Masák & Partner Group vydává dluhopisy za 400 milionů korun do hyperluxusních nemovitostí

Masák & Partner Group vydává dluhopisy za 400 milionů korun do hyperluxusních nemovitostí

Společnost Masák & Partner Group otevírá dveře novým investorům. Vypsala v pořadí již čtvrtou vlnu dluhopisů v celkovém objemu 400 milionů korun. Jak dosavadní vývoj ukazuje, trhu s luxusními nemovitostmi se daří navzdory krizi vyvolané pandemií koronaviru. Společnost hodlá finance využít na realizaci projektů právě v segmentu luxusních a hyperluxusních nemovitostí. Cenné papíry se splatností čtyř let mají roční výnos 6,5 procenta.

Celkový objem dosud vydaných cenných papírů společnosti Masák & Partner Group v rámci třech předchozích emisí činí necelých 220 milionů korun. Čtvrtá emise o celkové výši 400 milionů korun nabízí možnost investice od 10 tisíc korun. Dluhopisy je možné zakoupit do konce srpna roku 2021 a jsou koncipovány se splatností do 20. srpna 2024. V době splatnosti bude investorům jednorázově vyplacen i výnos, společnost nabízí úrokovou sazbu 6,5 procenta ročně. Cenné papíry jsou zaknihované u Centrálního depozitáře cenných papírů.

„Dluhopisy jsou pro nás vítaným způsobem financování projektů. Cítíme v nich důvěru klientů a věříme, že právě investice do nemovitostí je v dnešní době bezpečným přístavem. Navíc naše portfolio zaměřené na rezidenční nemovitosti v Praze, nemovitosti s pravomocným povolením k výstavbě, může být o to zajímavější. Naše projekty jsme schopni za takových podmínek v krátkém čase zhodnotit a připravit tak podklad pro další rozvoj naší společnosti,“ říká Jakub Masák, zakládající člen představenstva společnosti Masák & Partner Group.

Unikátní a ekologické projekty

Masák & Partner Group, a. s. vznikla jako samostatný holding vycházející ze zkušeností a hodnot architektonického ateliéru Masák & Partner v roce 2017. Zabývá se rezidenčním developmentem s důrazem na zlepšování veřejného života v souladu se současnou environmentální problematikou. Cílem společnosti je přibližovat lidem jedinečnost prostoru a učit je žít v souladu s místem, které je obklopuje, tak aby genius loci vnímali jako nedílnou součást života. „Stavby jsou jako lidé, každá je jiná. Ale ty, které chceme poznat blíž, ty, které si budeme vždy pamatovat, mají něco navíc – unikátní charakter,” říká Jakub Masák.

Realizované projekty společnosti MPG vznikly v rámci dříve vypsaných dluhopisů. Šumavský dvůr v Železné Rudě je první nízkoenergetickou dřevostavbou v podobě bytového domu v České republice, bytový dům Primátorská v Praze je absolutním vítězem realitního projektu roku 2018. Nyní je před nimi realizace dvou rezidenčních projektů v segmentu hyperluxusních staveb. Jedná se o tři hi-tech vily s názvem Nad Šáreckým údolím na Praze 6. Druhým projektem je Zahrada snů na Praze 8, kondominium pěti luxusních designových domů v provensálském stylu s rozlehlými zahradami. Zahrada snů míří aktuálně do prodeje. Společnost MPG nyní mezi renomovanými realitními kancelářemi hledá vhodného partnera, který ji bude v prodeji zastupovat.

Dluhopisy – vyšší zhodnocení a dlouhodobý výnos

Nabídek podnikových dluhopisů v posledních letech přibývá, výjimkou není ani sektor developmentu. Firemní nabídky dluhopisů slibují větší výnos a dluhopisy sloužící k financování nemovitostních projektů se stávají i v České republice standardním produktem, jejich obliba poměrně rychle stoupá, a to jak mezi investory, tak i velkými developerskými hráči. „Stavby mají stále určitou hodnotu, která sice může kolísat společně s hospodářským cyklem, ale její volatilita je poměrně nízká, pokud ji porovnáváme například s akciemi. Současně lze i dále s poměrnou jistotou sázet na rostoucí ceny nemovitostí překonávající růst cenové hladiny. Neplatí to samozřejmě u všech typů nemovitostí, což ukazuje i současná epidemická situace u hotelnictví, naproti tomu však například segment luxusních nemovitostí zůstává tradičně hospodářským cyklem nedotčen nebo i roste,” říká Richard Hořejší, jeden z partnerů Masák & Partner Group a odborník v oblasti práva a investičních nemovitostí. Podle něj je pro investory nejdůležitěji, že nemovitostní dluhopisy vykazují řádově vyšší zhodnocení investice než při využití standardních bankovních produktů. „Investice do nemovitostí sice nepřinášejí zázračně rychlé zbohatnutí, ale mohou zajistit stabilní dlouhodobý, a často i indexovaný výnos v řádu jednotek procent ročně,“ dodává Richard Hořejší.

Masák & Partner Group

Holdingová společnost Masák & Partner Group, a.s., jejíž hlavní investiční zájem leží v oblasti rezidenčního developmentu, vznikla v roce 2017. Vychází z 20letého úspěšného provozu architektonického ateliéru Masák & Partner založeného Ing. arch. Jakubem Masákem. Stavební development skupiny vychází z architektury, proto je orientovaný na znalost urbanismu a na objevování jedinečných míst a jejich genia loci. Společnost realizuje energeticky úsporné domy v oblasti vyšší střední třídy a hyperluxusního segmentu. Těmi jsou např. první nízkoenergetická dřevostavba v podobě bytového domu (Šumavský dvůr), energeticky úsporný bytový dům v Praze (BD Primátorská,) nebo první umělecké stavby z hyperluxusního segmentu (Zahrada snů a Nad Šáreckým údolím).

Zdroj informací

Masák & Partner Group, a.s. a NejBusiness.cz

Datum

1. prosince 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

Reklama

Page generated in 1.3153 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál