FlixBus přes Vánoce navýší kapacity na vnitrostátních linkách a obnoví některé mezinárodní spoje

FlixBus přes Vánoce navýší kapacity na vnitrostátních linkách a obnoví některé mezinárodní spoje

S navyšováním kapacit a růstem poptávky po cestování v období Vánoc počítají dopravci na vnitrostátních linkách. Zelený poskytovatel dálkové mobility FlixBus plánuje navýšit kapacity přepravy o více než 50 % v období mezi 17. prosincem a 3. lednem. Více spojů přidá z Prahy do Brna, Liberce, Českého Krumlova, Mostu, Chebu a během víkendů také do Karlových Varů. Dočasně obnovit provoz chce FlixBus i na některých mezinárodních spojích. Během svátků tak bude možné cestovat přímým spojem z Prahy například do Norimberku, Berlína, Drážďan, Mnichova, Krakova nebo do Paříže.

K navyšování spojů dochází poté, co dopravci přistoupili k redukci kapacit kvůli nízké poptávce během podzimních měsíců, kdy lidé vlivem vládních opatření souvisejících s pandemií koronaviru zůstávali doma.

„Během podzimu jsem pro občany ČR zachovali základní obslužnost na našich vnitrostátních linkách, a to i přes výrazný pokles poptávky. Jsme rádi, že nyní můžeme nabídnout navýšení přepravních kapacit pro období Vánoc, abychom naše zákazníky dopravili na svátky za rodinou,“ uvádí mluvčí FlixBusu Martina Čmielová.

FlixBus přitom zachová již zaběhlá bezpečnostní opatření na palubách autobusů tak, aby cestujícím zajistil co nejvyšší komfort i bezpečí. Apeluje přitom i na samotné cestující, ať hygienická opatření ani před Vánoci nepodceňují a chrání sebe i své okolí.

Dvakrát častěji z Prahy do Českého Krumlova, více spojů do Brna i Liberce

V rámci vnitrostátní sítě posílí FlixBus spoje v období od čtvrtka 17. prosince do neděle 3. ledna. Celkem se jedná o navýšení kapacit o polovinu. Nejvíce spojů přidá mezi Prahou a Českým Krumlovem, kde kapacitu přepravy zdvojnásobí. Až 80 % stávající kapacity přidá mezi Prahou a Libercem, jezdit bude až šestkrát denně. Na stejnou frekvenci navýší i spoje mezi Prahou a Karlovými Vary během víkendových dní. K navýšení dojde také na trasách mezi Prahou a Chebem, Mostem, Chomutovem a Brnem.

„Očekáváme, že mezi provozně nejrušnější dny bude patřit předvánoční víkend od 18. do 20. prosince a pak doba návratu, tedy 2. a 3. ledna,“ dodává Čmielová. Pro tyto dny jsou kapacity FlixBusu posíleny nejvíce.

Obnovené spojení do Berlína, Vídně a Krakova

FlixBus připravuje dočasné obnovení provozu i do některých zahraničních destinací. S výjimkou 24.12.2020, 4. a 5.1.2021 budou zelené autobusy jezdit denně od 17.12. do 10.1.2021 z Prahy do Paříže přes Norimberk, Wolpertshausen, Heidelberg, Mannheim, Saarbrücken a Remeš. V opačném směru z Paříže do Prahy pojedou od pátku 18.12.2020 do 12.1.2021 s výjimkou dní 19.12., 25.-27.12., 5.1. a 7.-8.1.2021.

Od 18.12. obnoví v omezeném měřítku provoz i mezi Berlínem, Prahou, Vídní, Mariborem a Záhřebem a ve stejný den vyjedou autobusy znova také na trase mezi polskou Vratislaví, Krkonošemi a Prahou. Od 17.12. do 4.1. bude FlixBus jezdit denně mezi Berlínem, Drážďany, Prahou a Vídní a od 17.12. do 11.1. s výjimkou 31.12. také na trase mezi Krakovem, Katovicemi, Ostravou, Olomoucí, Brnem, Prahou, Řeznem a Mnichovem.

Bezpečnostní opatření pro cestování během Vánoc

Také během vánočních přesunů za rodinou je třeba dbát zvýšené hygieně a bezpečnostním opatřením. V případě cestování autobusy FlixBus je nástup na palubu autobusu umožněn pouze zadními dveřmi, u kterých je k dispozici dezinfekce na ruce. Cestující musí mít při nástupu na palubu autobusu i během cesty nasazenou ochrannou roušku.

Samotné odbavení probíhá přes mobilní telefony a digitální snímač. Řidiči cestujícím připomínají nutnost dodržovat při nástupu do autobusu patřičné rozestupy. Dezinfekce a větrání vozidel po každé jízdě probíhá podle pokynů pro dezinfekci dle předpisů a nařízení Světové zdravotnické organizace.

Souhrn opatření má dopravce uveden na webových stránkách a cestující jej dostávají spolu s potvrzením rezervace jízdenky přes webové stránky nebo prostřednictvím mobilní aplikace. FlixBus i tak žádá samotné cestující, aby se vydali na cestu pouze ve výborném zdravotním stavu.

FlixMobility

FlixMobility je mladá společnost působící v oblasti dálkové dopravy, která skrze své značky FlixBus a FlixTrain nabízí pohodlný a ekologický způsob přepravy za dostupné ceny. Díky unikátnímu obchodnímu modelu a inovativním technologiím se ze startupu rychle stala silná společnost s největší evropskou sítí dálkových meziměstských autobusů a v roce 2018 také prvními dálkovými vlakovými spoji. Od roku 2013 přepravila FlixMobility přes 100 milionů lidí a dala vznik tisícům nových pracovních míst v oblasti dopravy. V roce 2018 spustila společnost FlixMobility první dálkové spoje také v USA.

Z center v Evropě i USA se tým FlixMobility stará o plánování sítě, zákaznický servis, management kvality, marketing a prodej a v neposlední řadě také o rozvoj nových obchodních příležitostí a technologický rozvoj. O každodenní provoz flotily autobusů FlixBus se starají regionální partneři, povětšinou rodinné firmy, které na trhu úspěšně působí po desetiletí. FlixTrain je provozován ve spolupráci se soukromými vlakovými přepravci. Díky tomuto partnerství jde tak inovace, podnikatelský duch a silná mezinárodní značka ruku v ruce se zkušenostmi a kvalitou tradičního odvětví dopravy.

Zdroj informací

FlixMobility a NejBusiness.cz

Datum

10. prosince 2020

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.9849 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál