Nový investor sítě očních klinik Lexum

Síť očních klinik Lexum bude mít nového investora, kterým se stane společnost H2 Equity Partners („H2“). H2 uzavřela se společností Eight Roads dohodu o koupi skupiny Optegra Group (Velká Británie, Polsko a Lexum - Česká republika). K dokončení akvizice dojde po splnění regulačních podmínek a očekává se, že se uskuteční počátkem roku 2021.

Do portfolia sítě Lexum v České republice patří celkem 5 klinik. Lexum je s více než 25letou zkušeností a s více než 500 000 provedenými zákroky vedoucím privátním poskytovatelem komplexní oční péče. Lexum i v následujícím období chystá další růst.

H2 Equity Partners

H2 Equity Partners je přední nezávislá investiční společnost založená v roce 1991. Zaměřuje se na investice do společností napříč všemi sektory, které mají silnou pozici na trhu, konkurenční výhody a významný potenciál růstu. H2 investuje i v sektoru zdravotnictví, sociálních služeb a dodavatelů zdravotnických prostředků a techniky převážně v zemích západní Evropy.

Hlavní partner společnosti H2 Equity Partners, Patrick Kalverboer, řekl: „Jsem velmi rád, že jsme se stali novým investičním partnerem společnosti Optegra Group. Lidé, se kterými jsme se během procesu potkali, na nás udělali obrovský dojem a těšíme se, že v další fázi rozvoje sítě naplno využijí svůj potenciál.“

„Součástí vstupu nového investora je brzké dokončení a realizace mnoha akvizic očních klinik a ambulancí. Zároveň se těšíme na další investice do rozvoje našeho personálu a klinik se společností H2 Equity Partners. Naším společným cílem je vybudovat vedoucí panevropskou síť očních klinik ve více zemích západní, střední a východní Evropy ve prospěch komplexní, kvalitní a dostupné péče všem pacientům.” říká PharmDr. Michal Krejsta, MBA, generální ředitel sítě očních klinik Lexum.

Lexum

Síť očních klinik Lexum vznikla v roce 1993. Před 25 lety jsme byli první v laserové korekci zraku v Čechách. Od té doby nám klienti důvěřují, o čemž svědčí více než 500 000 úspěšných zákroků. Mezinárodní studie kvality ECOS Lexum zařadila mezi nejlepší evropské kliniky. Na klinikách pracuje přes 250 zkušených zdravotnických pracovníků, kteří poskytují komplexní znalosti a služby v oblasti oftalmologie.

Lexum má na českém trhu unikátní postavení. Je vedoucím poskytovatelem péče jak v počtu vykonaných zákroků, tak v její kvalitě. Zabývá se všemi segmenty oční medicíny (léčba šedého zákalu, věkem podmíněná makulární degenerace, transplantace rohovky a laserové operace). Má celorepublikové pokrytí a splňuje všechny indikátory kvality zdravotních pojišťoven.

Lexum investuje do lidí, inovace a kvality:

• Míra roční fluktuace Lexum zaměstnanců je pod 1%.
  • Do nákupu nejmodernější techniky bylo investováno za poslední 5 let přes 150 mil. korun.

Lexum a.s. a NejBusiness.cz

29. listopadu 2020