Bezpečně nástrahami zimy na zimních pneumatikách Bridgestone

Bezpečně nástrahami zimy na zimních pneumatikách Bridgestone

Bridgestone, největší společnost na světě pro výrobu pneumatik a gumárenských produktů, upozorňuje řidiče, že s přechodem z letního času na zimní a klesajícími teplotami je již nejvyšší čas na přezutí z letních pneumatik na zimní. Prémiové zimní pneumatiky Bridgestone jsou přitom ideální volbou pro bezpečnou jízdu nástrahami zimy. Zároveň s výměnou pneumatik přichází na řadu také pečlivá příprava vozidla na nejchladnější roční období s krátkými dny a dlouhými nocemi, v němž musí motoristé čelit zvýšenému riziku vážných nehod kvůli nepřízni počasí i špatné viditelnosti.

Dobrou zprávou pro všechny řidiče, kteří upřednostňují bezpečnost a prémiovou kvalitu před krátkozrakými úsporami plynoucími z koupě nekvalitních levných produktů, je možnost pořídit vyspělé zimní pneumatiky Bridgestone ještě výhodněji. Bridgestone totiž spustil v rámci příprav na zimní období atraktivní soutěž. Zákazníci, kteří si do 30. listopadu 2017 pořídí sadu 4 pneumatik Bridgestone pro osobní vozy nebo vozy s pohonem všech kol, mohou každý den vyhrát až 7600 Kč zpět. Ve hře je také 150 palivových karet. K účasti v soutěži stačí na webové adrese vasenbridgestone.cz odpovědět na položenou otázku a nahrát doklad o nákupu pneumatik.

Bridgestone nabízí pro letošní sezonu kompletní portfolio prémiových pneumatik pro zimní i celoroční provoz, které zaručují nejvyšší úroveň bezpečnosti za všech provozních podmínek. Pro různé druhy vozidel jsou k dispozici pneumatiky Blizzak LM001, Blizzak LM-32, Blizzak LM-80 EVO a Blizzak DM-V2. Na vrcholu nabídky stojí inovativní zimní pneumatika Bridgestone DriveGuard Winter, která umožňuje řidiči pokračovat v jízdě i po ztrátě tlaku v důsledku defektu. Řidič tak může bezpečně překonat 80 km rychlostí až 80 km/h, aby dojel do nejbližšího pneuservisu bez ztráty ovladatelnosti vozidla a při zachování vysoké úrovně komfortu. Pneumatika DriveGuard Winter je tak významným příspěvkem společnosti Bridgestone k bezpečnosti silničního provozu.

Zimní pneumatiky hrají pro bezpečnou jízdu naprosto zásadní roli. Proto také legislativa mnoha evropských zemí, včetně České republiky, vyžaduje jejich používání v zimním období. Přestože je u nás používání zimních pneumatik povinné v období od 1. listopadu do 31. března pouze na souvislé vrstvě sněhu, ledu nebo námraze, poskytují zimní pneumatiky řidičům četné výhody v porovnání s letními pneumatikami již při poklesu teplot pod 7 °C. Je to dané tím, že materiály, z nichž jsou zimní pneumatiky vyrobeny, zůstávají na rozdíl od letních pneumatik měkké a pružné i při nízkých teplotách.

Hranový efekt

Při jízdě na sněhu, ledu, rozbředlém sněhu a na mokrých a zmrzlých silnicích přichází pak ke slovu další konstrukční odlišnosti zimních pneumatik, díky nimž poskytují v porovnání s letními pneumatikami výrazně vyšší úroveň bezpečnosti, přilnavosti a provozních vlastností za všech povětrnostních podmínek. Například v konstrukci dezénu jsou významně zastoupeny lamely s malými drážkami. Díky nim se zvyšuje tzv. „hranový efekt“, a tím i záběrové schopnosti pneumatiky, jakož i adheze na sněhu a ledu. Vozidlo s kvalitními zimními pneumatikami se vyznačuje větší jízdní stabilitou, lepší ovladatelností a citelně kratšími brzdnými dráhami.

Stejně jako kompletní automobil vyžadují i pneumatiky speciální péči. Bridgestone doporučuje při každém přezouvání zkontrolovat stav pneumatik. Poškození i nadměrné opotřebení jsou jasným signálem k nákupu nových pneumatik. Na rozdíl od letních pneumatik požaduje legislativa u zimních pneumatik minimální hloubku dezénu 4 milimetry, aby byly zachovány všechny jejich výhody. Dalším faktorem je stáří pneumatik, u nichž dochází vlivem povětrnostních podmínek k postupné ztrátě původních vlastností. Optimální životnost zimních pneumatik je pět sezon.

Příprava vozidla na zimní provoz by měla zahrnovat také důkladnou kontrolu jeho technického stavu, aby byla zajištěna maximální bezpečnost i spolehlivost provozu. Mezi položkami na kontrolním seznamu nesmí chybět především osvětlení vozidla, brzdová soustava, stěrače, akumulátor a provozní kapaliny. Výbavu vozidla je na podzim vhodné rozšířit o startovací kabely, škrabku na led, smetáček, lopatku, pracovní ochranné rukavice, kapesní svítilnu, teplé deky a oblečení, termosku s čajem a dostatečné množství nemrznoucí kapaliny do ostřikovačů pro doplňování na cestách. V nouzových situacích může být darem z nebes také zásoba písku, kvalitní tažné lano a rezervní kanystr s palivem. Fanoušci zimních sportů by neměli před jízdami do zasněžených hor zapomínat na sněhové řetězy, jejichž použití může být za určitých okolností dokonce povinné (např. v Německu při extrémních klimatických podmínkách).

Uvnitř vozu naopak není vhodné nechávat rozmrazovač zámků, který by měl mít řidič po ruce při příchodu k vozidlu, zaparkovanému v mrazivém počasí. Komplikacím s přístupem do vozu pomůže předejít preventivní ošetření pryžových těsnění dveří vhodnými prostředky, jako je jelení lůj nebo glycerin, které zabrání jejich přimrznutí k rámům dveří. Během zimního provozu se doporučuje pravidelné důkladné mytí a sušení vozidla, které kromě nečistot odstraní také nežádoucí nánosy soli.

Zdroj informací

Bridgestone a NejBusiness.cz

Datum

11.1.2018

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

2. května 2024

VDT Technology dokončila projekt digitálního dvojčete úpravny vody

VDT Technology, vývojář digitálních aplikací pro vodárenský průmysl, dokončil spolu s partnery inovativní...

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

Reklama

Page generated in 1.1076 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál