Agados představil nový typ mobilní polní kuchyně

Agados představil nový typ mobilní polní kuchyně

Největší tuzemský výrobce přívěsů Agados reaguje na stále rostoucí požadavky zákazníků a rozšiřuje řadu speciálních produktů pro složky integrovaného záchranného systému, armády, ale i civilní spolky. Současná nabídka mobilních kuchyní PK4 Kaga a větší PK6 se rozrůstá o nový typ – ultralehkou a kompaktní kuchyni AGA ULT. Poprvé byla vystavena a představena odborné veřejnosti letos na Dnech NATO v Ostravě za účasti ministra obrany Lubomíra Metnara. Mobilní kuchyně jsou určeny k rychlé a efektivní produkci velkého množství teplé stravy v polních podmínkách. Využití nachází ve vojenství nebo při záchranných akcích.

Uvedení první mobilní kuchyně PK4 Kaga na trh proběhlo v roce 2017 a ještě ten rok získala v Brně ocenění Zlatý IDET 2017. Následující rok v Bratislavě obdržela ocenění IDEB Prix 2018. Hlavní motivací k výrobě mobilní polní kuchyně byla skutečnost, že poslední výrobek tohoto druhu byl českou armádou využíván již 60 let. V mobilní kuchyni PK4 Kaga lze připravit kompletní menu až pro 350 osob. Typově větší kuchyni nabízí Agados jako PK6. S první řadou mobilních kuchyní zaznamenala velkomeziříčská společnost velký úspěch. Zájem o ni byl nejenom z českého prostředí, ale především ze zahraničí.

Nyní Agados přichází s novým typem mobilní kuchyně. Polní kuchyně AGA ULT je doplněním stávajícího portofolia v řadě speciálních projektů a ukazuje, že společnost Agados umí vyhovět všem typům zákazníků a nabízí i dostupnější variantu řešení polního proviantu. V případě nové ultralehké kuchyně jde o dvouplášťovou varnou jednotku o objemu 150l s teplonosnou tekutinou. Ta nabízí dva kusy s 20 litrovými ohřívači vody. Jako zdroj tepla je možno použít naftu, plyn nebo dřevo. Komínový systém je odnímatelný. Přívěs lze navíc ukládat na minimální podlahovou plochu, je velmi skladný.

„Svým provedením je kuchyně AGA ULT snadno obsluhovatelná, nabízí rychlé a snadné uvedení do provozu a manipulaci. Vzhledem k možnosti plného sklopení do zcela stojící polohy je čištění a vyprazdňování varného modulu velmi snadné a komfortní,“ říká Petr Ostrý, spolumajitel a jednatel Agados. Kuchyně splňuje veškeré moderní hygienické požadavky. Všechny pracovní plochy a gastro vybavení jsou vyrobeny z kvalitní nerezové oceli a snadno se udržují.

Polní kuchyně AGA ULT je vybavena lehkým hliníkovým krytem pro transport a stanem 3x3 metry pro zakrytí pracovního prostoru. Veškeré příslušenství je možné přepravit na přívěsu v integrovaných boxech. Celková hmotnost přívěsu je do 750 kg o rozměrech (dך×v) 2820×1620×1190 mm v přepravním režimu.

Všechny moduly polních kuchyní od Agados jsou vyrobeny z vysoce kvalitní nerezové oceli a zajišťují nejvyšší hygienickou úroveň. Zaoblené rohy modulu kuchyní a bezespárový design umožňují pohodlné a důkladné vyčištění s vynaložením minimálního času a prostředků. Mezi další speciální projekty firmy patří cisterna, mrazicí box do extrémních podmínek, úpravna vody nebo osvětlovací věž vhodná k nasvícení míst havárií. Společnost také vyvinula obojživelný terénní přívěs.

Agados

Agados je v České republice největším výrobcem přívěsů a zároveň jedním z největších evropských výrobců přívěsů v kategorii O1 a O2 (celková hmotnost přívěsů do 750 kg a do 3500 kg). Agados ročně prodá okolo 30 tisíc vozíků. Společnost je zastoupena ve většině evropských států a na území České republiky. Polovina produkce míří za hranice. Společnost Agados nabízí přívěsy z široké palety vyráběných brzděných a nebrzděných typů různého použití, rozměrů, použitého materiálu a bohatého příslušenství. Agados zajišťuje i kompletní servis a prodej náhradních dílů i na starší typy přívěsů. Výrobou přívěsů se zabývá od roku 1992. Sídlí ve Velkém Meziříčí.

Zdroj informací

AGADOS s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

9. prosince 2020

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.2178 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál