V italském portfoliu P3 se ustájily ikony motorismu – Lamborghini a Ducati

V italském portfoliu P3 se ustájily ikony motorismu –  Lamborghini a Ducati

Na jednání v Společnost P3 předala ve svém italském parku P3 Sala Bolognese do rukou výrobců supersportovních automobilů Lamborghini a motocyklů Ducati novou halu. Stavba šitá na míru potřebám obou společností má rozlohu 30 000 m². K areálu o rozloze zhruba 11 hektarů patří také 5 000 m² určených pro další expanzi.

Jde o vůbec první BTS (Built-to-Suit, tedy na míru) projekt, který P3 v Itálii realizovala. Automobili Lamborghini i Ducati Motor Holding těží ze strategické polohy parku – sídla obou společností se nachází v méně než 15 kilometrů vzdálené Bologni a přilehlé Sant´Agata Bolognese. Skladovat zde budou díly ke svým nejnovějším vozům. Z dílny Lamborghini jde například o Super SUV Surus, Huracán nebo Aventador a historické modely závodních aut. Ducati uskladní části motocyklu Panigale V4, první sériově vyráběné motorky této značky se čtyřválcovým motorem, který vychází z motorů motocyklů MotoGP Desmosedici a Scrambler® 1100.

„Klient potřeboval mít budovy k dispozici v přesně daných termínech, které jsme dodrželi. V říjnu 2017 začal projekt vznikat a už v květnu 2018 jsme stavbu slavnostně předávali do rukou nových nájemců. Spolupráce P3 týmu, generálního dodavatele TechBau, magistrátu města a v neposlední řadě našich zákazníků fungovala skvěle a všem patří velký dík za úspěšné dokončení tohoto velkého projektu,“ uvedl Jean-Luc Saporito, ředitel společnosti P3 pro Itálii.

BTS halu budou oba motorističtí giganti využívat pro skladování náhradních dílů. „Nová budova v P3 Sala Bolognese je klíčovou součástí našeho dalšího rozvoje a růstu. Nedávno jsme představili nové Super SUV Surus, zdvojnásobili výrobní zázemí v oblasti Sant´Agana Bolognese a do roku 2019 odhadujeme i zdvojnásobení objemu prodejů. Bez nového zázemí, které nám P3 připravila, by tato expanze nebyla možná. Prostor o rozloze 15 000 m² je ušitý na míru našim potřebám – jednotka má tři automatizované skladovací věže, osm nakládacích plošin a prostor pro uskladnění 40 tisíc náhradních dílů pro současné i historické modely, stejně jako díly pro závodní divizi Motosport a Squadra Corse. Jsme tedy schopni našim zákazníkům zaručit velmi rychlé dodání,“ dodal ke spolupráci Paolo Gabrielli, ředitel prodeje Automobili Lamborghini.

Hala má světlou výškou 12 metrů, podlahu s nosností 5 tun na metr čtvereční a po celý rok zde bude udržována konstantní teplota 18 stupňů Celsia. Kancelářská část poté dosahuje rozlohy 700 m². Kromě toho P3 aplikovala také řadu ekologických řešení snižujících energetickou náročnost budovy. Venkovní i vnitřní osvětlení zajišťují LED světla, na střeše jsou rozmístěny solární panely, které vyhřívají vodu v kancelářích a pohánějí klimatizaci i vytápění. Voda z místní studny se bude využívat na zavlažování.

P3 vybudovala také novou cyklostezku, spojující průmyslový park s nedalekou vlakovou zastávkou.

„Stěhování do nového zázemí v P3 Sala Bolognese je součástí našeho dlouhodobého strategického plánu. V plném provozu tak dokážeme rychle, efektivně a při udržení vysoké kvality uspokojit zakázky ze všech koutů světa,“ okomentoval spolupráci také Francesco Milicia, ředitel dodavatelského řetězce v Ducati.

P3 má s přípravou hal pro společnosti z oblasti automotive bohaté zkušenosti, napříč Evropou má v tomto sektoru přes 35 klientů. Jedním z nich je i PTG v parku P3 Bratislava D2. Jednotka, kterou si v bratislavském parku pronajímá přitom patří mezi jednu z nejvíce technologicky vyspělých svého druhu v Evropě a disponuje řadou unikátních technologických i ekologických řešení.

V parku P3 Sala Bolognese jsou k dispozici další 3 hektary pozemků, které jsou určeny pro výstavbu na míru ostatním zájemcům. V České republice společnost P3 aktuálně nabízí zájemcům z automobilového sektoru volné prostory v parku P3 Mladá Boleslav, nacházející se jak v blízkosti zdejší automobilky, tak trasy do německých Drážďán.byl do funkce předsedy rady ředitelů CANSO (Organizace poskytovatelů letových provozních služeb) v Evropě zvolen na dvouleté funkční období generální ředitel ŘLP ČR, s. p., Ing. Jan Klas.

Zdroj informací

P3 Logistic Parks a Nejbusiness.cz

Datum

18.6.2018

Fotogalerie

Diskuse

Žádný komentář dosud nebyl vložen

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.1944 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál