ZETOR zahajuje sériovou výrobu prvních traktorů v novém designu

ZETOR zahajuje sériovou výrobu prvních traktorů v novém designu

V posledních dnech sjíždějí z výrobní linky brněnského výrobce traktorů ZETOR první stroje modelové řady MAJOR v novém designu. Po úspěšném celosvětovém představení na veletrhu Agritechnica a Techagro se „zetorácký“ krasavec dočkal od 16. července sériové výroby. MAJOR v novém designu bude lákat zákazníky nejen na tvary podtrhující dynamiku a sílu traktoru, ale především na univerzální využití a široké uplatnění v reálných podmínkách. Nové stroje se k prvním zákazníkům dostanou v následujících týdnech.

MAJOR v novém designu představilo vedení ZETORU už na podzim 2017 na veletrhu Agritechnica v SRN, od té doby se stroj prezentoval na řadě dalších výstav po celé Evropě. Zájemci o tuto modelovou řadu se konečně dočkali – 16. července byla zahájena v brněnském závodě sériová výroba, a to obou verzí CL i HS. Jedná se o čtyřválcové stroje s výkony 75 koní s motory DEUTZ. Verze CL je jednoduchým mechanickým strojem s převodovkou 12/12, verze HS přináší větší komfort obsluze díky převodovce s rozsahem rychlostí 24/12 a s maximální rychlostí 40 km/h. Převodovka je vybavena dvoustupňovým násobičem krouticího momentu a elektrohydraulickým reverzorem umožňujícím změnu směru jízdy při zatížení. Zvedací síla modelu CL je 2400 kg, HS uzvedne až 3300 kg, což je nadstandardní výkon u traktorů této třídy.

Design nového MAJORU vychází z konceptu italského studia Pininfarina, které je známé svou prací pro další ikonické vozy v červené barvě – značku Ferrari nebo Alfa Romeo. Prvotním impulsem ke spolupráci se studiem byl záměr vytvořit produkt se silnou estetickou hodnotou, který bude podtrhovat sílu a dynamiku strojů ZETOR. Tento koncept – ZETOR by Pininfarina – byl v roce 2015 s velkým úspěchem představený na mezinárodním veletrhu zemědělské techniky Agritechnica v Hannoveru. Následující rok došlo k rozpracování designového konceptu pro sériovou výrobu. A protože je modelová řada MAJOR u zákazníků jednou z nejoblíbenějších, premiéru v novém hávu pro sériovou výrobu si vysloužila právě ona.

„ZETOR by Pininfarina si na veletrhu Agritechnica 2015 vysloužil veliký ohlas s celosvětovým přesahem. V loňském roce jsme dostáli svým slibům a na Agritechnice 2017 představili nového MAJORA s implementovaným designem. A již nyní můžeme potvrdit, že jeho vřelé přijetí předčilo veškerá naše očekávání. Úspěch nového designu nás ujistil v tom, že jeho rozšíření na všechny modelové řady je správným krokem. I proto budou na trh v příštím roce uvedeny traktory PROXIMA a FORTERRA v novém kabátu,“ vyjadřuje se k novému designu Marián Lipovský, výkonný ředitel ZETOR TRACTORS a.s.

Nový design má silnou estetickou hodnotu a hrdě reprezentuje novou ikonickou vizi značky ZETOR. Negativní sklon kapoty, dominantní tvarování masky, umístění a tvar světlometů, či přesunutí loga ZETOR do středu masky vytváří jedinečný pronikavý dojem. Opomenout nesmíme ani zadní světla stroje, která jsou elegantně zasazena do blatníků a vytvářejí ladný a ucelený dojem. Nový tvar střechy má i praktický přínos v podobě lepšího výhledu z kabiny stroje.

„Podařilo se nám vylepšit i funkčnost modelové řady MAJOR – například nové umístění předních světlometů osvětluje větší pracovní plochu před traktorem nebo jedinečný sklon kapoty a nový tvar střechy přináší traktoristovi lepší výhled kolem stroje a na břemena při práci s čelními nakladači,“ vyjmenovává klady nového designu Marián Lipovský.

První traktory s obchodním názvem MAJOR vznikly už v roce 1999 a šlo o modernizovanou modelovou řadu označovanou jako Model 92, stroje se vyráběly do roku 2006. V roce 2013 společnost představila modernizovanou modelovou řadu se stejným názvem. Na přelomu roku 2016 a 2017 společnost rozšířila nabídku řady MAJOR o nový model HS. MAJOR svými schopnostmi zastupuje v portfoliu traktorů ZETOR univerzální zemědělský traktor ve výkonnostní třídě do 80 koní, který je ve výborném poměru ceny a výkonu. Jedná se o obratné stroje, které najdou své uplatnění v chovatelství, na farmách, v rámci tzv. zeleného programu při práci s obracečkami trávy, kosami, shrnovačkami, ale také v dopravě při tahání valníků, přívěsů, nákladu a v komunálních službách.

Zdroj informací

ZETOR TRACTORS a.s. a Nejbusiness.cz

Datum

30. července 2018

Fotogalerie

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.0727 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál