Franšízovému konceptu SOLODOOR se daří i době koronaviru

Franšízovému konceptu SOLODOOR se daří i době koronaviru

Společnost SOLODOOR rozšiřuje svoji síť franšízových prodejen o další krajská města. Výrobce interiérových dveří a zárubní svůj úspěšný franšízový koncept obohatil o prodejnu v Hradci Králové. Další moderní showroom dveří a zárubní otevře na začátku příštího roku v Karlových Varech a Ústí nad Labem.

„Současnou situaci jsme odmítli vnímat jako katastrofu, naopak jsme v ní od začátku viděli příležitost nově rozdat na trhu karty. Usoudili jsme, že nejlépe se nám bude spolupracovat s lidmi, kteří to vidí stejně. Sáhli jsme tedy i po netradičním nástroji v podobě oslovení potenciálních partnerů, např. na Jobs.cz. Přišlo nám v této nejisté době logické, že nápadití a ambiciózní lidé budou nakloněni i jiné možnosti práce a nebudou se spoléhat jenom na klasické zaměstnání,“ vysvětluje Martin Dozrál, generální ředitel společnosti SOLODOOR.

V dnešní koronavirové době se lidem otevírá nový potenciál ve formě franšízové prodejny umožňující rychle a bez vysokých vstupních nákladů zahájit podnikání se zavedeným know-how, které poskytuje nezanedbatelné jistoty a perspektivu dobrého zhodnocení.

Ověřené koncepty podnikání, které oproti budování vlastní firmy zaručují do jisté míry úspěch a profit, budou lákat i podle odborníků z České asociace franchisingu i nadále. V současnosti je u nás přes 300 franšízových konceptů, poměr činí 59 % českých a 41 % zahraničních. Asociace předpokládá, že by se mohl počet franšíz v ČR až zdvojnásobit. Aktuálně je u nás nejvíce franšíz z oboru gastronomie, realitních kanceláří, výživových poraden, fitness a vzdělávání, jako jsou jazykové školy. Početně jsou zastoupeny i koncepty z oblasti obchodu s módou, sýry, farmářskými potravinami a kosmetikou.

Firma SOLODOOR i v koronavirové krizi otevírá hned tři nové prodejny. Celkově se bude moci pochlubit 11 zastoupeními v českých krajských městech a dalšími 4 na Slovensku. Současně jedná s dalšími zájemci o spolupráci v obou zemích.

Model franšízových prodejen je jedním z nejdůležitějších prodejních kanálů společnosti SOLODOOR. Vedle hobbymarketů, developerských projektů a stavebnin tvoří podstatnou část jejích tržeb. Na obratu se podílí už 15 % a dále rychle roste. „Vzhledem k propracovanosti celého konceptu, detailnímu know-how, školení a zejména pak díky intuitivnímu objednávkovému systému s námi mohou začít podnikat během pár měsíců i začínající podnikatelé,“ uvádí Stanislav Malohlava, ředitel společnosti SOLODOOR CENTRUM, která je odpovědná za franšízový koncept společnosti SOLODOOR.

Hlavní výhodou franšízového konceptu společnosti SOLODOOR je krátká doba přípravy provozu prodejny, která může být otevřena již do 3 měsíců po podpisu smlouvy. SOLODOOR poskytuje know-how pro vybudování, provoz a následné úspěšné řízení provozu a také potřebné školení a podporu manažera. Franšízant pak přináší kapitál pro vybudování a provoz své prodejny. Stává se samostatným podnikatelem využívajícím silnou značku SOLODOOR, jednoho ze tří největších výrobců dveří a zárubní v České republice.

SOLODOOR zajišťuje územní exkluzivitu, pomůže s architektonickým návrhem prodejny, navrhne marketingovou kampaň k otevření prodejny a nabízí také finanční podporu v podobě výrazné slevy na nákup vzorků. Pomůže i s výběrem personálu a jeho zaškolením, hlavně ale nabízí intuitivní objednávkový systém ´Konfigurátor dveří a zárubní´. Vstupní investice franšízanta se pohybuje okolo 500 až 800 tisíc Kč, návratnost se odhaduje maximálně na 2 roky, průměrné roční cashflow činí 8 milionů Kč.

Franšízový koncept SOLODOOR byl letos nominován na titul Franchisa roku 2019 správní radou České asociace franchisingu. „Již samotná nominace je obrovským uznáním naší práce a velice si toho vážíme,“ říká Stanislav Malohlava ze společnosti SOLODOOR CENTRUM. Vyhlášení proběhne 10. prosince 2020. V loňském roce se držitelem titulu Franchisor roku stal koncept OXALIS, což je distributor sypaných čajů a výběrové kávy. V dalších kategoriích uspěl poskytovatel finančního poradenství, Partners market a také McDonald´s, cenu veřejnosti získal gastronomický koncept Subway.

SOLODOOR

SOLODOOR, a. s., český výrobce interiérových dveří a obložkových zárubní, vyrobí za rok více než 180 000 dveří a 80 000 zárubní, čímž se řadí mezi největší výrobce na trhu. Je držitelem osvědčení „CZECH MADE“ a označení „Ekologicky šetrný výrobek“. Kromě široké škály produktů nabízí také poradenství a odbornou montáž s pětiletou zárukou na své zboží.

Společnost vznikla před 23 lety, přičemž její kořeny sahají hlouběji do historie dřevařského průmyslu v Sušici, která se celosvětově proslavila výrobou sirek. S více než 220 zaměstnanci patří mezi největší zaměstnavatele v regionu. Výrobky SOLODOOR najdete ve 13 franšízových prodejnách, cca v 80 prodejních studiích či zalistované v nabídce hobbymarketů a také v síti prodejen stavebnin po celé České a Slovenské republice. Společnost využívá nejmodernějších německých a italských technologií, díky kterým vyrábí dveře a zárubně s unikátní oblou hranou a v exkluzivních povrchových úpravách, jež nemají na trhu konkurenci.

Zdroj informací

SOLODOOR, a. s. a NejBusiness.cz

Datum

28. listopadu 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.2896 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál