

Datum

24. října 2018

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.157 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál