MSI Capital: Finance na projekt Domy Ďáblická hvězdárna již za 3 měsíce

Investiční uskupení MSI Capital provedlo díky úspěšnému prodeji své emise dluhopisu akvizici projektu výstavby 24 rodinných domů v Praze Ďáblicích. Finanční prostředky se podařilo získat již za tři měsíce od spuštění prodeje emise. Jedná se o první projekt financovaný dluhopisovou emisí MSI Capital, realizovat ho bude Moravská stavební - INVEST, jeden z předních hráčů na developerském trhu v Praze a Brně.

Projekt rodinných domů s garážemi nacházející se v pražských Ďáblicích nedávno získal stavební povolení v právní moci a nyní je oficiálně spuštěn. Již před jeho zahájením developer evidoval několik závazných rezervací, prodáno je v současné chvíli celkem 5 domů.

Brzy dojde k převodu pozemků na společnost MS Ďáblická, s.r.o., která je ve vlastnictví MSI Capital, a v již konečném jednání je smlouva o úvěru s financující bankou. Zahájení výstavby plánuje Moravská stavební - INVEST na letošní prosinec s dokončením v roce 2022.

„Skutečnost, že se nám za necelé tři měsíce od spuštění první emise a navíc v této kritické době podařilo vybrat peníze na akvizici celého nového projektu, vnímáme jako velký úspěch. Dokazuje to, že navzdory pandemii pražský trh s nemovitostmi nestagnuje a novým projektům se daří i v tomto pro všechny náročném období,” říká Petr Malík, výkonný ředitel MSI Capital.

Svůj desetiletý dluhopisový program v objemu 500 milionů korun MSI Capital představilo v červenci tohoto roku. V současnosti je prodáno 60 % objemu první emise dluhopisu o velikosti 120 milionů korun a její prodej nadále pokračuje.

MSI Capital

Společnost MSI Capital s.r.o. byla založena v únoru 2020 s cílem investovat prostředky svých investorů do nemovitostních projektů realizovaných ve spolupráci se strategickým partnerem a jedním z lídrů developerského trhu v Praze a Brně, společností Moravská stavební - INVEST, a.s.

Jednatelem a výkonným ředitelem MSI Capital je Petr Malík, jež je společníkem MSI Partners s.r.o. - mateřské společnosti MSI Capital. Dalšími jednateli a společníky jsou Lubomír Malík a Vladimír Meister, oba akcionáři Moravské stavební – INVEST, a.s.

MSI Capital nyní představuje svůj dluhopisový program schválený Českou národní bankou, jehož prostřednictvím bude možné investovat do projektů Moravské stavební - INVEST.

MSI Capital a NejBusiness.cz

27. listopadu 2020